Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ο υπερπληθυσμός και αι ολέθριαι συνέπειαι αυτού.

Kostas Vostantzoglou


Ο ρόλος των εφευρετών και κατά πόσον αυτοί δύνανται να αντιμετωπίσουν μιαν απειλή για την γεωπολιτική σταθερότητα.

Μία εμβριθής ομιλία του διαπρεπούς καθηγητού Κ.Β. εκφωνηθείσα επί τω νέω έτη.

(Έπαινος και εύφημος μνεία της Ακαδημίας Αθηνών).

Σεβασμιότατε, κύριε πρωθυπουργέ, κυρίες και κύριοι υπουργοί, κυρίες και κύριοι βουλευταί, κυρία περιφερειάρχης, αντιστράτηγέ μου, κυρίες και κύριοι. Καλησπέρα σας και ολόθερμες ευχές επί τω νέω έτη.

Δεν θα μακρυγορήσω. Θα εισέλθω αμέσως εις το θέμα μας.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η πρόοδος της ανθρωπότητος επετεύχθη μέσω των εφευρέσεων. Ο Κάϊν υπήρξε ο πρώτος μέγας επώνυμος εφευρέτης. Με την βοήθεια ενός βράχου άνοιξε το κεφάλι του αδερφού του και έλυσε το πρώτο πρόβλημα. Αυτό των κτηματικών διαφορών.

Η εφεύρεσις του τροχού και της φωτιάς, πολύ πολύ αργότερα, από ανωνύμους ευεργέτας της ανθρωπότητος, (ο Προμηθεύς είναι μυθικόν πρόσωπον και αμφισβητείται η ύπαρξίς του), βοήθησε στο να μεταφέρουμε ευκόλως και γρήγορα τα σκοτωμένα αδέρφια μας θύματα διαφόρων διαφορών - συμβάλλοντας τοιουτοτρόπως στον έλεγχο των γεννήσεων - σε χώρους κατάλληλους προς ταφή, που ευφυώς ονομάσαμε νεκροταφεία. Η καύσις των νεκρών δια της εφευρέσεως του πυρός επίσης εστάθη άκρως χρήσιμη, γιατί τα νεκροταφεία συνήθως πάσχουν από έλλειψιν διαθέσιμων χώρων.

Η εφεύρεσις της δουλείας βοήθησε στην μείωση του κατά κεφαλήν κόστους καταναγκαστικής εργασίας και την κατασκευήν μεγάλων έργων τα οποία άνευ της δουλείας είναι λίαν αμφίβολλον εάν θα κατασκευάζονταν δια να τα θαυμάζουμε σήμερον. Επίσης βοήθησε στην μείωση του πληθυσμού λόγω της εξαντλήσεως των φυσικών δυνάμεων των υποκειμένων, διότι τότε κυριαρχούσε η αντίληψις: πέθανες εσύ; έλα εσύ. Προσλαμβάνανε δηλαδή συνεχώς νέους δούλους λόγω αφθονίας εις το εν λόγω είδος.

Η κατεργασία του χαλκού και του σιδήρου, και η κατασκευή σπαθιών, λογχών και γενικώς αιχμηρών και κοφτερών αντικειμένων και η δι’ αυτών προγραμματισμένες εθιμικές σφαγές είμαι πεπεισμένος πως συνέβαλλαν κατά πολύ στο να κρατηθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός σε υποφερτά επίπεδα για αιώνες. Δυστυχώς είναι παγκοίνως γνωστόν ότι τίποτα καλό δεν διαρκεί επί πολύ. Η εφεύρεσις του πολιτισμού, κατέστρεψε την παγκόσμια ισορροπία που με τόσο μόχθο και αίμα είχαν καταφέρει να φέρουν οι πρώτοι Νεάτερνταλ και οι Χόμο Σάπιενς που κατ’ εμέ ήσαν σοφοί ως άνθρωποι και έτρωγαν ο ένας τον άλλο.

Ο πληθυσμός της γης άρχισε να αυξάνεται ανεξέλεγκτα παρά τις εργώδεις προσπάθειες που κατέβαλλαν φωτισμένες προσωπικότητες και εφευρέτες όπως ο Ηρώδης που εφηύρε την σφαγή των νηπίων ή όπως ο Μέγας Αλέξανδρος - που εφηύρε την λύση του Γόρδιου δεσμού - και έσφαξε ότι μπορούσε, κουνιόταν και περπατούσε από την Ελλάδα μέχρι την Ινδία. (Έκτοτε η Ανατολή δεν ξανασήκωσε κεφάλι, διότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μεθοδικό άτομο και όταν καθάριζε, καθάριζε).

Στον δρόμο που άνοιξε, βάδισε ο Ιούλιος Καίσαρας που ήτο επίσης εφευρέτης, στρατηγός, εραστής και διαφημιστής. Εφεύρισκε έξυπνες φράσεις όπως: “o κύβος ερρίφθη”, “τότε ο Καίσαρ διέβη τον Ρουβίκωνα”, “ήλθον, είδον, ενίκησα”, “ η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τιμία, πρέπει και να φαίνεται τιμία”, “και εσύ τέκνον Βρούτε”; Tέτοια μεγαλειώδη. Αυτός έσφαξε κυρίως την πλευρά που είχε περιφρονήσει ο Αλέξανδρος που είχε κόλλημα με την Ανατολή. Αυτός ανέλαβε να καθαρίσει την Δύση. Την εντεύθεν των Άλπεων Γαλατία, τους Τεύτονες και τους Άγγλους. Τσαπατσούλης όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, έφαγε μεν τον Βιργιγκετόριγα στην Αλέσια και κατάκτησε εδάφη, αλλά γενικώς, τα έκανε σκατά. Βέλγοι, Γάλλοι, Ολλανδοί, Αυστριακοί, Ισπανοί, Πορτογάλλοι, Γερμανοί και Άγγλοι μια και τους άφησε μαγιά, κατακτήσανε ότι δεν είχε κατακτηθεί έκτοτε και τυρρανήσανε και τυρρανούν την υφήλιο μέχρι σήμερα εντελώς φιλικώς και πεπολιτισμένως.

Μεμονομένες προσπάθειες ευφυών εφευρετών όπως ο Τσέγκις Χαν, ο Τιμουρλέγκ ή ο Αττίλας παρότι προς στιγμήν εφάνη πως θα έφερναν θετικά αποτελέσματα, επειδή δεν άφηναν λίθον επί λίθου και απ’ όπου πέρναγαν δεν ξαναφύτρωνε χορτάρι, απέτυχαν διότι οι προαναφερθέντες δεν άφησαν απογόνους άξιους και με ευρύ όραμα.

Οι φερέλπιδες κύριοι Κορτέζ και Πιζάρο εστράφησαν σε νέες χώρες όπως η εφευρεθείσα υπό του Κολόμβου Αμερική και άφησαν ημιτελές το έργο της σφαγής των Ευρωπαίων. Θεώρησαν πως θα πολεμούσαν και θα σφάζονταν από μόνοι τους και ήτο περιττόν να ασχοληθούν με ένα τελειωμένο θέμα. Προσπάθησαν λοιπόν να σφάξουν ότι μπορούσαν στην νέα ήπειρο. Κατάφεραν πολλά, αλλά και αυτοί φάνηκε ότι απείχαν πολύ από την τελειότητα. Η Ιερά εξέτασις συνεπικούρησε αυτό το μεγαλειώδες έργο με κάθε δυνατό τρόπο και εφευρετικώς, αλλά και αυτή απεδείχθη ολίγη και κατωτέρα εμπρός εις το μέγεθος του προβλήματος.

Συνέπεια αυτών των ολιγοριών που επέδειξαν όλοι αυτοί, ήταν να εκτιναχθεί η αυξησις του πληθυσμού σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ο κύριος Βοναπάρτης με τα ολίγα εργαλεία που διέθετε τον 19ο αιώνα έσφαξε το κατά δύναμιν, αλλά ολίγον ο στρατηγός χειμών, ολίγον το Βατερλώ, δεν τον άφησαν να επιδείξει το εύρος των δυνατοτήτων του στην δημιουργία παράπλευρων απωλειών και ουσιώδη μείωσιν των κατοίκων της γήινης σφαίρας.

Έπρεπε να φτάσουμε στον 20ο αιώνα για να φανεί ένας άνθρωπος που μπορούσε να κατανοήσει το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις και να προσπαθήσει να βρει επιστημονικές λύσεις για το πρόβλημα. Ήτο εις φωτισμένος Αυστριακός δεκανεύς και εφευρέτης των στρατοπέδων εξόντωσης. Δυστυχώς και αυτός προσέκρουσε μετωπικώς εις τον Ρωσικόν χειμώνα και μετά τις παταγώδεις αποτυχίες του στο Στάλιγκραντ, το Λενινγκραντ και το Κουρσκ κατέληξε σε ένα υπόγειο του Βερολίνου να βομβαρδίζεται υπό του συντρόφου Ζούκωφ. Απογοητευμένος, που τα όνειρά του για εξάλειψη του προβλήματος του υπερπληθυσμού δεν είχαν αίσιον τέλος, έθεσε τέρμα στην ζωή του αυτοβούλως. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε όμως ότι κατάφερε μέσα σε 6 έτη, από το 1939 έως το 1945 να ευθανατώσει κοντά στα 50 εκατομμύρια ψυχές, αποδειχθής - ο ειδεχθής - μέγας ευεργέτης της ανθρωπότητος. Ουδείς μέχρι τότε με τόσον πενιχρά μέσα δεν κατάφερε περισσότερα. Οφείλουμε να κλίνουμε ταπεινά το γόνυ και να του επιδαψιλεύσουμε πάσαν τιμήν δια τας αόκνους προσπαθείας του.

Την σκυτάλη ανέλαβε ο κύριος Τρούμαν το χρυσούν άγαλμα του οποίου κοσμεί την πόλιν των Αθηνών, όστις στην αρχή της καρριέρας του ήτο ταμίας και λογιστής της Μαφίας, άρα γνώριζε καλώς το καθαρίζειν και την εξαφάνισιν προβλημάτων. Ούτος εντός ολίγων ημερών εξάλειψε δια ατομικών βομβών τας πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι με 200.000 ψυχές. Αυτό αποτέλεσε μίαν πρωτοφανή επιτυχία η οποία συνάντησε την απόλυτον ευαρέσκειαν των υγιώς σκεπτομένων. Δυστυχώς και αυτός σταμάτησε το αγαθοεργόν του έργον και μάλιστα απαγόρευσε στον στρατηγό Μακ Άρθουρ να το συνεχίσει, στέλνοντάς τον στο σπίτι του.

Αυτή η λανθασμένη απόφασις εστάθη μοιραία. Η Κίνα άρχισε να γεννοβολάει ασταμάτητα και κατά τα φαινόμενα σε τρεις με πέντε αιώνες όλοι θα διαθέτουμε σχιστά μάτια.

Μόνη ελπίς μας σ’ αυτόν τον ολισθηρόν κατήφορον του ανθρωπίνου γένους, αποτελεί σήμερον ο Δονάλτιος Τραμπ. Αυτός μισεί τους πάντες. Μεξικανούς, Ινδούς, Κορεάτες, Κινέζους, Ρώσους, Ευρωπαίους, Αφρικανούς και όλους όσους μετέχουν στον ΟΗΕ και διαθέτει τα μέσα και την θέλησιν να μας στείλει στας αιωνίους μονάς.

Φρονώ πως δια το γενικόν καλόν θα πρέπει να θυσιαστώμεν. Η δραστική μείωσις μας θα προσφέρει ανάσαν εις την δοκιμαζομένην ανθρωπότητα.

Περαίνων την σύντομον αυτήν ανασκόπησιν, θα επανέλθω εις τους εφευρέτας και την χρησιμότητα αυτών δια την πρόοδον. Πολλοί εφευρέται αναλώθησαν στο να εύρουν την φιλοσοφικήν λίθον, το αεικίνητον ή όπως ο πατήρ μου το περίφημον δια την χρηστικότητά του αειχρήματον. Εγώ, ταπεινά θα ασχοληθώ με την εφεύρεσιν του αεισιχτιρίου. Το αεισιχτίριον θέλει αποτελέσει το εργαλείον εκείνον το οποίον εάν κάποιος σου επιβάλλει μνημόνιον τι, ή νεοφιλελευθερισμόν ή καπιταλισμόν να δύνασαι να τον εξαφανίσεις αυθωρεί και παραχρήμα. Θεωρώ πως θα είναι άκρως χρήσιμον εις τους Έλληνας και δυνάμεθα ευκόλως να κατοχυρώσωμεν την πατέντα ώστε να πωληθεί και εις άλλους δοκιμαζομένους λαούς.

Ευχαριστώ όσους είχαν την υπομονήν να με ακούσουν.



Kostas Vostantzoglou: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου