Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Αισχρές φράουλες και φτηνό αίμα

Λιάνα Κανέλλη


Άντε τώρα να πιστέψεις ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους των Συριζανέλ έδρασε μόνο του, με κάποιους κακούς δικαστές για συμβουλάτορες, και πάτησε τον εαυτό του στο λαιμό συμμαζεύοντας τα ασυμμάζευτα. Μπορεί ο λαός να λέει πως άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, αλλά η ουσιαστική πολιτική υποταγής της κυβέρνησης στα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και η ενίσχυση με άπειρους νόμους, αριστερούς νόμους , της εργοδοτικής τρομοκρατίας, κρατά τη Μανωλάδα, Μανωλάδα.

Η αίτηση επανεξέτασης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δικαίωσε τους 42 μετανάστες εργάτες γης για τις συνθήκες δουλείας, τους πυροβολισμούς των μπράβων και την ξεφτίλα των δουλοχώραφων της Μανωλάδας, υποβλήθηκε την τελευταία μέρα λήξης της προθεσμίας κι αποσύρθηκε μετά την κατακραυγή, από μωρές παρθένες της κυβέρνησης που καμώνονται ότι έπεσαν θύματα της κακιάς δικαιοσύνης σαν Πολάκηδες των δικαστηρίων. Κόβω το κεφάλι μου, έχοντας ακούσει τη φράση από αρμόδια χείλη ότι η καταδίκη της χώρας από το ΕΔΑΔ “μας φέσωσε 700 χιλιάρικα”, ότι ακόμα κι αν κάποιοι δεν ήξεραν, ως όφειλαν αρμοδίως, είναι το ίδιο υπεύθυνοι μ’ αυτούς που τους “κορόιδεψαν” κατά τους ισχυρισμούς τους. Γιατί αν ήξεραν, ως όφειλαν, και θεωρούσαν δίκαιη την καταδίκη της χώρας για την τρομοκρατία και το καθεστώς δουλείας των μεταναστών -εργατών, θα είχαν ήδη καταβάλει τις αποζημιώσεις!

Αδειάζοντας το δικό τους Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, διοικώντας το δικό τους κράτος και ρίχνοντας το βάρος σε δικαστές που εφαρμόζουν τους δικούς τους νόμους, τους ψηφισμένους από τη δικιά τους συριζανέλικη πλειοψηφία, αποπειρώνται με μια αισχρή ανάκληση-συγνώμη να υπερασπιστούν το αισχρό ανύπαρκτο φιλότιμό τους. Ανάμεσα στις δυο αισχρότητες, την αίτηση επανεξέτασης και την απόσυρση της αίτησης, κανείς δεν αναρωτήθηκε πού είναι αυτοί οι εργάτες γης τώρα, και ποιος θα τους βρει για να τους δικαιώσει εμπράκτως;

Στο πολιτικό επίπεδο όμως, αυτό που θα περίμενε κανείς από μια αριστερή κυβέρνηση που διατείνεται ότι υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα ακόμη κι απέναντι στο Μπογδάνο, θα ήταν να παραιτηθούν τόσο ο κ. Κοντονής όσο και η κ. Γιαννακάκη ακριβώς επειδή είναι το Κράτος, το οποίο ρεζιλεύεται εξαιτίας τους για δεύτερη φορά.

ΥΓ: Την κυβέρνηση την βολεύει να το παρουσιάσει το όλον ξεφτιλίκι ως ζήτημα δικαιοσύνης. Φευ, είναι ζήτημα διοίκησης και πολιτικής. Γιατί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους κατά το 100Α του Συντάγματος αποτελεί ενιαία ανώτατη Αρχή του Κράτους και υπάγεται απ’ ευθείας στον Υπουργό Οικονομικών (αρθ.1 του ν.3086/2002)…

Πηγή: katiousa.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου