Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η εκδήλωση με ομιλητές τον Κ. Γρίβα και τον Γ. Αθανασιάδη (video)

Εκδηλώσεις


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Γεωπολιτική, Συμμαχίες και Εθνική Ανεξαρτησία», που διοργάνωσε η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου «Δρόμος Ανοιχτός», το απόγευμα του Σαββάτου 19/05/2018, στην αίθουσα του 3ου ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών.

Από τις εισηγήσεις και τον διάλογο που αναπτύχθηκε, φωτίστηκαν σημαντικές πτυχές γεωπολιτικού γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής μας, αλλά και διεθνώς. Προσεγγίστηκαν θέματα που αφορούν στην τρέχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας μας και ακούστηκαν προβληματισμοί και προτάσεις διεξόδου.


Αρχικά πήρε τον λόγο ο συντονιστής της εκδήλωσης Κώστας Γιαννιώτης, μέλος της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός» ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση και το καθεστώς κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, κατέδειξε ως αναγκαία συνθήκη για την απελευθέρωση, την αντίσταση και την οργανωμένη εξέγερση. Όπως υποστήριξε, «για να γίνει κατορθωτό κάτι τέτοιο είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός Μετώπου που θα απαρτίζεται από όλες τις πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, χωρίς κομματικές και ιδεολογικές ταμπέλες-παρωπίδες! Αυτός ήταν και ο λόγος που, απλοί πατριώτες και δημοκράτες πολίτες δημιουργήσαμε το «Δρόμο ανοιχτό»! Όχι για να διεκδικήσουμε, αυτάρεσκα, τον τίτλο ενός ακόμα... δήθεν Μετώπου!

Μέτωπο δεν είμαστε εμείς! Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τη μήτρα, τη μαγιά και τη συγκολλητική ουσία που θα ενώσει όλες εκείνες τις δυνάμεις ( απλούς πολίτες, ενεργούς τοπικούς συντελεστές, συλλογικότητες, μέλη δημοκρατικών πολιτικών οργανώσεων ή κομμάτων) που αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό με μας! Έτσι ώστε να φτάσουμε στη μοναδική αναγκαία και ικανή συνθήκη για την απελευθέρωση του τόπου μας! Τη συγκρότηση ενός πατριωτικού και δημοκρατικού Μετώπου, που θα αγωνιστεί για τη δημοκρατία και την ανατροπή του καθεστώτος οικονομικής κατοχής, που έχει επιβληθεί στον τόπο μας, με πρόσχημα την υπερχρέωση της χώρας!»


Ο Καθηγητής Γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας στην ομιλία του ανέλυσε την νέα κατάσταση ενός «πολυπολικού» κόσμου, εξαιρετικής ρευστότητας, ο οποίος βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση. Η μεταβολή που συμβαίνει έχει δώσει την ευκαιρία σε χώρες όπως η Τουρκία να διεκδικήσουν έναν νέο ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή μας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή. Στην χώρα μας οι πολιτικοοικονομικές ελίτ είναι δεμένες στην λογική της εξάρτησης και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων ξένων δυνάμεων και αυτό εξηγεί και την στάση τους σε όλο αυτό που συμβαίνει στην χώρα μετά το 2010 με την επιβολή των μνημονίων, κυρίως όμως αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί από αυτές τις ελιτ ανεξάρτητη εθνοκεντρική πολιτική. Αυτό μπορεί πλέον να συμβεί μόνο με την απευθείας παρέμβαση του λαού, δυνάμεων δηλαδή από την βάση του λαού, όπως η πρωτοβουλία «Δρόμος ανοιχτός», που θα διεκδικήσουν ίσως για πρώτη φορά την δυνατότητα να υπάρξει μια εξωτερική πολιτική που θα είναι πραγματικά προς το συμφέρον της χώρας και του ίδιου του λαού.


Το μέλος της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός» Γιάννης Αθανασιάδης, σκιαγραφώντας την διεθνή κατάσταση έκανε λόγο για μια ζοφερή περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας, η οποία έχει χαρακτηριστικά που συνδυάζουν, μέσα στο ίδιο το πεδίο εκδήλωσης τους, την πρωτόγονη βαρβαρότητα, με την τεχνολογικά εξελιγμένη και επιστημονικά σχεδιασμένη, διάλυση κρατών και εξόντωση ολόκληρων εθνών. Αναφερόμενος στις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι ζούμε σε μια χώρα υπό οικονομική και διοικητική κατοχή, που έχει το πιο ανίκανο, ξεπουλημένο και δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό, μεταπολεμικά. Και επισήμανε ότι  «αν δεν προλάβει ο λαός να οργανωθεί και να πετάξει στα μπουντρούμια τους πολιτικούς, να αποδεσμευτεί από την Ναζιστική Ευρώπη, και να πάρει την τύχη του στα χέρια του, πολύ φοβάμαι ότι οι εικόνες της Συρίας, δεν θα είναι μόνο εικόνες… αλλά η πραγματικότητα μας». Για την αποτροπή μιας τέτοιας μορφής εξέλιξης απαιτείται αγώνας μέχρις εσχάτων για Εθνική απελευθέρωση.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις και σύντομες τοποθετήσεις. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν συμπολίτες από την ΛΑΕ, το ΔΗΚΚΙ, το Restart, την ΚΟΕ, το Μέτωπο για μια Ελεύθερη Ελλάδα, μέλη της πρωτοβουλίας  και πολλοί ανένταχτοι.

Το βίντεο με τις εισηγήσεις:


Το βίντεο με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις;


Πηγή: dromosanoixtos.gr



Δρόμος Ανοιχτός: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου