Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ας μην υποκρινόμαστε…

Στάθης


Ο ΣΥΡΙΖΑ (μετά την κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος) δεν είναι ό,τι χειρότερο συνέβη στην Ελλάδα. Το «χειρότερο» στη χώρα μας είχε ήδη συμβεί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Το χειρότερο με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι απ’ αυτό το «χειρότερο», ουδέν σημαντικό και σημαίνον άλλαξε. Αν τώρα αυτό είναι το χείριστο που θα μπορούσε να μας συμβεί, μέλλει να κριθεί. Διότι οι καιροί ου μένετοι και από το χείριστο μπορεί να αρχίσει νέα ακολουθία προς ένα νέο χειρότερο, που θα τείνει προς ένα νέο χείριστο.

Το τελευταίο σκαλί στο βάθος του τούνελ δεν έχει φανεί εισέτι. Και ποτέ δεν ξέρει κανείς σε τι ακόμα το ραβδί της Κίρκης είναι ικανό να μεταμορφώσει το, έτσι ή αλλιώς, φθαρμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας.

Η ύπαρξη ορισμένων «Λακεδαιμονίων» σκόρπιων σε όλα τα κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής όπου ενδημούν μόνον Εφιάλτες), δεν μπορεί πλέον να αλλάξει τα πράγματα. Ο δε λαός, κουρασμένος, απογοητευμένος, κι, εν πολλοίς υποταγμένος, δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να μπορεί (ή και να θέλει) κάποια διαφυγή από την καταδίκη του.

Τα στρατηγικά αδιέξοδα πάντα βρωμάνε μπαρούτι. Και μπορεί η ζωή στο προτεκτοράτο να καταναλώνει ελπίδες για το καλύτερο, αλλά πάντα θερίζει νίλες προς το χειρότερο…

ΕΡΤ θεϊκή



Το έχουν τερματίσει στην Αγία Παρασκευή. Δίνει φερ’ ειπείν συνέντευξη ο Πρωθυπουργός ή κάνει κάποια δήλωση. Αμέσως η ΕΡΤ παρουσιάζει το ρεπορτάζ, «σπηκάρει» ο συντάκτης τι είπε ο Τσίπρας κι αφού το πει, ο (η) παρουσιαστής - παρουσιάστρια προβάλλει καπάκι τον Τσίπρα να λέει αυτοπροσώπως αυτά που ο συντάκτης έλεγε ότι είπε! Θεϊκό!

Άλλωστε η επανάληψη είναι η μήτηρ της προπαγάνδας.

Υπολογίστε προσέτι ότι το εν λόγω γκρότεσκ (να λέει ο δημοσιογράφος τι είπε ο Τσίπρας και μετά ο Τσίπρας να το επαναλαμβάνει) επαναλαμβάνεται με τη σειρά του όλη μέρα!

Εν τέλει θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι η ΕΡΤ επί Δεξιάς ήταν απλώς δεξιά, επί ΠΑΣΟΚ ήταν απλώς Πασόκια και επί ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς γελοία…

Από το «πειρατικό του Στάθη», στο Ποντίκι, 4-1-2018

Πηγή: topontiki.gr



Στάθης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου