Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Επίδειξη ψωρομαγκιάς από τη Ρένα Δούρου για το θέμα των χωματερών

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


«Τελείωσε η πλάκα. Το Γραμματικό θα ανοίξει και θα ανοίξουνε κι άλλα τέσσερα. Η Δούρου θα χωροθετήσει και κανονίστε να είστε με τις μαύρες σημαίες».

Τάδε έφη η Ρένα Δούρου.

Από νωρίς το μεσημέρι, κάτοικοι και φορείς της περιοχής έκαναν δυναμική παρέμβαση στη σημερινή συνεδρίαση, όπου κατήγγειλαν τη στάση της περιφέρειας για το θέμα της χωματερής, αλλά και την πολιτική που επιβάλει στα λαϊκά στρώματα να ζουν στην ανεργία, τη φτώχεια, σε γειτονιές αθωράκιστες από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές, με τεράστιες ελλείψεις σε βασικές υποδομές.

Με πανό που ανέγραφε το σύνθημα: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει το λαό, φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό», αλλά και με συνθήματα όπως: «Ούτε στα Λιόσια, ούτε στη Φυλή, έξω από το Θριάσιο η χωματερή», αλλά και κατά της ασκούμενης πολιτικής, απαίτησαν να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής, να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Επίσης, απαίτησαν να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Απολαύστε την:




Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου