Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Αλλαγές στο σύστημα ασύλου θα προτείνει η Αμερικάνικη εταιρεία McKinsey & Co

Βασίλης Μακρίδης


- Τυπικά, το παρακάτω θέμα έχει σχέση με το μεταναστευτικό και την αντιμετώπισή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην πράξη όμως, μπορεί να σημαίνει πολύ περισσότερα, εάν κανείς εξετάσει πιο προσεκτικά τις παράπλευρες παραμέτρους.

- Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (6/12/2016), η ελληνική κυβέρνηση, μετά μάλιστα από σύσταση της Ε.Ε, χρησιμοποιεί τις συμβουλές μίας από τις μεγαλύτερες αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες business consulting, την McKinsey & Co., προκειμένου να αλλάξει το σύστημα ασύλου και να επιταχύνει τις απελάσεις προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά!!!

- Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της «Εφ. Συν.», το γραφείο Τύπου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: «Με δεδομένο ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα και στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Ε.Ε., προτάθηκε από την Ένωση να έρθει στην Ελλάδα η McKinsey και να καταθέσει προτάσεις για προβλήματα που σχετίζονται με το προσφυγικό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για εμάς. Αφού καταλήξουν σε προτάσεις και τις εξετάσει η κυβέρνηση, θα αποφασίσουμε αν θα εφαρμοστούν ή όχι».

- Πέραν της σκοπιμότητας που κρύβει μια τέτοια κίνηση ως προς το προσφυγικό-μεταναστευτικό και, στην οποία ο ρεπόρτερ της «Εφ. Συν.» αναφέρεται εκτενώς και με σωστές επισημάνσεις, υπάρχει και μία ακόμη λεπτομέρεια, όχι χωρίς σημασία...

- Στην εν λόγω εταιρεία έχει εργαστεί στο παρελθόν (στο παράρτημά της στο Λονδίνο, συγκεκριμένα) ο... Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που συμπεριλαμβάνει υπερήφανα και στο βιογραφικό του σημείωμα στην προσωπική του ιστοσελίδα!!!

- Μία ακόμη «λεπτομέρεια»: ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της McKinsey & Co. είναι ο κ. Θεόδωρος Πεπανίδης, γνωστός για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του και συχνός - πυκνός συνδαιτυμόνας και συνομιλητής σε ημερίδες πχ του Ινστιτούτου «Κ. Καραμανλής» και άλλων παρόμοιων ιδρυμάτων, δίπλα σε ονόματα όπως η Μ. Ξαφά, ο Παν. Λιαργκόβας, ο Β. Κορκίδης κ.ά.

- Ο κ. Πεπανίδης, ακριβώς πριν από 6 χρόνια (10/12/2016), δηλαδή λίγους μήνες μετά την ψήφιση του 1ου Μνημονίου, ερωτηθείς για το ζήτημα του ελληνικού χρέους είχε δηλώσει επί λέξει ότι «Η συρρίκνωση του χρέους ίσως οδηγήσει σε συρρίκνωση του ΑΕΠ»!!! Συνεπώς (συνάγεται εκ των συμφραζομένων) ΔΕΝ έπρεπε να «πειραχτεί» το ελληνικό χρέος, για να μην συρρικνωθεί το ΑΕΠ!!!

- Όλα τα παραπάνω, δεν θεωρείτε κι εσείς ότι έχουν ένα περίεργο «δέσιμο» μεταξύ τους; Λέω εγώ, ο καχύποπτος...

Το άρθρο του Δημήτρη Αγγελίδη στην Εφημερίδα των Συντακτών


Φέρνουν νέο σκληρό μοντέλο στο σύστημα ασύλου


Διαβάστε το άρθρο εδώ:



Βασίλης Μακρίδης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου