Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Καλά Χριστούγεννα...

ARti news


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προσφέρθηκε σήμερα να αναλάβει χρέη ξεναγού για τους χριστιανούς προσκυνητές, στον απόηχο της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Άραγε θα εξηγήσει ο ξεναγός γιατί σκότωσε τον ανάπηρο Παλαιστίνιο Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια; Γιατί κρατάει φυλακισμένη την 16χρονη Άχεντ Ταμίμι; Γιατί βασανίζει έναν ολόκληρο λαό, που ζητάει ελευθερία και αξιοπρέπεια;

Αλλά και ποιος θα πει "χρόνια πολλά" σ’ αυτά τα δύο μάτια, τα μεγάλα μάτια της πεντάχρονης Zahras από τη Συρία; Ναι, ίσως τρεμουλιάσει για λίγο η ψυχή μας, θα βραβεύσουμε τον φωτογράφο που μας συγκίνησε, κι ύστερα θα γυρίσουμε σελίδα για την επόμενη φωτογραφία!

Πιο μακριά. Μαθαίνουμε ότι στη Νέα Υόρκη η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προέτρεψε την Κυριακή τις αρχές της Μιανμάρ να τερματίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της διωκόμενης μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια. Προσέξτε, απλώς «προέτρεψε»! Τι να πει κανείς; Ίσως αυτά να είναι τα κάλαντα των υποκριτών!

Αλλά κι εδώ δίπλα μας. Στη Ρώμη. Το νομοσχέδιο που θα έδινε το δικαίωμα στα παιδιά προσφύγων που έχουν γεννηθεί και μεγαλώνουν στην Ιταλία να αποκτήσουν την ιταλική υπηκοότητα ενταφιάστηκε, μάλλον οριστικά, το Σαββατοκύριακο από την ιταλική Γερουσία. Μαζί και η ανθρωπιά…

Μια αεροπορική επιδρομή που έγινε το Σάββατο βόρεια της Σαναά, της πρωτεύουσας της Υεμένης, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι είκοσι. Τα παιδιά της Υεμένης, εκτός από βόμβες, συνεχίζουν να πεθαίνουν από πείνα και χολέρα εξαιτίας του αποκλεισμού των δυτικών χριστιανών και των ντόπιων συμμάχων τους.

Χρόνια πολλά!

Ο πρόεδρος του Περού Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι απένειμε την Κυριακή χάρη στον πρώην πρόεδρο της χώρας Αλμπέρτο Φουχιμόρι, ο οποίος εξέτιε ποινή 25 ετών κάθειρξης για διαφθορά και εγκλήματα.

Καλά Χριστούγεννα κύριε Φουχιμόρι!

Εδώ δεν μιλούν για Αγάπη αλλά για Λάμψη! Για τους Αυστριακούς τα παραδοσιακά έθιμα των Χριστουγέννων δεν έχουν χάσει τίποτε από τη λάμψη τους, όπως συμπεραίνουν αρκετά αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενα σχετικές έρευνες. Ναι, δεν έχουν χάσει από λάμψη, αλλά έχουν χάσει από αγάπη! Οι Αυστριακοί σήμερα, για την ακρίβεια η ακροδεξιά κυβέρνησή τους δεν θα επέτρεπε στον νεογέννητο Ξένο να βρει καταφύγιο στη… λαμπερή χώρα τους.

Εν τω μεταξύ, στη Λιβύη που οι δυτικοί πολιτισμένοι χριστιανοί απελευθέρωσαν από τον «δικτάτορα» Καντάφι, τα σκλαβοπάζαρα από τις εγχώριες συμμορίες που εξόπλισαν οι Γάλλοι, οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί, καλά κρατούν.

Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Αλλά και στη Δύση οι δολοφονίες δεν υστερούν. Μόνο που είναι πιο επιστημονικές. Βοηθάει σ’ αυτό και η ανάπτυξη των νευροεπιστημών. Έτσι, εδώ, οι άνθρωποι πεθαίνουν από πλήξη και βλακεία. Όπως συνέβη με τον 22χρονοΠέδρο Ρουίς, που έπεισε τη σύντροφό του να τον πυροβολήσει ενώ αυτός θα «προστατευόταν» από ένα χοντρό βιβλίο. Το ζευγάρι φανταζόταν πως καταγράφοντας το παράτολμο εγχείρημα σε βίντεο και μεταφορτώνοντάς το στο κανάλι του στο YouTube, θα κατάφερνε να κάνει τις θεάσεις να απογειωθούν και να γίνει διάσημο!

Παρ’ όλα αυτά, σ’ ένα αντίσκηνο στην κόλαση της Μόριας συνέβη το θαύμα της γέννησης της ελπίδας…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!





Πηγή: artinews.gr



Arti News: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου