Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Οι... μπλε σκύλοι της Μουμπάι (Βίντεο)

Κόσμος


Ακατέργαστα βιομηχανικά απόβλητα και χρώματα που ρίχνονταν σε ποτάμι της Μουμπάι άλλαξαν χρώμα σε 11 σκύλους, το τρίχωμα των οποίων έγινε μπλε, όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες.


Οι αρχές της χώρας έκλεισαν την κατασκευαστική εταιρεία που κατηγορήθηκε για βιομηχανική μόλυνση μετά από καταγγελίες ντόπιων, που διαμαρτυρήθηκαν στο Συμβούλιο Ελέγχου της Ρύπανσης της Μαχαράστρα για τα χρώματα στο νερό του Kasadi, όπου κολυμπούν συχνά ζώα.

Σύμφωνα με τους Hindustan Times, το ζήτημα έγινε γνωστό στις 11 Αυγούστου. «Ήταν συγκλονιστικό να βλέπουμε το άσπρο τρίχωμα του σκύλου να έχει γίνει τελείως μπλε», δήλωσε ο Arati Chauhan, επικεφαλής μιας οργάνωσης προστασίας ζώων.

Ο Chauhan δημοσίευσε φωτογραφίες από τα μπλε σκυλιά στη σελίδα της οργάνωσης στο Facebook τονίζοντας ότι «οι ρυπογόνες ουσίες από την βιομηχανική περιοχή Taloja όχι μόνο καταστρέφουν τα υδάτινα σώματα που πλήττουν τους ανθρώπους, εκεί αλλά επηρεάζουν επίσης τα ζώα, τα πουλιά και τα ερπετά».

Το Συμβούλιο διερεύνησε την υπόθεση και έκλεισε την εταιρεία την Τετάρτη, αφού επιβεβαίωσε ότι τα σκυλιά πράγματι έγιναν μπλε εξαιτίας της ρύπανσης του αέρα και των υδάτων.

Ο ποταμός Kasadi βρίσκεται σε μια περιοχή με εκατοντάδες εργοστάσια. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Watchdog Foundation, υπάρχουν 977 χημικά, φαρμακευτικά, επεξεργασίας τροφίμων και άλλα στη βιομηχανική περιοχή Taloja.


Πηγή: The Guardian - efsyn.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου