Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Με προοπτική…

Ευαγγελία Τυμπλαλέξη


Εθνικισμός-Εθνισμός-Διεθνισμός…


Επί μέρες γράφονται πραγματείες επί πραγματειών σχετικά με τα συλλαλητήρια κι αναλύονται οι ως άνω όροι. Είπα να κρατήσω αποστάσεις, ούτως ή άλλως βρίθουν τα Μέσα Δικτύωσης από απόψεις - γνώμες και άλλη μία δεν θα ωφελούσε σε τίποτα.

Κι εκεί που έκανα τον βραδινό μου περίπατο, δια μέσω υποσυνείδητης ή ενσυνείδητης αυθαιρεσίας ανέβηκαν στα χείλη οι εξής στίχοι του Μπρεχτ: «Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σαν νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούρια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει.»

Η αλήθεια είναι πως οι φατρίες επί αιώνες χορεύουν στις πλάτες της Ποιήσεως. Ως εκ τούτου η Αριστερά έχει τον «Ρίτσο» της - η Δεξιά τον «Σεφέρη» της - οι Κεντρώοι τον «Ελύτη» τους - η Αναρχία τη «Γώγου και τον Σιδηρόπουλο». Και τι είναι η Ποίηση για να την καπηλεύονται οι Θνητοί; Με θλίψη αναρωτιόμουν πάντα…

Ομοιοτρόπως διαπράττεται βάναυση παραχάραξη της Ιστορίας, της οποίας τα ανεξέλεγκτα μεγέθη υποθάλπουν κατά το δοκούν τους δεδηλωμένους τους στόχους. Συνακόλουθα το κάθε ιδεολογικό μόρφωμα έχει την «αδιαμφισβήτητη» εκδοχή της Ιστορίας και κομίζει το «δισκοπότηρό» της. Και τι είναι η Ιστορία για να την εμπορεύονται οι Θνητοί; Με θλίψη αναρωτιόμουν πάντα…

Η μετασκευή του φυσικού σε δομημένο περιβάλλον…


Το πρόβλημα των Βαλκανίων συνιστά μία μορφή φατνιακής πυόρροιας, κατά την οποία το δόντι εν τέλει θα αποκολληθεί. Με τη συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών, στην οποία αναφέρεται εκτενώς άλλο άρθρο μου Δοκίμιο: «Word mission Ή αλλιώς Παγκόσμια αποστολή…», καλλιεργήθηκε η ανάγκη για κατασκευή-συντήρηση Ενόπλων Δυνάμεων. Στην ουσία επρόκειτο για επέκταση της κρατικής μηχανής, κομμουνιστικής ή ιμπεριαλιστικής λίγο θα έπρεπε στην ουσία να μας ανησυχεί, που θα εγκαθιστούσε σύστημα διακυβέρνησης δια μέσω κανονιστικού πλαισίου συγκεκριμένων λειτουργιών.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γιουγκοσλαβία ήταν μία Ιδέα ένεκα της συλλειτουργίας σλαβόφωνων φύλων υπό την αιγίδα ομοσπονδιακής διακυβέρνησης, εκφοβισμός από μόνο του το γεγονός. Σχέδια διαίρεσής της κυοφορούνταν για κάμποσες δεκαετίες, κάτι που θα ωφελούσε την επέκταση των νατοϊκών Δυνάμεων και τις ιμπεριαλιστικές θέσεις επιβολής της Γερμανίας πρωτίστως επί των «ομολόγων μελών» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως των «ισότιμων»!! Επιπροσθέτως κι ενώ ο πλανήτης έχει μπει σε τροχιά ψυχροπολεμικού κλίματος, το ΝΑΤΟ συνιστά μία επιχείρηση εγκαθιδρυμένη το 1949, η οποία καλείται να προασπίσει τη Δυτική Ευρώπη απ’ τις επιδιώξεις της Σοβιετικής Ενώσεως. Μετά το 1991 με την κατάρρευση της Ε.Σ.Σ.Δ η ύπαρξή του παραπαίει ως μη έχουσα σκοπό και οι ειδήμονες ρίχνονται στην αναζήτηση αιτιολογικών συνέχισης της ύπαρξής του ως απαραίτητη, και ποιο άλλο αιτιολογικό λίαν εύρωστο απ’ την δημιουργία νέων «προκλήσεων ασφαλείας» που θα σταθούν κρηπίδα διαιώνισής του και κατ’ επέκταση δικαιολογία προς επίρρωση της ηγεμονίας των ΗΠΑ, εκπεφρασμένη σε συνιστώσες διασωστικές!!!

Πριν 19 χρόνια ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας υπενθύμιζε πως το ηφαίστειο που λέγεται Βαλκάνια άρχιζε εκ νέου να βρυχάται. Σε μία «ανθρωπιστική παρέμβαση» του ΝΑΤΟ στην περιοχή, σε άλλο άρθρο έχει επίσης αναλυθεί η ψευδεπίγραφη ρήση περί «ανθρωπισμού» Ανθρωπιστικές παρεμβάσεις, χιλιάδες νεκροί - ακρωτηριασμένα ανήλικα - βομβαρδισμένα κτήρια έκαναν τον γύρο του Κόσμου μετά από χρήση 10.000 πυραύλων-79.000 τόνους εκρηκτικών κατασκευασμένων από απαγορευμένα υλικά, όπως βόμβες γραφίτη κι εξασθενημένου ουρανίου. Το γιουγκοσλαβικό έδαφος αποτέλεσε ένα «…γιγάντιο βιολογικό - χημικό πείραμα άρτια σχεδιασμένο απ’ το Νατοϊκό Πεντάγωνο» κατά τη ρήση του Tosovic, υπεύθυνου ελέγχου περιβάλλοντος του Βελιγραδίου. Γεγονός που πυροδότησε τις καρκινογενέσεις στην ευρύτερη περιοχή, αφού εισπνέουμε στερητικά μόρια ουρανίου, το οποίο δια της ιδιότητας της εξαέρωσης μετατρέπεται σε αεροζόλ και μέσα σε σύννεφο σκόνης διατρέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα. Τα κρούσματα λευχαιμίας όχι μόνο πολλαπλασιάστηκαν αλλά εκτοξεύτηκαν σε δυσθεώρητα ύψη, για να προλειάνουν το έδαφος για μαζικούς εμβολιασμούς, άλλο μεγάλο παρασκήνιο των εμπορευματοποιημένων παραμέτρων του σύγχρονου Συστήματος Υγείας. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων λοιπόν «δια της ευσπλαχνίας της δωροδότησε» την περιοχή των Βαλκανίων επίσης με βόμβες διασποράς - μόλυβδο - βενζοπυρένιο αμμωνία - χλωροαιθυλένιο - κάδμιο - υδράργυρο. 4.792 επιθέσεις στήριξαν τον μεγαλύτερο παραγωγό όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή τις ΗΠΑ!

Ο RamseyClarkστο πλαίσιο νομικού υπομνήματος σχετικά με τις παραβιάσεις καταδεικνύει:

  • Διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας με δόλο, αποδυνάμωση κι απομόνωσή της.
  • Υποβολή, παρότρυνση κι επίταση βίας μεταξύ μειονοτήτων, συγκεκριμένα μουσουλμάνων και Σλάβων.
  • Αποθάρρυνση ενεργειών σχετικά με τη διατήρηση της ενότητας.
  • Εξολόθρευση του ειρηνευτικού ρόλου του ΟΗΕ και χρησιμοποίηση του ΝΑΤΟ για κατοχή φτωχών χωρών.
  • Δολοφονίες κατά συρροήν ανυπεράσπιστων ατόμων.
  • Βλάβες στο οικονομικό-κοινωνικό-πολιτικό-διπλωματικό-θρησκευτικό-υγειονομικό-πολιτιστικό υπόβαθρο της Γιουγκοσλαβίας.
  • Καθοδήγηση καταστρεπτικών ενεργειών κατά του περιβάλλοντος δια μέσω της χρήσης βλαβερών υλικών.
  • Οργανωμένο έγκλημα γενοκτονίας κατά της Ανθρωπότητας.
  • Εκμετάλλευση των διεθνών Μέσων Επικοινωνίας και Πληροφόρησης με σκοπό τη συκοφάντηση.
  • Προσβολή των Δικαστηρίων της Νυρεμβέργης και της Σύμβασης της Γενεύης, καθώς και κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών-του βορειοατλαντικού Συμφώνου-του ομοσπονδιακού Συντάγματος.

Ως κατηγορούμενοι στο κείμενο αναφέρονται:

  • WilliamClinton, ΠρόεδροςτωνΗΠΑ. -
  • MadeleineAlbright, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
  • WilliamCohen, Υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ.
  • TonyBlair, Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • GerhardSchroeder, Πρωθυπουργός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
  • Στρατιωτικοί Διοικητές-Ναύαρχοι-πληρώματα επιδρομών των ως άνω Κυβερνήσεων.
  • JavierSolano, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ο βαρύς φόρος αίματος…


Στον «Οδηγό Αμυντικού σχεδιασμού», κείμενο που διατυπώνεται απ’ το Αμερικανικό Πεντάγωνο και δημοσιεύεται στην εφημερίδα NewYorkTimes στις 8 Μαρτίου 1992, είχε ήδη διασαφηνιστεί πως «…Είναι ζήτημα θεμελιώδους σημασίας να διατηρηθεί η θέση του ΝΑΤΟ ως πρωτεύοντος οργάνου για τη δυτική άμυνα-ασφάλεια και ως διαύλου για την άσκηση επιρροής των ΗΠΑ κι απρόσκοπτης συμμετοχής της στα ευρωπαϊκά θέματα. Οι ΗΠΑ οφείλουν να έχουν το ανάστημα να δρουν ανεξάρτητα από κάθε συλλογική δράση και να επιδιώξουν παρεμπόδιση εμφάνισης αμιγώς ευρωπαϊκών ρυθμίσεων για την ασφάλεια, οι οποίες θα υπέσκαπταν τον ηγετικό ρόλο του ΝΑΤΟ».

Υπό τη δεδομένη προοπτική υποσκάπτεται ο φέρων σκελετός της Συμφωνίας στη Λισαβόνα το 1992, στην οποία μεσολαβούσε ως βασικός εισηγητής η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντικατασταθεί απ’ τη Συμφωνία του Ντέιτον το 1993, ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος «Εκπαίδευση και Εξοπλισμός», κατά το οποίο συντάσσεται στράτευμα του επινοημένου κράτους της Βοσνίας και του οποίου ο εξοπλισμός, άρματα - τεθωρακισμένα - ανιχνευτές - φορτηγά - λοιπά όπλα, είναι αμερικανικής «καταγωγής» και κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα το ΔΝΤ εξουσιοδοτείται αυθαίρετα να διορίζει κυβερνητικά μορφώματα κυβερνητικού χαρακτήρα επί του πολιτικού - κοινωνικού - οικονομικού - τραπεζικού συστήματος και το ΝΑΤΟ παρεμβαίνει με επαίσχυντα απορριπτικό τρόπο στις αποφάσεις του Σερβικού Ανώτατου Δικαστηρίου. Στο περιοδικό Newsweek το 1995 αναφέρεται: «Δεν πρόκειται για συμφωνίες Ειρήνης αλλά για δήλωση παράδοσης άνευ όρων».

Σε ευρύτερο ευρωπαϊκό επίπεδο ανοίγει ο δρόμος για απρόσκοπτη εξουσιαστική αποικιοκρατική βλέψη των ΗΠΑ, αφού δημιουργείται η μεγάλη νατοϊκή βάση στην Ουγγαρία. Άλλως ειπείν είμαστε όλοι αντιμέτωποι ανά πάσα ώρα και στιγμή με νατοϊκά στρατεύματα που σταθμεύουν σε Κροατία-Σκόπια - Βοσνία - Αλβανία - Γερμανία. Αδόκιμο να ξεχάσουμε ν’ αναφέρουμε τη βάση Αβιάνο σε Ιταλία, όπου εδρεύει το «Αεροπορικό Εκστρατευτικό Σώμα», του οποίου 18 καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά F-16 εφόρμησαν σε 4.400 επαναλήψεις κατά του Σερβικού κράτους. Και προφανώς τα νέα μέλη, Ουγγαρία - Πολωνία - Δημοκρατία της Τσεχίας, έκτοτε όφειλαν να παροπλίσουν τα απαρχαιωμένα όπλα τους και να προσφέρουν «νομότυπα κι εκούσια!!», αφού το νομικό υπόβαθρο αναδιαρθρώνεται άρδην κατά το δοκούν, το μισό κομμάτι της πίτας του εθνικού προϋπολογισμού για την ανανέωση του οπλοστασίου, επειδή πάντα υπάρχουν «μάγισσες - δράκοι - κακοί» να καραδοκούν. Στο πλαίσιο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων απ’ τα σκεπτόμενα «ζιζάνια» δημιουργούνται συγκεκριμένες Δεξαμενές Σκέψης, οι οποίες κατά περίεργο τρόπο τυγχάνουν άκρατης αποδοχής και διάδοσης επί των λαών. Interalia συγκροτείται και το Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου, κατά το οποίο ενάγων ορίζεται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο «έγκριτος κι αδιάφθορος» ενάγων έχει την αρμοδιότητα να προβαίνει σε συλλήψεις - προσαγωγές - απαγωγές του οποιουδήποτε πολίτη της κάθε χώρας και την απαρεμπόδιστη εξουσιοδότηση να εγκαθιστά-αποκληρώνει κυβερνητικά σχήματα. Κατ’ εφαπτομένη το Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου, στην κορωνίδα του οποίου διαδικαστικό - ερμηνευτικό - εξουσιαστικό - εφαρμοστικό ρόλο έχουν οι ΗΠΑ, των οποίων η ιμπεριαλιστική τάση έχει πραγματοποιήσει μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πάνω από 100 παρεμβάσεις στρατοκρατικού χαρακτήρα σε ξένα εδάφη. Τη ίδια στιγμή κρατούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα της αρνησικυρίας. Ο πλέον υπεύθυνος για εγκλήματα θα κατοικοεδρεύει στη σφαίρα του απυρόβλητου. Τουτέστιν «να γ@μ@ς και να δέρνεις», Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου.

Ένα σκαρίφημα υποστυλώνεται στις αφορμές του…


Η σαλαμοποίηση της Γιουγκοσλαβίας ήταν απ’ το 1980 στην ατζέντα άμεσων στόχων προς υλοποίηση των ΗΠΑ-Γερμανίας. Οι δύο Δυνάμεις προλείαναν με χειρουργικές κινήσεις ακρίβειας την πολυδιάσπαση της χώρας προβλέποντας ταυτοχρόνως την εκτενή παραπληροφόρηση της Δυτικής γνώμης, η οποία ενστερνίστηκε τα δεινά στη γείτονα επιδεικνύοντας άκρατο οχαδερφισμό. Και αυτό αφορά στην realpolitik, τάση ευθυνόφοβης αποπολιτικοποίησης των ατόμων απέναντι στους μείζονος σημασίας γεωπολιτικούς διαξιφισμούς. Πίσω λοιπόν απ’ τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στο γιουγκοσλαβικό θέμα παραμόνευε ο απώτερος στόχος των ΗΠΑ για πλήρη επικυριαρχία στα ευρωπαϊκά όρια που θα εκτόπιζε κάθε βλέψη της Ρωσίας και η πολιτική φιλοδοξία της Γερμανίας, όπως την οραματίστηκαν οι πρόγονοί τους Κάιζερ και Ναζισμός. Στην ουσία ο εκτοπισμός δεν έχει τις ρίζες του σε πολιτισμικά εδάφη όσο κι αν εγείρει εθνικιστικό φρόνημα αλλά σε πρόσβαση στους οικονομικούς-γεωπολιτικούς πόρους, οι οποίοι αφθονούν στο τόξο των Βαλκανίων - Κεντρικής Ευρώπης - Μικράς Ασίας - Μέσης Ανατολής. Τα αποθέματα φυσικού αερίου - πετρελαίου - ορυκτών αποτελούν ευχή και κατάρα για τον πληθυσμιακό ιστό της περιοχής.

Όταν ο GeorgeBushτο 1989 διατύπωνε το εξής απλό: «…η Γερμανία είναι πλέον συμπράττουσα στην ηγεσία», διασαφήνιζε τους βασικούς τέκτονες της Νέας Τάξης Πραγμάτων. ΗΠΑ-Γερμανία συνεργάζονται στενά και μεθοδευμένα εδώ και δεκαετίες για πλήρη ηγεμονοποίηση καπιταλιστικού χαρακτήρα σε όλη την έκταση του ευρωπαϊκού - μεσανατολικού εδάφους - για αμιγώς γερμανική επικυριαρχία στο πλαίσιο της Κοινότητας - για αναδιάταξη καταμερισμού εργασιακού υποστρώματος στην Ευρώπη του Νότου. Ο SeanGervasi σε ομιλία του ανέφερε πως «…η γερμανική θεώρηση του ευρωπαϊκού μέλλοντος είναι η οργάνωση των κρατών σε ομόκεντρους δακτυλίους. Το κέντρο, το οποίο φυσικά θα είναι η Γερμανία, θα κατέχει υψηλότερο βιοτικό επίπεδο - θα σχεδιάζει τις οικονομικές δραστηριότητες και τον βιομηχανικό καθώς και τεχνολογικό προγραμματισμό με ατομικά προσοδοφόρο τρόπο. Όσο θα απομακρυνόμαστε απ΄ το κέντρο οι λοιποί ομόκεντροι κύκλοι θα συνιστούν το υποζύγιο του κέντρου με ό,τι συνεπάγεται αυτό.» Λίγο αν πάψουμε να εθελοτυφλούμε θα διαπιστώσουμε τις ρήσεις του, ζωντανές γύρω μας. Τα υπεσχημένα που ευαγγελιζόταν η Δύση περί ευημερίας δια μέσω της διάβρωσης του κοινωνικού ιστού της ΕΣΣΔ δεν απέδωσαν καρπούς. Μπορεί να μην ήταν ρόδινη η πραγματικότητα για τους πολίτες σε εδάφη σοσιαλιστικοκρατούμενα αλλά η καπιταλιστικού τύπου ανασυγκρότηση σίγουρα δεν επέφερε ριζικές αλλαγές προς το καλύτερο. Η Ρωσία ως τεράστια επικράτεια με απεριόριστες δυνατότητες μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να προσβάλλει τις συνθήκες START Ι &START ΙΙ, οι οποίες δηλώνουν εκατέρωθεν ελεγχόμενη αυξομείωση των όπλων. Η προκλητικά παρεμβατική στάση του ΝΑΤΟ υποσκάπτει την όποια ισορροπία. Η ισορροπία ήδη κλυδωνίζεται με την ανεξέλεγκτη διασπορά προσφύγων στο παγκόσμιο στερέωμα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία το μεγαλύτερο κύμα στην Ιστορία. Άνθρωποι έρμαια σε πάθη εθνικών εκκαθαρίσεων - γενοκτονιών - φρικαλεοτήτων - πανάρχαιου εθνοτικού μίσους. Οι ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ πάντα παρουσιάζονται ως «ουδέτεροι ειρηνοποιοί».

Οι αυθόρμητες αναφλέξεις…


Τα Βαλκάνια συνιστούν το μήλον της έριδος, οι Γίγαντες, δες Ρωσία-ΗΠΑ-Γερμανία αντιπαλεύουν εδώ και αιώνες και όποιος νομίζει πως οι ξενοκίνητες κυβερνήσεις μετά την Επανάσταση του 1821 και τα εξανδραποδισμένα ανδρείκελα της πολιτικής σκηνής εκπροσωπούν ιδεολογίες πλανώνται πλάνην οικτράν. Βρισκόμαστε σε κοσμοϊστορικές συγκυρίες, των οποίων δυστυχώς δεν έχουμε αντίληψη αλλά ούτε και τη δύναμη να ανατρέψουμε τον ρου.

Το αμερικανικό Κογκρέσο προέβη σε αισχρό νομοθέτημα, Νόμος 101-513 περί Διάθεσης Κονδυλίων Χειρισμών Εξωτερικού, για να «νομιμοποιήσει» την εισβολή στο γιουγκοσλαβικό έδαφος. Το νομοθέτημα αφορά σε διακοπή πιστώσεων και κατ’ εφαπτομένη σε παραγκωνισμό-πνιγμό χωρών που δεν διαθέτουν σκληροπυρηνική οικονομία. Η Ελλάδα έχει περιέλθει σε ανάλογη υπαγωγή. Η μεταπήδηση σε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Δυτικού τύπου σήμανε την αποβιομηχάνιση της χώρας και την κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου των μαζών. Οι κυρώσεις, επισιτιστικό πρόβλημα - εργασιακή ανέχεια - προνοιακή αμεριμνησία, αποδεικνύονται επικινδυνότερα θανατηφόρες απ’ τους βομβαρδισμούς, οι οποίοι ωστόσο θα ακολουθήσουν σαν ύστατη κατασίγαση και υποταγή των φτωχών στους Ισχυρούς.

Οι λαοί της βαλκανικής περιοχής οφείλουν να συναδελφωθούν, ώστε να συμπράξουν με ομοσπονδιακή σύμπνοια ενάντια στη στρατιωτική ολιγαρχία. Ο Ιμπεριαλισμός δεν πτοείται από συλλαλητήρια διαξιφιστικού χαρακτήρα. Τουναντίον υποβοηθείται. Ο διεθνισμός είτε κομμουνιστικός είτε καπιταλιστικός αποβλέπει σε πολιτική αποκέντρωση. Ο πολίτης είτε σοβιετικός είτε ευρωπαίος έχει ψευδεπίγραφη ταυτότητα κι αποσκοπεί σε κοινωνική απογύμνωση. Οι γλώσσες-διάλεκτοι δηλώνουν το πολιτισμικό μωσαϊκό και το μακραίωνο παρελθόν της κάθε φυλής αποδεικνύει μεταλλαγές. Εθνότητες αναζητούν τα χαμένα τους εδάφη και πατρογονικά κλέη ιχνηλατούν την απολογία τους. Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα δύο Πόλεμοι κλονίζουν συθέμελα τις τεκτονικές πλάκες του παγκόσμιου διακυβεύματος. Ακολουθούν Ψυχροπολεμικές και μετά-ψυχροπολεμικές περίοδοι, κατά τις οποίες οι λαοί υποδουλώνονται με τρόπο «αναίμακτο» στη Δύση «πολυαίμακτο» στην Ανατολή. Σε όλη ωστόσο τη διάρκεια της εκατονταετίας κρηπιδώνεται άριστα το ένα και αυτό ελεγκτικό φάσμα, με τα αντίθετά του άκρα, γραφειοκρατικός ιστός της Αριστεράς και χρηματιστική συγκέντρωση της Δεξιάς, να αποβλέπουν οι μεν στη συντριβή των αντίπαλων τάσεων των δε και να στρέφουν τα βέλη τους προς υπερεθνική δραστηριότητα συνδέσμωσης των λαϊκών στρωμάτων.

Τα κούτσουρα σιγοκαίνε στην πυροστιά και ποιες δυνάμεις τα συνδαυλίζουν δεν είναι πάντα ξεκάθαρο και σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω μνεία σ’ ένα κείμενο του κυρίου Κώστα Γκιώνη Σιχαίνομαι , το οποίο βρήκα αντιπροσωπευτικά λιτό. Οι ταμπέλες Αριστεράς-Δεξιάς δεν υφίστανται για τον απλό λόγο πως η άσκηση πολιτικής που βιώνουμε τη σήμερον δεν αντικατοπτρίζει παρά πολυπρισματικό φασισμό. Οι μεν και οι δε εμφανίζονται έτοιμοι να ρίξουν όσο λάδι στη φωτιά είναι απαραίτητο. «Αριστεροσύνη» και «Δεξιοσύνη» επιδαψιλεύουν τιμές μέχρι το χώμα σε συγκεκριμένες επιταγές, όπως έχει αναλυθεί σε άλλο σημαντικό άρθρο The big brother… .

Εν είδει επιλόγου…


Οι Στρατηγοί του Πενταγώνου λοιπόν και το Νομικό Επιτελείο της Ντροπής ανά τον Κόσμο θα επαίρονται τον διεθνισμό δια μέσω των αλυτρωτικών εθνικισμών…

Οι επιδρομείς θα γλυτώνουν και θα κάθονται στο σκαμνί οι αθώοι… Οι λαοί θα σκοτώνονται υπό τις αγκυλώσεις των ιδεοληψιών τους…



Ευαγγελία Τυμπλαλέξη: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου