Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Συγκέντρωση καταδίκης των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων

Ελλάδα


Τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος που προκάλεσε η ρίψη ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, τίμησαν εργαζόμενοι και νεολαία, μέλη συνδικάτων και μαζικών φορέων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και πήραν μέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο βράχο της Ακρόπολης.

Η εκδήλωση αποτέλεσε, ταυτόχρονα, βήμα καταδίκης των σημερινών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολέμων, προβάλλοντας αιτήματα που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στο φόντο των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ, που φέρουν την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης και παραπέμπουν σε προπαρασκευή γενικευμένης ανάφλεξης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 73 ετών από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που σκόρπισε το θάνατο σε 180.000 ανθρώπους και στο φόντο των επικίνδυνων για τους λαούς εξελίξεων, η ΕΕΔΥΕ προέταξε τα εξής αιτήματα:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό. Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές. Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Λαμπράκης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ (διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία), ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Γιώργου Σαρρή και του Μάριου Χριστόπουλου.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν, κρατώντας πανό και πικέτες, μοιράζοντας ανακοινώσεις, στα ελληνικά και άλλες γλώσσες, και φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Όχι δαπάνες ΝΑΤΟικές, σχολεία και κατοικίες εργατικές», «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά», «δεν θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία, έξω τώρα η λυκοσυμμαχία», «στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε όταν η πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κατέληξε, μέσω της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο Σύνταγμα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ Θοδωρή Χιώνη. Επίσης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.

Συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής του Γραμματείας και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, με το μέλος της Εκτελεστικής του Γραμματείας Ηρακλή Τσαβδαρίδη. Πήραν ακόμα μέρος αντιπροσωπείες της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Η ομιλία του Γ. Λαμπράκη



«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, 73 ολόκληρα χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών που ισοπέδωσαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945, με απολογισμό εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και που σηματοδοτούν ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που διέπραξε ο ιμπεριαλισμός ενάντια στους λαούς.

Η διαταγή για τη ρίψη των δύο ατομικών βομβών δόθηκε εγγράφως από τον υπουργό Εσωτερικών Μάρσαλ και τον υπουργό Στρατιωτικών, Στίμσον. Η τελική απόφαση, όμως, λήφθηκε προσωπικά από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν, επιβεβαιώνοντας το χαρακτηρισμό που του έχει αποδοθεί, ως "μακελάρη". Είναι αυτός ο πρόεδρος των ΗΠΑ που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια, που ξεπλένει στο πρόσωπό του τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, που δεν διστάζει να καταστείλει με ωμή χρήση βίας διαδηλώσεις μαθητών, φοιτητών, εργαζόμενων, να στέλνει σε δίκη νεολαίους, γιατί διαδήλωναν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Να έχουμε καθαρό ότι ο φόβος που υπήρχε στο στρατόπεδο του ιμπεριαλισμού για το πρόσωπο της σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης ήταν εμφανής. Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ήταν μια προσπάθεια εκφοβισμού της Σοβιετικής Ένωσης, λόγω και της γεωγραφικής γειτνίασης των χωρών, καθώς και μία επίδειξη στρατιωτικής υπεροχής των ΗΠΑ εν γένει απέναντι στο σοσιαλισμό που οικοδομούνταν και στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Η ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι άνοιξε το δρόμο για την έναρξη του "Ψυχρού Πολέμου", αποδεικνύοντας το ρόλο που έπαιξε ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός σε αυτήν την αντιπαράθεση, που ακολούθησε τις επόμενες δεκαετίες. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1949, τα πιο ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη έθεσαν τη στρατιωτική τους οργάνωση ενάντια στην ΕΣΣΔ, με τη δημιουργία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, τιμώντας τα θύματα του ολοκαυτώματος, στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, με χιλιάδες εργαζόμενους που είδαν να χάνονται τα σπίτια και οι περιουσίες τους.

Γίνεται φανερό πως τόσο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, όσο και η ιμπεριαλιστική ειρήνη, η ειρήνη δηλαδή με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που στο επίκεντρό του βάζει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που για τους λαούς σπέρνει τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά. Είναι το σύστημα που μπρος στα κέρδη, οι ανθρώπινες ζωές έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Είναι η πολιτική αυτή που σκοτώνει όχι μόνο στα πολεμικά πεδία, αλλά και στην καθημερινότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τη στιγμή που η χώρα μας δαπανά το 2,4% του ΑΕΠ της για ΝΑΤΟικές δαπάνες, δηλαδή περίπου 4,3 δισ. ευρώ -καταλαμβάνοντας τη 2η θέση ανάμεσα στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ-, ο λαός μας πεινά και υποφέρει, οι δαπάνες για πυροπροστασία, αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση είναι μηδαμινές, η πολιτική προστασία και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων για το λαό καταστάσεων έρχεται σε δεύτερη μοίρα,  ενώ την ίδια ώρα, υποστελεχώνονται και υποχρηματοδοτούνται οι Πυροσβεστικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, σε σχέση με την πυροπροστασία, δαπανώνται από τον κρατικό προϋπολογισμό λιγότερα και από το ποσοστό υπερκάλυψης των ΝΑΤΟικών δαπανών, μιλάμε για μόλις 0,035%.

Είναι φανερό ότι η επιδίωξη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας είναι το κριτήριο για τις αστικές κυβερνήσεις, ενώ οι λαϊκές ανάγκες θεωρούνται κόστος. Κόστος για την πολιτική τους είναι οι δαπάνες για πυροπροστασία, για αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα, για νοσοκομεία, για Παιδεία. Και αποτέλεσμα της πολιτικής τους είναι σε πολλές περιπτώσεις τραγικό, όπως συνέβη με τις φωτιές στην Ανατολική Αττική και τους πάνω από 90 νεκρούς, τους πνιγμένους στις πλημμύρες στη Μάνδρα και άλλες πολλές περιπτώσεις. Αλλά για το ΝΑΤΟ, για εξοπλισμούς που θα επιτρέπουν τη συμμετοχή της αστικής τάξης στη μοιρασιά των κερδών, για αποστολές εκτός συνόρων που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας, σε αυτά τα θέματα όλες οι κυβερνήσεις αποδεικνύονται κουβαρντάδες.

Φίλες και φίλοι,

Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο. Προωθούνται στρατιωτικοπολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων. Το ενδεχόμενο του "πρώτου πυρηνικού πλήγματος" που εξετάζεται από χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Ιούλης 2016) και απειλεί τους λαούς. Οι πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τον περασμένο Ιούλη στις Βρυξέλλες "κουμπώνουν" με την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, επιταχύνουν την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδιασμών με την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη θάλασσα, στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία.

Τονίζουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι στις σημερινές συνθήκες, κίνδυνο για τους λαούς δεν αποτελούν μόνο τα πυρηνικά όπλα. Η ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας, η δημιουργία ακόμη και συμβατικών όπλων με δυνατότητα μαζικής καταστροφής, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός από ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη, με τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς να οξύνονται, φέρνουν στην ημερήσια διάταξη το ενδεχόμενο ενός τοπικού, περιφερειακού, ακόμη και γενικευμένου πολέμου. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται από τις δεκάδες πολεμικές εστίες σε όλη την υδρόγειο, αλλά και από τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία τον Απρίλη.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Στο εσωτερικό της χώρας εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική της. Στο όνομα τάχα της εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, φέρνει νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Προγραμματίζει ακόμη μεγαλύτερο πετσόκομμα των συντάξεων, αβαντάρει την ανασφάλιστη εργασία, χτυπά τις Συλλογικές Συμβάσεις, βγάζει στο σφυρί την εργατική κατοικία, καταργεί ακόμη και το κατοχυρωμένο με αίμα δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Παράλληλα, βαθαίνει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες, παίζοντας το ρόλο του σημαιοφόρου για τα συμφέροντα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή των Δ. Βαλκανίων και της Ν/Α Μεσογείου, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνη, γιατί σκόπιμα καλλιεργεί τον εφησυχασμό και τη συναίνεση για όλες τις επιθετικές της πρωτοβουλίες. Προσπαθεί να παρουσιάσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας για την περιοχή, όταν οι λαοί έχουν παλιότερη, αλλά και πρόσφατη ιστορική πείρα από τις δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους και ξέρουν καλά πως οι ιμπεριαλιστικοί αυτοί οργανισμοί μόνο παράγοντες αστάθειας και πολέμων είναι, που σπέρνουν το θάνατο στους λαούς.

Στο όνομα της "σταθερότητας", η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα υιοθετούν και στηρίζουν όλο το πακέτο παλιών και νέων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή, που συζητήθηκαν και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (Ιούλης 2018). Την ίδια στιγμή, σε περίοδο ανέχειας για το λαό μας, η κυβέρνηση δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στα πλαίσια των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο ορμητήριο, αναβαθμίζοντας το ήδη υπάρχον δίκτυο ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων, δημιουργώντας και νέες (Αλεξανδρούπολη, Σύρος, Κάρπαθος, κ.α.), κάνοντας τη χώρα μας ένα απέραντο πεδίο βολής για ΝΑΤΟικές ασκήσεις. Εγκαθιστά drones στη Λάρισα, προετοιμάζει τη μεταφορά πυρηνικών όπλων στον Άραξο, ενώ την ίδια στιγμή η βάση της Σούδας, το "αβύθιστο αεροπλανοφόρο", όπως οι ίδιοι οι αμερικανοί τη χαρακτηρίζουν, με δυνατότητα μάλιστα να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της ακόμη και πυρηνικά όπλα, συμμετέχει σε όλες ανεξαιρέτως τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις και πολέμους, είτε ως ορμητήριο, είτε ως σταθμός ανεφοδιασμού. Να θυμηθούμε πως τα αεροπλανοφόρα που εξαπέλυσαν τις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία τον Απρίλη, λίγο νωρίτερα είχαν σταθμεύσει στη Σούδα και από εκεί ανεφοδιάστηκαν και ανεφοδιάζονται.

Στο όνομα της λεγόμενης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", που στην ουσία σημαίνει προσέλκυση επενδύσεων από ξένους μονοπωλιακούς ομίλους, αλλά και εξαγωγή ελληνικών κεφαλαίων στην ευρύτερη περιοχή, η συγκυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, εμπλέκοντας το λαό μας σε επικίνδυνες εξελίξεις. Πανηγυρίζει για το ονοματολογικό της FYROM και μπαίνει μπροστάρης στην ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ και σε ΕΕ, όταν η περιοχή αυτή μόνο μέσα στην τελευταία 20ετία έχει δώσει δεκάδες πολέμους και τη στιγμή που οξύνονται επικίνδυνα οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μια και στη Ρωσία από την άλλη, για το ποιος θα καρπωθεί τις πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές, τη γεωστρατηγική θέση, τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων στην περιοχή. Με την πρεμούρα του καλού μαθητή, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και τη συμφωνία και των άλλων αστικών κομμάτων, μπαίνει ανάμεσα σε αυτή την επικίνδυνη ιμπεριαλιστική διελκυστίνδα, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους. Αυτό έγινε φανερό και από τις πρόσφατες διπλωματικές τριβές ανάμεσα στη χώρα μας και τη Ρωσία. Παράλληλα, συνεχίζει να αναβαθμίζει την επικίνδυνη  στρατιωτικοπολιτική και οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ, την ώρα που το κράτος-δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον Παλαιστινιακό λαό.

Σε αυτό το σημείο, να χαιρετίσουμε και από αυτό το βήμα την απελευθέρωση της νεαρής παλαιστίνιας, Άχεντ Ταμίμι και της μητέρας της, για την επιστροφή τους στην οικογένειά τους. Η πρόωρη αποφυλάκισή τους με αναστολή, ήταν αποτέλεσμα και του τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης, που απλώθηκε σε όλο τον κόσμο και εδώ στην Ελλάδα, ενάντια στη φυλάκιση τόσο της νεαρής Άχεντ, όσο και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, που ακόμη κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Φίλες και φίλοι,

Μπροστά σε όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, δεν χωρά επανάπαυση και εφησυχασμός. Χρειάζεται να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον πόλεμο, την προσφυγιά. Να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη προς τους αγωνιζόμενους λαούς. Να ανοίξει πλατιά κουβέντα στους εργαζόμενους και στη νεολαία για το πώς ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η ιμπεριαλιστική ειρήνη συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους. Να συμβάλουμε ώστε οι εργαζόμενοι, ο λαός μας, να κρίνει τις εξελίξεις από τη σκοπιά των δικών του συμφερόντων και αναγκών. Να μην πειθαρχήσει κανένας εργαζόμενος στα καλέσματα της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων για εθνική ενότητα και ομοψυχία. Οι στόχοι του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, είναι στόχοι ξένοι προς τα συμφέροντα και τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Είναι στόχοι που ματώνουν τους εργαζόμενους σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής ειρήνης και που στη συνέχεια, σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου, τους στέλνουν στο πολεμικό σφαγείο, να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Οι λαοί δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους κουβέντα και είναι αυτοί και μόνο, που μέσα από την πάλη τους μπορούν να βάλουν μια για πάντα τη σφραγίδα τους στην ιστορία, να κλείσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, να οικοδομήσουν ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, ευημερία, όπου θα είναι κυρίαρχοι και ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν, αφέντες και νοικοκύρηδες στον τόπο τους.

Εβδομήντα τρία χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών που σκόρπισαν τον όλεθρο στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, τιμάμε τα θύματα του ολοκαυτώματος και από τη σημερινή μας συγκέντρωση, μαζικά, μαχητικά, παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Πηγή: 902.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου