Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ποιες τηλεοπτικές περσόνες κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Νεφέλη Λυγερού


Κάποτε, κάπου, κάποιος είπε ότι «η πολιτική είναι η σόουμπιζ για τους άσχημους». Η ιστορία της εγχώριας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όμως, το ανέτρεψε και αυτό. Η οικονομική κρίση διέλυσε πολλά πράγματα, ένα από τα οποία ήταν και το στερεότυπο του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων παλαιάς κοπής. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι ο μέσος άνθρωπος νιώθει αποκομμένος από την πολιτική διαδικασία. Στα μάτια του, αυτή λαμβάνει χώρα σε υψηλά κλιμάκια, απρόσιτα για τον ίδιο.

Η απόσταση αυτή, όμως, μοιάζει να εξαλείφεται, έστω και λίγο, όταν στην πολιτική εισέρχονται οικεία πρόσωπα. Πρόσωπα που «μπήκαν» στο κάθε σπίτι, μέσω της μικρής οθόνης, του αθλητισμού και της ποπ κουλτούρας. Αυτό αποτυπώθηκε παλαιότερα στην πανηγυρική εκλογή του Απόστολου Γκλέτσου στη Στυλίδα, αλλά και στο οδυνηρό κεφάλαιο που ακούει στο όνομα Ηλίας Ψινάκης. Ξεκίνησε με την απαραίτητη αίγλη που κουβάλαγε και ολοκληρώθηκε με την τραγωδία στο Μάτι.

Όπως και να έχει, όμως, δεν εξέλειψε η ανάγκη των ψηφοφόρων για πρόσωπα που αποκαλεί με το μικρό τους όνομα και φέρουν -στο μυαλό του τουλάχιστον- κάτι το αυθεντικό, το ρηξικέλευθο, το πηγαίο. Η τηλε-οπτικοποίηση, λοιπόν, της πολιτικής είναι παρούσα και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του δημοφιλούς «μισθοφόρου».

Από το survivor, στην πολιτική σκηνή


«Πολυταξιδεμένος, ανήσυχο πνεύμα, άνθρωπος του αθλητισμού και πολύ κοντά στη νεολαία». Έτσι επανασυστήνεται ο κατά κόσμον Κώστας Αναγνωστόπουλος στους συμπολίτες του. Από το τηλεοπτικό survivor, επιχειρεί να μεταπηδήσει στην πολιτική σκηνή ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής» που απολαμβάνει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τηλεοπτικός αστέρας ήταν που επέλεξε να εμπλακεί, ζητώντας ραντεβού με τον επικεφαλής της παράταξης και νυν δήμαρχο. Εκεί εξέφρασε το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει. Αν και απομένουν λίγες ημέρες για την παρουσίαση των υποψηφίων της συγκεκριμένης παράταξης, με την καθιερωμένη κοπή της πίτας μετά λάιβ μουσικής και ντρίνκς, ο «μισθοφόρος» δεν έχει διαψεύσει τις πληροφορίες που τον θέλουν να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο.

Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, γέννημα θρέμμα της Αγίας Παρασκευής, δραστηριοποιείται στην τοπική αγορά, καθώς έχει δύο μαγαζιά εστίασης στην περιοχή και ένα στον Χολαργό. Συχνά πυκνά, μάλιστα, τα διαφημίζει μέσω των σόσιαλ μίντια, ενώ δεν χωράει αμφιβολία ότι η μεγάλη έκθεση που βίωσε τα δύο τελευταία χρόνια, ωφέλησε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Ως προς τις πολιτικές ευαισθησίες του, όμως, τα πράγματα περιπλέκονται. Αυτές φαίνεται να είναι ποικίλες, να συγκρούονται, αλλά και να συγκλίνουν. Προοδευτικός; Πατριώτης; Άνδρας παλαιάς κοπής ή μοντέρνος χιπστεράς; Κανείς δεν γνωρίζει, ούτε ο ίδιος… Το μόνο σίγουρο είναι ότι έδωσε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παρέα, μάλιστα, με τους πρώην συντρόφους του, Κωνσταντίνο Βασάλο και Ηλία Γκότση.

Ένας «μισθοφόρος» για τον ΣΥΡΙΖΑ


Οι τρεις τους ανέβασαν τις απαραίτητες σέλφις στα σόσιαλ μίντια, ενώ στον λογαριασμό του δεν περισσεύουν οι ελληνικές σημαίες και οι αντίστοιχοι ανδρείοι στίχοι. Στον κόσμο έγινε γνωστός ως «μισθοφόρος» του Survivor, εξαιτίας της θητείας του σε ένοπλες ομάδες που παρέχονται για προστασία εμπορικών πλοίων από πειρατές.

Ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας παράτολμος, αλλά και γρήγορος τρόπος να βγάλει χρήματα. Η αδελφή του έσπευσε να δηλώσει: «Δεν είναι μισθοφόρος! Δεν είναι ούτε πρώην μισθοφόρος, ούτε νυν, ούτε τίποτα! Ο Κώστας είναι αυτοδημιούργητος και μέσα στο κομμάτι το επαγγελματικό, έκανε κάποια ταξίδια με μία ιδιωτική εταιρεία και ήταν στη φύλαξη! Αυτό… Δεν είναι μισθοφόρος όμως».

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, πάντως, της τηλεοπτικής σταδιοδρομίας του, ο νεαρός άνδρας αποτέλεσε ένα από τα πρόσωπα τα οποία ξεχώρισαν στο τηλεοπτικό παιχνίδι, το οποίο και διένυε την πρώτη του σεζόν, σημειώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης και εκτοξεύοντας τους παίκτες του στα ουράνια της αναγνωρισιμότητας. Τον αγάπησαν μικροί και μεγάλοι για την έξω καρδιά στάση του, το φιλότιμο αλλά συνάμα τη δυναμική και πεισματάρικη φύση του.

Τα ξεσπάσματά του γίνονταν viral, οι χρήστες του Twitter παθιαζόντουσαν με το μαγιό του και τον αριθμό των καρπουζιών που είχε πάνω. Απέκτησε πολυπληθές φαν κλάμπ, οι γυναίκες τον βάφτισαν «παλαιάς κοπής αρσενικό», ενώ του φόρεσαν το παρατσούκλι «ο πειρατής της καρδιάς μας».

Τη δημοφιλία του κεφαλαιοποίησε και στο παιχνίδι επιβίωσης του ANT1, στο Nomads, λαμβάνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50.000 ευρώ για να συμμετάσχει, αυτή τη φορά ως «Εισβολέας». Αποζημίωσε την παραγωγή και το φιλοθεάμων κοινό με κεφαλοκλειδώματα, κάνοντάς τα λαμπόγυαλο μετά από επικές ήττες, σπάζοντας πλακάκια με τα χέρια και άλλα συναφή.

Με στυλ στις αυτοδιοικητικές εκλογές


Η Βάνα Μπάρμπα δεν θα κατέβει υποψήφια στον Δήμο Γλυφάδας, καθώς, όπως η ίδια δήλωσε: «δεν έχω τον χρόνο, μιας και η κόρη μου είναι στη Β’ Λυκείου και πλησιάζουν οι πανελλήνιες». Το κενό, όμως, συμπληρώνει η Έφη Αναστασοπούλου. Το μοντέλο που έγινε γνωστό από το ριάλιτι μόδας Μy style rocks ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για περιφερειακή σύμβουλος, στον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Η ίδια, μάλιστα, απευθύνθηκε στο ακροατήριό της μέσω προσωπικής επιστολής, η οποία αναδείκνυε τόσο το βιογραφικό της, όσο και την αγάπη της για τη γενέτειρά της, τη Σύρο. «Αγαπητοί Συμπολίτες, η αγάπη μου για το νησί της καταγωγής μου, την αρχοντική Σύρο, την πρωτεύουσα του Νοτίου Αιγαίου, με ώθησε να απαντήσω θετικά και να συντελέσω κι εγώ στο όραμα αυτό. Μέσω της πολυετούς ενασχόλησης μου ως European Project Manager (υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων) και πτυχιούχος Φιλόλογος, συγγράφω και υλοποιώ απαιτητικά Ευρωπαϊκά προγράμματα… Διαχειρίζομαι μέσω του γραφείου μας τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τους ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του κοινού καλού».

Η νεαρή γυναίκα εξηγεί πως η διεθνής καριέρα της στο μόντελινγκ αλλά και η θέση της ως υπεύθυνη διεθνών οίκων μόδας τη μετέτρεψε σε πολίτη του κόσμου. Αν και αναφέρει λεπτομερώς όλες τις διακρίσεις και την εμπειρία της, δεν θα συναντήσει κανείς το πέρασμά της από την μικρή οθόνη. Παρ’ όλα αυτά, συνέβη. Η μελαχρινή γυναίκα χαρακτηρίστηκε από το κοινό και τις συμπαίκτριές της σαν «ξινή».

Μολαταύτα, είχε μία ανθρώπινη στιγμή, όταν εξομολογήθηκε στην κάμερα πως έχασε τον βιολογικό της πατέρα στα τέσσερά της χρόνια. Έθεσε εαυτόν εκτός παιχνιδιού, παρ’ ότι ήταν ένα από τα φαβορί. Είχε προηγηθεί, όμως, η δραματική τηλεοπτική κατάρρευσή της, ύστερα από μία αδιαθεσία και τα ουκ ολίγα στραβώματά της για την κριτική που εισέπραξε.

Ηθοποιοί στην εκλογική μάχη


Ο Γιώργος Πατούλης δεν απολαμβάνει τη λάμψη των ντεφιλέ στα ψηφοδέλτιά του, αλλά δεν υπολείπεται σε αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Νέα Αρχή για την Αττική» θα είναι η γνωστή ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη. Μαζί του και ο ηθοποιός και σεναριογράφος Χάρης Ρώμας. Τους δυο άνδρες ενώνει μία πολυετή φιλία από την εποχή ακόμα που ήταν φοιτητές στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. «Ήταν πάντα δραστήριος, αποτελεσματικός, χαρούμενος, ακομπλεξάριστος», έχει δηλώσει ο γνωστός ηθοποιός για τον πολιτικό.

Ένας ακόμα γνωστός ηθοποιός που πρόκειται να δοκιμαστεί στις κάλπες είναι ο Γιάννης Βούρος. Ο φανατικός ΑΕΚτζής διεκδικεί το χρίσμα του Δημάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Πολιτών Πολιτεία». Δεν είναι, μάλιστα, κρυφό ότι απολαμβάνει μιας κάποιας υποστήριξης από την κιτρινόμαυρη οικογένεια. Σύνθημά του είναι η φράση «Η αλήθεια υπάρχει, είμαστε εμείς», καθώς όπως δήλωσε «αυτή την αλήθεια θέλω να υπηρετήσω και σας προσκαλώ μαζί να αναδείξουμε».

Ένα ακόμα οικείο πρόσωπο προστέθηκε, αυτή τη φορά, στις υποψηφιότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη. Η ηθοποιός Δανάη Οθωναίου εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Ζέρβα και της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» για τον κεντρικό δήμο. Η Οθωναίου είναι γνωστή από τις συμμετοχές της σε τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Μαζί σου», το «Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον» και άλλες. Τέλος, μιας και δεν θα μπορούσε να λείπει και η μπάλα, ο Άγγελος Χαριστέας, με ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο του Άρη, ακούγεται πως θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πηγή: slpress.gr



Νεφέλη Λυγερού: Σχετικά με τον Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου