Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


Γιατί το αίτημα της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας δεν έχει νόημα χωρίς την προοπτική του σοσιαλισμού -Ιστορικά στοιχεία

Από τους Αγανακτισμένους και μετά έκαναν την εμφάνιση τους ποικίλες πολιτικές δυνάμεις των οποίων βασικός πυλώνας της σκέψης ήταν η Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση. Ωστόσο το ζήτημα της σύζευξης της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας δεν μπορεί να διακριθεί από το ζήτημα του Σοσιαλισμού και αυτό στην Ελλάδα έχει κριθεί από την αυγή της Μεταπολίτευσης, δυστυχώς αρνητικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Πριν αρκετό καιρό υπέπεσε στην αντίληψη μου μια αφήγηση για τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τα μάτια του Νίκου Καργόπουλου, την οποία και παραθέτω.

Επειδή λοιπόν και η αρνητική εμπειρία, είναι εμπειρία, γι’αυτό κατά την άποψη μου η όποια πολιτική προσπάθεια δεν συνδέει τη Δημοκρατία και την Ελευθερία με το Σοσιαλισμό είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Άλλωστε «η σοσιαλδημοκρατία έχει τόση σχέση με το σοσιαλισμό όση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο».

Ας θυμηθούμε λοιπόν τι μας έλεγε ο Αντρέας και δεν ετήρησε:




Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου