Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Απέτρεψε απέλαση πρόσφυγα σε ζωντανή μετάδοση

Κόσμος


Τον περασμένο Ιούλιο η Έλιν Έρσον βρέθηκε μέσα σε αεροπλάνο το οποίο αναχωρούσε από το Γκέτεμποργκ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια την Καμπούλ. Η 21 ετών ακτιβίστρια επιχείρησε και πέτυχε να σταματήσει την απέλαση ενός Αφγανού, κάνοντας, παράλληλα, ζωντανή ενημέρωση μέσω Facebook. Τώρα απειλείται με ποινικές διώξεις.

Η Έλιν Έρσον βρέθηκε εντός της πτήσης και διαμαρτυρήθηκε εντόνως αναφέροντας ότι εάν ο 52χρονος Αφγανός, ο οποίος είχε κάνει αίτηση για άσυλο στη Σουηδία, απελαθεί στη χώρα του «πιθανότατα θα χάσει τη ζωή του». Η 21χρονη ακτιβίστρια, παρά τις πιέσεις του προσωπικού αρνήθηκε να κάτσει στη θέση της με αποτέλεσμα να παρεμποδίζει τις διαδικασίες απογείωσης.

Με το κινητό τηλέφωνο στο χέρι της η 21χρονη κατέγραφε και μετέδιδε live την εξέλιξη του περιστατικού μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Το βίντεο διαδόθηκε γρήγορα μέσω των κοινωνικών δικτύων και τις επόμενες ημέρες ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης δημιουργήθηκε για την τολμηρή κίνηση της Έρσον.

Η νεαρή φοιτήτρια φαίνεται στο βίντεο να αναφέρει ότι δεν κάνει κάτι παράνομο, ενώ ενημέρωσε το προσωπικό της καμπίνας ότι θα συμμορφωθεί με τους κανονισμούς όταν ο 52χρονος κατέβει από το αεροπλάνο.

«Δεν θέλω να ρισκάρω τη ζωή ενός ανθρώπου επειδή εσείς δεν θέλετε να χάσετε την πτήση σας» είπε σε ένα μέλος του πληρώματος, ενώ, κατά τη διάρκεια του 14 λεπτών βίντεο, ορισμένοι από τους επιβάτες αρχίζουν να τη χειροκροτούν και να στέκονται επίσης όρθιοι εις ένδειξη συμπαράστασης προς την Έρσον και τον 52χρονο πρόσφυγα.

Να σημειωθεί ότι μόλις ο πιλότος και το προσωπικό του πληρώματος επέτρεψαν στον Αφγανό να κατέβει από την πτήση, η 21χρονη κατέβηκε επίσης από το αεροπλάνο.

Τώρα Σουηδοί εισαγγελείς της απήγγειλαν κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων αεροπλοϊας, ενώ υποστηρίζουν ότι η Έρσον είχε αγοράσει επίτηδες εισιτήριο για τη πτήση ώστε να παρεμποδίσει την απογείωση.


Πηγή: efsyn.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου