Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

The big brother…

Ευαγγελία Τυμπλαλέξη


-Πως ονομάζεσαι;

-Γουίνστον Σμιθ!

-Κι εσύ;

-Γουίνστον Σμιθ!

-Κι εσείς εκεί απέναντι;

-Γουίνστον Σμιθ!

Στην εφαρμογή της η Δυστοπία του Όργουελ δεν ξέχασε κανέναν από εμάς…

Never Say Anything…



Τα αρκτικόλεξα εξάπτουν τη φαντασία, η οποία προσδίδει στο κάθε αρχικό γράμμα την έννοια που θεωρεί πιο δόκιμη. Η πυγμή μιας οργάνωσης αποτελεί το σημαντικό ορόσημο σταθεροποίησής της και η εχέμυθη συνωμοτικότητα των μελών της κρηπιδώνει τη δυναμική της διαμόρφωσης του κοινωνικο-πολιτικού γίγνεσθαι. Αν απλοί πολίτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους ενάντια στις πρακτικές της CIA παρομοιάζοντάς την: «…με ένα τρελό ελέφαντα που ξέφυγε απ’ τον έλεγχο των φυλακών ή με ένα τέρας του Φραγκενστάιν που πρέπει να καταστραφεί», ίσως να αναθεωρούσαν μαθαίνοντας πως τα μαντριά έρμα και πολλά ανά τον κόσμο αλλά ο λύκος ένας κι ακούει στο όνομα NSA.

Never Say Anything είναι το αποκύημα της φαντασίας των μελών, ενώ στην ουσία η αποκωδικοποίηση αντιστοιχεί στο National Security Agency, Υπηρεσία ειδικευμένη σε δραστηριότητες υψηλού τεχνικού επιπέδου, οι οποίες άπτονται επιχειρήσεων παρακολούθησης των ΗΠΑ. Στις 4 Νοεμβρίου 1952 και υπό την Προεδρία του Χάρυ Τρούμαν, μία μυστική απόφαση, υπ’ αριθμό 6 Εγκύκλιο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, το κείμενο της οποίας εξακολουθεί να μην αποχαρακτηρίζεται σαν «άκρως απόρρητο», βλέπει το φως των Υπηρεσιών η NSA, πλέγμα πληροφοριών αδιάβρωτο κι αποτελεσματικό. Σε κανένα επίσημο έγγραφο του Λευκού οίκου δεν ανιχνεύεται η ύπαρξή της και μόνο πέντε έτη αργότερα γίνεται κάποια σχετική μνεία απ’ το Πεντάγωνο, το οποίο γνωστοποιεί τη χρηματοδότηση του Φορτ Μηντ του Μαίρυλαντ. Σύμφωνα με τον κύριο Στριγά «…Το Επιτελείο της NSA, μοιάζει με φρούριο από γυαλί κι ατσάλι και το προστατεύει η πολυτέλεια πρωτόγνωρων και ανήκουστων μέτρων: περιπολία οπλισμένων φρουρών-τριπλές σειρές ηλεκτροφόρων συρμάτων ύψους τεσσάρων μέτρων-ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου-ελεγχόμενες εσωτερικές μετακινήσεις-αυστηρές ανακριτικές διαδικασίες στους πράκτορές της».

Το 1963 υπεγράφη συμβόλαιο μεταξύ του Πενταγώνου και της Τεχνικής Εταιρείας Μπαίηκερ ύψους 10.940.000 δολαρίων, το οποίο προέβλεπε την ανέγερση εννέα-όροφου κτηρίου στην καρδιά του συγκροτήματος του Μαίρυλαντ. Δύο έτη αργότερα ο νεοπαγής κολοσσός ήταν έτοιμος να υποδεχτεί στις εγκαταστάσεις του το σπουδαιότερο κέντρο πληροφοριακών συστημάτων στον πλανήτη, τμηματοποιημένο σε δύο πτέρυγες: το Καριγιόν όπου στεγάζονται οι τεράστιοι υπολογιστές IBN 3033, ικανοί να αναλύσουν και να εκτυπώσουν 22.000 γραμμές ανά λεπτό-το Λόουντστόουν όπου φιλοξενούνται υπερυπολογιστές πέντε τόνων, δαιμόνιοι στην υλοποίηση 200 εκατομμυρίων αριθμητικών πράξεων ανά δευτερόλεπτο. Έκτοτε όλο αυτό το σύμπλεγμα συνιστά ένα ευρύ πεδίο παραγωγής ηλεκτρονικών όπλων δυνάμενο να επιφέρει προσοδοφόρα αποτελέσματα, αφού η ανταλλαγή πληροφοριών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος απόκτησης κυριότητας νέων τραστ-ματαίωσης αγοραπωλησιών και προμηθειών.

Ας θυμηθούμε τον Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην απασχολούμενος στο Τμήμα μαζικών ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων στη NSA, ο οποίος αποσκίρτησε καταφεύγοντας στη Ρωσία και εντρυφεί σε project σχετικό με την τροποποίηση των smartphones, ώστε να μετριάζεται η παρακολούθηση του κτήτορά τους. Πριν περίπου τέσσερις μήνες Μόσχα και Ουάσινγκτον έθεταν επί τάπητος την απέλαση του Σνόουντεν με εισιτήριο επιστροφής προς ΗΠΑ. Εδώ ας γνωστοποιηθεί πως εν αρχή ιδρύσεως της NSA το ποσοστό της κατά 99% ανήκε στο Στρατό ενώ στις ημέρες μας το 96% εμπίπτει σε «διατάξεις πολυεθνικών συμφερόντων». Διάφορες πηγές προσανατολίζουν τις αποχρώσες ενδείξεις τους σε μία πρωτοφανή σύμπηξη συμμαχίας ανάμεσα σε επιστημονικούς κύκλους-επιχειρηματικούς κολοσσούς-στρατιωτικά επιτελεία, η οποία προς άγραν μυστικών συμβάσεων δεν διστάζει να προβεί σε κατάφωρη παραβίαση των ισχυόντων Νόμων και θεμελιωμένων Συνταγματικών Δικαιωμάτων. Κι ας συγκρατήσουμε στη μνήμη επίσης το σκάνδαλο που ξεσήκωσε θύελλες αντιδράσεων προ περίπου διμήνου, όταν δηλοποιήθηκαν έγγραφα της Υπηρεσίας από ομάδα χάκερ, και τα οποία καταδείκνυαν την NSA σαν τον καταδότη πληροφοριών σχετικές με χρηματικές ροές ανάμεσα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Μέσης Ανατολής και Λατινικής Αμερικής. Τα γεράκια της NSA είχαν με άνεση περισσή διέλθει της πύλης τραπεζικών επικοινωνιών SWIFT, ώστε να διοχετεύουν τα κατάλληλα στοιχεία στους κατάλληλους Επιχειρηματίες σε καιρό συγχωνεύσεων κι ανακατατάξεων. Ήσσονος σαφώς σημασίας θα ήτο να σταθούμε στις μετέπειτα δηλώσεις παρηγοριάς των υπευθύνων SWIFT, Microsoft και Εταιρείες Κυβερνοασφάλειας…

Η αλεπού και τ’ αλεπουδάκια της…



Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου η διπολικότητα άρχισε να κλονίζει το νευρικό σύστημα του πλανήτη. Η Ρωσία ενδύθηκε τη προληπτική της χλαίνη συνάπτοντας συμμαχία με χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Κατ’ εφαπτομένη οι ΗΠΑ συνδέθηκαν με την «αδερφούλα» Βρετανία πιο στενά χαράσσοντας στη δορά αιώνιο όρκο και το αίμα που έσταξε επικύρωσε την κολεγιά υπό την κωδικοποιημένη προσηγορία «UKUSA», απόληξη των αρχικών της ονομασίας της κάθε χώρας: United Kingdom και United States of America. Η NSA και η αντίστοιχή της σε Ευρωπαϊκό έδαφος GCHQ είναι οι πυλώνες υποκλοπής συνδιαλέξεων και πάσης φύσεως εκπομπών σε διαπλανητική εμβέλεια. Στην παρεούλα προσχώρησαν εκ των υστέρων και η αυστραλιανή DSD-η νέοζηλανδική GCSB-η καναδική CSE. Η πίτα των λαθρακροάσεων διανέμεται ως εξής: Η GCHQ ενδιατρίβει σε «λεπτομέρειες» ευρωπαϊκής-ρωσικής-αφρικανικής προελεύσεως, η DSD καταβροχθίζει όποια μαρτυρία εκπέμπεται σε Ασία-περιοχή Ειρηνικού, οι GCSB- CSE επιλαμβάνονται των γεωγραφικών τμημάτων της Αμερικανικής Ηπείρου και κάποιων στην Ευρώπη. Όλες βέβαια επιδαψιλεύουν τιμές μέχρι το χώμα στη «Μανούλα» NSA, στην οποία καταλήγουν προς αποσαφήνιση όλα τα ευρήματα, τροφή που δίδεται απ’ τους υπερσύγχρονους δορυφόρους IMMARSAT και INTELSAT.

Συν των χρόνω αποφασίστηκε και περαιτέρω ανάθεση αρμοδιοτήτων σε επιμέρους «αυτιά και μάτια». Το κυκλικό γράφημα με την ανάδειξη ποσοστού δικαιοδοσίας διαμορφώνει τους έκκεντρους πυρήνες του: Σούγκαρ Γκρόουβ στις ΗΠΑ-Λάτριμ στην Οττάβα-Μένγουιθ Χιλ στο Γιορκσάιρ-Μπαντ Αϊμπλίνγκ στη Γερμανία-Βάση Τσέλτενχαμ στη Βρετανία-Γιακίμα στην Ουάσινγκτον-Μπάκλεϊ Φιλντ στο Κολοράντο-Σαμπένα Σέκα στο Πουέρτο Ρίκο-Μόρουνστόου στην Κορνουάλη-Πάιν Γκαπ στην Αυστραλία-Σολ Μπέι στην Αυστραλία-Κογιαρένα στην Αυστραλία-Γουάιχοπ στη Νέα Ζηλανδία- Άκτιο στην Πρέβεζα Ελλάδος. Κι εδώ ας διασαφηνιστεί η ημερομηνία ιδρύσεως της Βάσης στο Άκτιο, η οποία είναι το 1985, εν μέσω Προεδρίας Παπανδρέου, ο οποίος εξανίστατο με το ένθερμο σύνθημα «…έξω οι Βάσεις».

Κατόπιν τούτου οι ιθύνοντες ευθυγραμμίζονται στις εντολές του σχεδίου ECHELON, το οποίο πέραν των πληροφοριών προς παγίωση Ειρήνης, λέμε τώρα, διαχειρίζεται κάθε στοιχείο ικανό δια μέσω κατάλληλης χρήσεως να σταθεί επωφελές για των αμερικανικών συμφερόντων πολυεθνικών. Δικαιοπραξίες μονομερείς εκπίπτουν οιαδήποτε ποσοστιαία δυνατότητα διαφανούς προσβάσεως άλλων υπηκοοτήτων εταιρειών, οι οποίες καταφεύγουν σε νόμιμα κι ένδικα πλέον μέτρα προς άγραν της απρόσκοπτης συμμετοχής τους, ή εμπλοκή ποια η διαφορά για μας τους κοινούς θνητούς, στον χορό των εκατομμυρίων.

Τα ένδικα μέτρα απαλείφονται, πως αλλιώς, με άλλα που θα τα αντικαταστήσουν. «Όλοι οι πολιτικοί του Κόσμου, που πρόκειται να γίνουν Πρωθυπουργοί ή Πρόεδροι Κρατών, εγκρίνονται ή απορρίπτονται από συγκεκριμένη Επιτροπή, εμφωλεύουσα στο ως άνω σχήμα και η οποία αποτελείται από Εκπροσώπους της οικογένειας Ροκφέλλερ-Διευθύνοντες Συμβούλους Πολυεθνικών, κυρίως των Goldman Sacs, Coca Cola, Fiat, General Elektrik-Χρηματιστές, συνήθως της Wall Street», σύμφωνα με τη ρήση του κυρίου Στριγά. Ακόπως τεκμαίρεται πως μετά την έγκριση αναλαμβάνει η CIA, θυγατέρα πιστή της NSA, την πλύση εγκεφάλου των μαζών και την πριμοδότηση των εκλεκτών με οικονομικές ενισχύσεις. Για να μην έχουμε αμφιβολία πως ο Τσίπρας από φοιτητής αδύνατος κι επαναστάτης μετουσιώθηκε σε σοβαρό μέσης ηλικίας ευτραφή ηγεμόνα. Εδώ ας εστιάσουμε και στ’ αλεπουδάκια-κάστες, οι οποίες αυτοβούλως ξεπουλούν τη χώρα τους και συμβάλουν στη διαιώνιση του κοινωνικού κανιβαλισμού, σαν τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι, αφού εξασφάλισαν προσφάτως την ηλεκτρονική τους παρέμβαση σε πλειστηριασμούς κατοικιών, επομένως και αδιακώλυτη άσκηση του επαγγέλματός τους κι ακόμη πιο επομένως με τις αμοιβές τους να μην φυλλορροούν, αποχώρησαν απ’ το αίτημα περί δικαιώματος των «εξαθλιωμένων» ανά την επικράτεια να μην χάνουν την οικία τους. Χωρίς να στιγματίζονται κάποιες φατρίες δρώντας πίσω απ’ την οθόνη, θα συνεχίζουν «…να βουτούν κοχλιάριον εις την χύτρα». Εν τω άμα και το θάμα...

Τα διαφυγόντα κέρδη…



Οι Κοινωνίες «ανταλλακτικής ευρυθμίας» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Σίγουρα Η φιλοσοφία του αντιπραγματισμού ενείχε προβλήματα, περί ισοτιμίας πραγματικής αξίας των προϊόντων-περί ελλείψεως πολλών προϊόντων. Συνακόλουθα ο άνθρωπος στράφηκε σε ανεύρεση ανταλλάξιμης σταθεράς και το πρώτο νόμισμα ανιχνεύεται στην Κίνα τον 9ο αιώνα, το οποίο ωστόσο δεν φέρει επάνω του διακριτά στοιχεία. Τον 7ο αιώνα στη Λυδία εντοπίζονται τα νομίσματα από ήλεκτρο, τα οποία πληρούν και τις προδιαγραφές τύπωσης στοιχείων του εκδότη τους. Στο λυκαυγές του 21ου αιώνα πια ο «Πολίτης» ούτε ν’ αναπνεύσει δεν μπορεί να διανοηθεί, αν δεν έχει περάσει πρώτα από γκισέ τράπεζας.

Το Federal Reserve System θεμελιώνει τις αρχές του στις 23 Δεκέμβρη 1913. Πρόκειται για ανεξάρτητη εταιρεία, της οποίας τα νήματα κινούν ιδιώτες μεταξύ των κυριοτέρων: Board of Governors, τα στελέχη της οποίας διορίζονται απ’ τη Γερουσία-Federal Open Market Committee, τα στελέχη της οποίας είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση του ποσού χρήματος που θα κυκλοφορεί και τους τόκους-Federal Reserve Banken, πολυδαίδαλος τραπεζικός κλοιός που ρυθμίζει οικονομικές υποθέσεις όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και ανά τον Κόσμο. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη και το εν λόγω σύστημα ως τις μέρες μας καλείται να αποδείξει τις ικανότητές του σε νευραλγικούς τομείς: Επίβλεψη τραπεζικής τεχνοτροπίας-Μεθόδευση κι εφαρμογή νομισματικής πολιτικής, η οποία να είναι ευθυγραμμισμένη με τις αυξομειώσεις χρυσού και πετρελαίου-προσαρμογές επιτοκίων κι επαναπροσδιορισμό αποθεματικών ορίων-δημοσίευση οικονομικών εκθέσεων συμβατές ενίοτε με τα προσδοκώμενα-διαφύλαξη του λειτουργικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δόκιμο σε αυτό το σημείο να επεξηγηθεί ξεχωριστά ο κάθε όρος, οι οποίοι αποτελούν το αρκτικόλεξο της FED. Federal, που σημαίνει ομοσπονδιακός αλλά η τράπεζα δεν εντάσσεται στο εθνικό πλαίσιο εκμετάλλευσης- Reserve που υπονοεί νομισματικά αποθέματα «Αποθέματα ρευστού δεν υπάρχουν. Απλώς εννοούμε τις πιστώσεις στα λογιστικά σαν δάνεια που αντλούνται απ’ τις Τράπεζες κι από ‘κει ρέουν στο σύστημα» διατείνεται ωστόσο ο πρώην Βουλευτής και Πρόεδρος του οίκου Banking Currency Committee Ράιτ Πάτμαν-Bank που σημαίνει τράπεζα υπό κρατική επίβλεψη αλλά το Αμερικανικό Κογκρέσο δεν έχει την παραμικρή πρόσβαση σε πληροφορίες. Κατ’ επέκταση κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος ελέγχει τη FED.

Ο δανεισμός της Ελλάδος δεν είναι κάτι το άγνωστο. Μετά την Ελληνική Επανάσταση η Χώρα υποπίπτει σε αδυσώπητα νύχια κερδοσκόπων, οι οποίοι προσφέρουν ένα χρηματικό ποσό με απώτερο στόχο να το έχουν ήδη προεισπράξει με τη διαδικασία της τοκογλυφίας. Το ένα δάνειο φέρνει τ’ άλλο, διογκώνοντας ελλείμματα και εξυπηρετώντας παλαιότερες οφειλές. «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» δηλαδή. Μεταπολιτευτικά από που να πιάσεις και που να τελειώσεις με τη διαπλοκή.

Το 1981 το χρέος φτάνει σε ύψη δυσθεώρητα. Κάτι το «…Τσοβόλα δώσ’ τα όλα», κάτι έλλειψη πολιτικής αυτοτέλειας, στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί! Επί Μητσοτάκη στάθηκε στο ύψος του με πανομοιότυπο τρόπο. Με την είσοδο στην ΟΝΕ, Οικονομική Νομισματική Ένωση, επί Σημίτη, οι αριθμοί δεν βγαίναν στα χαρτιά. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ επίτασσε δημόσιο έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ. Έτσι έρχεται η Επιστήμη να δώσει τη λύση με τη «δημιουργική λογιστική», όπως λέμε δημιουργική γραφή που ο καθένας διατάζεται να μάθει να γράφει, η οποία παρείχε τη δυνατότητα απόκρυψης στοιχείων. Ένα δάνειο των 10 δις ευρώ με παρέμβαση της Goldman Sacs μετατρέπεται από γεν σε ευρώ χρησιμοποιώντας παλαιότερες ισοτιμίες, με τη διαφορά των 2,8 δις που προέκυπτε να εμπίπτει σε μορφή δανεισμού απ’ την ίδια την Τράπεζα προς την Ελλάδα και υπό τις ευλογίες οίκου αξιολόγησης Moody’ s, η οποία «βάζει δέκα με τόνο» στην Ελλαδίτσα. Μετά ωστόσο από ελεγκτικές παρεμβάσεις της Αμερικανικής Κυβερνήσεως, η Goldman Sacs έψαχνε αγωνιωδώς να βρει τρόπο ν’ αποτινάξει το βαρίδι του ελληνικού swap. Ο Αλογοσκούφης υποχρέωσε την Εθνική να το επαναγοράσει στην εξωφρενική πια τιμή των 5,5 δις. Σύμφωνα με τον κύριο Βελόπουλο κι ενώ είχαμε ήδη εισέρθει σε τροχιά μνημονιακή, «…διαβιβάζεται στη Βουλή των Ελλήνων η μηνυτήρια αναφορά απ΄ την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου του Αυστριακού Μουλά Καλί, ο οποίος υποστήριζε πως εκείνο το ξεχασμένο swap εξαπάτησε την Ευρωπαϊκή Ένωση».!

Η Eurostat ωστόσο σε έκθεσή της απεκάλυπτε πως η Ελλάδα;;;; (ή οι αργυρώνητοι πολιτικοί της και υπάλληλοι των αναφερομένων οίκων) είχε πραγματοποιήσει πολλές ανταλλαγές χρέους. Από ‘κει κι έπειτα μία αδυσώπητη υπέρ-προβολή των δημοσιονομικών ελλειμμάτων αποτελούσε καθοδηγούμενες σκοπιμότητες, οι οποίες καταβαράθρωσαν τη Χώρα…

Easy Money System…



Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις φρόντισαν να βάλουν με συνοπτικές διαδικασίες λουκέτο σε βιομηχανικά σχήματα, τα οποία αποτελούσαν οικονομικές ατμομηχανές, ΙΖΟΛΑ-ΠΙΤΣΟΣ-ΠΕΙΡΑΪΚΗ-ΠΙΡΕΛΙ, εφαρμόζοντας ταυτοχρόνως το οικονομικό τέχνασμα του δανεισμού με υψηλό επιτόκιο απ’ τους Αμερικανικούς Χρηματοπιστωτικούς Οίκους, το οποίο εί ναι διττής ερμηνείας: ο λαός συνήθιζε στη σπατάλη χωρίς να κοπιάζει και το Κράτος διολίσθαινε προς τις δαγκάνες της Παγκόσμιας Κερδοσκοπίας. Με τα χέρια ή τις μηχανές της δεμένες, αφού δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα να τυπώνει χρήμα, εν έτει 2017, έχει πιαστεί στον ιστό της Αράχνης, που λέγεται Credit Default Swaps. Άλλως ειπείν το Τμήμα ενεργοποίησης ασφαλίστρων. Η συμβολή των ΜΜΕ, εγχώριων και μη, είναι εχθρικά στρεβλή, αφού όσο μιλάμε για πτώχευση τα CDS φουσκώνουν σαν το προζύμι της γιαγιάς μας, και η παρεούλα Goldman Sacs-JP Morgan-Deutsche Bank, η οποία ελέγχει το 95% των CDS σε παγκόσμια κλίμακα, δεν αποχωρίζονται τη σαλιάρα και τα μαχαιροπήρουνα. Δια μέσω ποιας οδού έχουν καταφέρει να έχουν τον έλεγχο; Μα δια μέσω του ελέγχου της πληροφορίας πάνω και κύρια απ’ όλα…

Καλή ζωή, κακή διαθήκη…


  • Με την Τουρκία να ανήκει σίγουρα στο ΝΑΤΟ αλλά να δηλώνει μία έκρυθμη εξωστρέφεια…
  • Με τα νομικά σύνορα και τις γεωπολιτικές ζώνες να τελούν υπό ασυμβατότητες…
  • Με τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή να αγγίζουν τα όρια της παράνοιας…
  • Με τους Επικυρίαρχους να έχουν θέσει υπό έλεγχο πρώτα τις ΗΠΑ, διότι οι λοιποί είναι άθυρμα περιορισμένης εντάσεως…
  • Με το ευρώ να μην είναι σχεδιασμένο καν από ειδικούς, ώστε να μπορεί να προστατεύει τους κατόχους του…
  • Με τους πολίτες στον προηγμένο Κόσμο να έχουν εισέλθει σε τροχιά ψυχιατρικού ολοκληρωτισμού, αφού εκούσια δέχονται την καταστολή τους καταπίνοντας τα ψυχοφάρμακα με το κιλό…

Είναι και καλοκαίρι. Κι ο καύσωνας τροχοπέδη εστί των συσκέψεων του νου. Για όσους από εμάς δεν έχουμε πλέον χρήματα για να πάμε ούτε στη θάλασσα για μία βουτιά, διότι μεγίστη απόδειξη χλιδής τείνει κι αυτό να καταστεί…

Είναι κι ο Βαρουφάκης να επιμένει στο δήθεν νόμισμα, εκ των υστέρων της καταστροφής πρόταση…

Είναι κι ο Άρειος Πάγος μη τις αποφάσεις του, υπέρ των εργαζομένων πάντα…

Είναι και η διεκπεραίωση των φορολογικών μας αυτές τις ημέρες, η οποία μας οδήγησε σε κατάσταση ιλίγγου…

Είναι κι ο Κούλης, σαν άλλος Γκόρτσος-παιδί του λαού, που μεταβαίνει εις τους αγρούς, και τα μαθητούδια του να κάθονται στ’ αχυρένια αλώνια, με συγχωρείτε εκ παραδρομής του Λόγου, σαλόνια… Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια. Κι όλο αυτό το παραλήρημα, ως μία προσπάθεια ελαχίστη να βρούμε το καθένα που κρύβεται...



Ευαγγελία Τυμπλαλέξη: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου