Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αλ. Τσίπρας: Το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες!! (Βίντεο)

Βασίλης Μακρίδης


- «Το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες. Σ’ αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής. Σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων».

- Ποιος τα δήλωνε αυτά; Μα ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Μάρτιο του 2014, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ομιλία του στα Γιάννενα εδώ στο βίντεο στο έβδομο λεπτό!!!


- Τότε, που η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) μοίραζε, υποκριτικά, το δικό της «κοινωνικό μέρισμα» λόγω «πρωτογενούς πλεονάσματος» και αφού νωρίτερα είχε φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το 2ο Μνημόνιο, που συμπλήρωνε και διεύρυνε την κοινωνική λεηλασία που είχε ξεκινήσει το 1ο Μνημόνιο μαζί με το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο», των κυβερνήσεων Γ.Α. Παπανδρέου και Παπαδήμου αντίστοιχα...

- Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς που πάλευε ενάντια στα Μνημόνια. Τι έχει αλλάξει από τότε; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε ένα νεομνημονιακό σοσιαλφιλελεύθερο μόρφωμα που, για να «γαντζωθεί» για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί από την εξουσία, δεν διστάζει να αντιγράφει τα λόγια και τις πρακτικές αυτών των κυβερνήσεων, εναντίον των οποίων καταφερόταν και πάλευε πριν από τον Ιανουάριο του 2015.

- Κανενός είδους υποκριτικό «ενδιαφέρον» για τους πληβείους αυτής της χώρας δεν είναι ικανό, πλέον, να πείσει τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της. Το ζητούμενο σε αυτές τις συνθήκες είναι να γίνει το επόμενο βήμα. Κοινώς, να πάψουμε να αρκούμαστε στις όποιες «σωστές» διαπιστώσεις, αλλά να κάνουμε πλέον τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η λαϊκή οργή να μετατραπεί σε συνειδητή πάλη ενάντια στους δυνάστες, ντόπιους και ξένους...



Βασίλης Μακρίδης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου