Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ένοχος & ελεύθερος και ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ελλάδα


Ένοχος κηρύχθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος είχε μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ σε ενός ανδρός αρχή την κρίσιμη περίοδο του 2010.

Ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του χωρίς ελαφρυντικά για όλες τις κατηγορίες, το δικαστήριο αποφάσισε διαφορετικά.

Δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή

Ένοχος για τη μία εκ των τριών κατηγοριών κηρήχθηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αυτή της μη ενημέρωσης του ΔΣ για την αποστολή στην Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα της χώρας το 2010. Ο Γεωργίου κυκλοφορεί φυσικά ελεύθερος, αφού η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αθώος για τις δύο εκ των τριών κατηγοριών

Αθώος για τις άλλες δύο κατηγορίες (μη σύγκλησης του ΔΣ με βάση το νόμο αλλά και για το γεγονός ότι διατηρούσε για έξι μήνες παράλληλα με τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, τη θέση που κατείχε στο ΔΝΤ). Το τελευταίο μάλιστα το είχε αποκρύψει κατά τη διάρκεια επιλογής του για τη θέση από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

7 χρόνια κατηγορείται, αθώωνεται, καταδικάζεται και κυκλοφορεί ελεύθερος

Η εμπλοκή του Γεωργίου με τη δικαιοσύνη κρατάει τα τελευταία 7 χρόνια, αλλά ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, έχοντας ισχυρούς φίλους σε Ελλάδα και εξωτερικό καταφέρνει πάντα και «δραπετεύει».

Εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κακουργηματική κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης.

Πηγή: jodi.graphics



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου