Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Κύριοι συνδικαλιστές δεν υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί, υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου να έρθει σε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Κωνσταντίνου.


Να αρχίσουμε από τα θετικά της παρέμβασης.


Ασφαλώς και οι υπάλληλοι της Εκκλησίας της Ελλάδος (κληρικοί και λαϊκοί) έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν να παραμείνουν στο ενιαίο μισθολόγιο και να πληρώνονται με την ίδια διαφάνεια που πληρώνεται κάθε δημόσιος υπάλληλος και όχι με αδιαφανείς διαδικασίες στα πλαίσια ενός κρατικά επιδοτούμενου ιδιωτικού φορέα.

Επίσης κάλλιστα πράττει θυμίζοντας πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι τελικά παρά ο Μητροπολίτης Αθηνών, δεν μπορεί να παρεμβαίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο, και σε κάθε περίπτωση συμπληρώνω εγώ, η Ιεραρχία οφείλει πολιτικές απαντήσεις υπέρ ποίου φροντίζει και εργάζεται τελικά, καθώς και με ποια κριτήρια θα διαχειρίζεται αυτά τα λεφτά.

Όμως δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως οι ιερείς είναι δημόσιοι λειτουργοί και όχι δημόσιοι υπάλληλοι. Λειτούργημα κύριε Κωνσταντίνου είναι κάθε επάγγελμα όταν ο άνθρωπος προσφέρει εντίμως (και ασφαλώς αμείβεται αναλόγως).

Δεν μπορεί να λέει πως οι ιερείς είναι «νοικοκυραίοι» σε αντίθεση με τους «κουκουλοφόρους» και τα «ανήθικα στοιχεία της κοινωνίας», όπως είπε, αναφερόμενος προφανώς στο ταξικό λαϊκό κίνημα.

Εν κατακλείδι κύριοι συνδικαλιστές, θα πρέπει να κατανοήσετε πως, αν θέλετε υποστήριξη από τους θιγόμενους συναδέλφους σας, σε κάθε πληττόμενο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, θα πρέπει να κατανοήσετε την ταξική σας θέση, ως φτωχομεσαίοι εργαζόμενοι. Αν θέλετε να λειτουργείτε σα διαμαρτυρόμενο μέρος του «εθνικού κορμού», να γνωρίζετε πως πλέον εξαντλήσατε τη χρησιμότητα σας για τα αφεντικά σας και δεν πρόκειται να σας δεχθούν ξανά κάτω από τη φτερούγα. Από εδώ και πέρα σας περιμένει μια συνέχεια υπηρέτη που θα κάνει τα πάντα για λίγα αργύρια παραπάνω.

Η επιλογή είναι δική σας.



Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου