Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η εξαγορά της Monsanto από τη Bayer

Παναγιώτα Μπλέτα


Η δημιουργία του μεγαλύτερου καρτέλ παγκοσμίως στους γεωργικούς σπόρους και στη χημική βιομηχανία. Η έγκρισή της από τις αρχές ανταγωνισμού των ΗΠΑ και ΕΕ άνοιξε οριστικά το δρόμο για την εξαγορά της αμερικανικής αγροχημικής και βιοτεχνολογικής εταιρίας Monsanto από την γερμανική Bayer.

Το 1/3 της αγοράς των γεωργικών σπόρων και των φυτοφαρμάκων θα ελέγχονται πλέον από την Bayer, η οποία με την εξαγορά της Monsanto θα έχει αποκτήσει όλα τα σημεία πώλησης της Monsanto, προσέξτε όμως: ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…

Οι συνέπειες θα είναι τραγικές :

1) για τα εισοδήματα των αγροτών και το μέλλον της αγροτικής τους δραστηριότητας,

2) για το μέλλον της διατροφής μας, που θα ανήκει πια στην χωρίς έλεος παράδοση στα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Η Bayer έχει κι αυτή όμως σκοτεινή ιστορία η οποία έχει ξεχαστεί. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου ήταν θυγατρική της IGFarben, της εταιρίας που παρασκεύαζε το ZyclonB, το χημικό που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί στους θαλάμους αερίων για να σκοτώνουν μαζικά τους Εβραίους, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το όραμα της Bayer όπως και της Monsanto και του νέου μονοπωλίου που δημιουργήθηκε, έχει να κάνει όπως καταλαβαίνουμε με την συσσώρευση πλούτου και δύναμης εις βάρος των εθνών, εις βάρος του επιχειρηματικού κόσμου, εις βάρος του αγροτικού κόσμου, εις βάρος του ανθρώπου και της φύσης γενικότερα.

Τα χημικά πολέμου καμιά διαφορά δεν έχουν με τα σημερινά που βιάζουν τη φύση και μπαίνουν στη καθημερινή διατροφή του ανθρώπου.

Για να κρύψει το κακό της παρελθόν, η Bayer συγχωνεύτηκε με τη Monsanto το 1954 και δημιουργήθηκε η Mobay Corporation. Αυτή τη συγχώνευση διέλυσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το 1967, εξαιτίας της απορρύθμισης στην αγορά που έφερε.

Σήμερα λοιπόν, μετά από τη θανατηφόρα πορεία της η Monsanto, καθώς είναι υπεύθυνη για το θάνατο και την δυσμορφία πολλών θυμάτων στο Βιετνάμ από την χρήση χημικών που η ίδια παρήγαγε και διοχέτευε, για τον θάνατο και τη βλάβη πολλών οργανισμών και ανθρώπων από την χρήση άκρως τοξικών φυτοφαρμάκων, για την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων σπόρων που προκαλούν καρκίνο στον άνθρωπο, έρχεται να συγχωνευτεί με την Bayer, να αλλάξει όνομα και ο κόσμος να ξεχάσει, όπως είχε γίνει αντίστροφα στο παρελθόν.

Αυτό λοιπόν το πολυεθνικό επισιτιστικό καρτέλ ορίζει τις μοίρες των λαών σήμερα! Αυτό που προσπαθεί να βιάσει τη φύση να παράγει περισσότερο καρπό, μη ωφέλιμο για τον άνθρωπο, προκειμένου να ανοίξει μαζικές αγορές σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να ρίξει τις τιμές, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την κατανάλωση, προκειμένου να ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ…



Παναγιώτα Μπλέτα: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου