Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Οι ψευτοπαλικαράδες

Κώστας Γκιώνης


Το σύστημα πού εκπροσωπεί ο Μπουτάρης και ο Καμίνης μου είναι εξαιρετικά αντιπαθέστατο ως λογική, με αυτό το ψευτοπροοδευτικό προφίλ του περισπούδαστου τίποτα και το ότι ναναι του όλοι μαζί μπορούμε. Το τι έχει πει ο Μπουτάρης κατά καιρούς πολλά από αυτά έχουν παραποιηθεί και αλλά ήταν ατυχέστατα, αλλά δεν τα είπε τώρα τα λέει χρόνια και παρ´ όλα αυτά η πλειοψηφία του Σαλονικιώτικου λαού τον επιβράβευσε ψηφίζοντας τον δύο φορές για δήμαρχο τους, αν λοιπόν τα ουγκάνια θα έπρεπε να κυνηγήσουν κάποιους θα έπρεπε να ήταν αυτοί πού τον ψηφίσανε.

Η επίθεση πού του έγινε απέδειξε για μια ακόμα φορά το πόσο τσάμπα-μάγκας είναι ο νεοέλληνας, πού στοχοποιεί κάποιον πού είναι εύκολος στόχος και καθόλου ουσιαστικός, ενώ την ίδια ώρα κάνει τη κότα εδώ και 8 χρόνια, όταν του έχουν πάρει την εθνική κυριαρχία και τον έχουν καταντήσει ένα ψωμόλυσσα, πού παρακαλάει να του δώσουν κάποιο έστω και ελάχιστο κοινωνικό επίδομα για να διαχειριστεί την εξαθλίωση του. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι μέσα σε αυτούς πού επιχαίρουν για τον τραμπουκισμό του Μπουτάρη είναι άνθρωποι πού λογίζονται αριστεροί και δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτοί θα είναι οι επόμενοι στόχοι των τραμπούκων, ο παραλογισμός στο μεγαλείο του.

Η πρακτική της μαγκιάς-κλανιάς δεν ανατρέπει το σύστημα, το αντίθετο κάνει το υποβοηθά, πάντα στις δύσκολες στιγμές ερχόταν ως ανεμοθώρακας το παρακράτος να βοηθήσει ώστε να περάσουν αναίμακτα τα ακόμα χειρότερα μέτρα.

Η πρακτική των ψευτοπαλικαράδων είναι να την πέφτουνε 30 σε ένα υπερήλικα, έναν εξαθλιωμένο μετανάστη, έναν ανίσχυρο ομοφυλόφιλο, ένα απομονωμένο κουμμούνι, ουρλιάζοντας με άναρθρες κραυγές τύπου πρωτανθρώπου και κτυπώντας τον μέχρι να τον ξεκάνουν και μετά κουρνιάζουν στις σπηλιές τους μυξοκλαίγοντας , αγανακτισμένοι για την κατάσταση.

Αυτοί η άτιμη φάρα των αγανακτισμένων με κανένα περιεχόμενο πού όπως έλεγε και ο Μάο Τσε Τουνγκ:

«Αν ένας άνθρωπος, που δεν έχει μέσα του κουλτούρα [πολιτική συνείδηση, παιδεία…], εξεγερθεί, δεν θα γίνει ποτέ επαναστάτης. Θα παραμείνει πάντα εξεγερμένος [αγανακτισμένος]. Μόνον όποιος διαθέτει κουλτούρα γνωρίζει που θέλει να φθάσει και τι σημαίνει επανάσταση.

Ο άνθρωπος που παραμένει στην κατάσταση του εξεγερμένου είναι όπως ένα άδειο σακί. Όταν στη διάρκεια της... επανάστασης φυσάει ο άνεμος, αυτός φουσκώνει και εμφανίζεται επαναστάτης. Αλλά όταν βρέχει και βρέχει συχνά στην επανάσταση, εκείνο το άδειο σακί μουσκεύει, το βρίσκεις καταγής στα πόδια σου.

Δεν θα μπορέσετε ποτέ να κάνετε επανάσταση χωρίς επαναστάτες. Όμως, προσοχή στους αγανακτισμένους. Σε κάνουν να σκοντάφτεις κι είναι οι πρώτοι που καταστρέφουν [την επανάσταση]»!



Κώστας Γκιώνης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου