Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Λεφτά Υπάρχουν και Κυβέρνηση «Υποβοηθούμενης» ή «Τεχνητής» Αναπνοής Υπάρχει.

Γιάννης Περάκης


Ψευδομαρτυρούν όταν λένε ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Εννοούν ότι δεν υπάρχουν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και για το λαό της.

Ψεύδονται όταν ομιλούν ότι ο προυπολογισμός δεν «βγαίνει» και είναι αναγκασμένοι να αυξήσουν την φορολογία και τις εισφορές.

Λεφτά υπάρχουν και πού κρύβονται ;

Στήν αναδρομική φορολόγηση της φοροδιαφυγής. Ο Πίνακας-1 είναι διαφωτιστικός αλλά και οδηγός για τις ενέργειες και την πολιτική βούληση που θα πρέπει να έχει μια κυβέρνηση.


Αμεσα μέτρα:

  • Οι τράπεζες να υποχρεωθούν να δώσουν στοιχεία για τις καταθέσεις των πελατών τους εντός ενός μήνα, για μεγάλα ποσά άνω των 100.000,00 ευρώ, για τα τελευταία 20 χρόνια και εμβάσματα που έχουν γίνει σε λογαριασμούς του εξωτερικού.
  • Η Τράπεζα της Ελλάδας σε βάθος τουλάχιστον 20ετίας, να δώσει στοιχεία ποιοί έχουν μεταφέρει ποσά σε ξένες τράπεζες και ποιά ποσά.
  • Οι μαγικοί κωδικοί του εντύπου Ε1, είναι αυτοί που δηλώνονται τα ακίνητα , τα αυτοκίνητα, και τα κέρδη απο λαχεία-τζόκερ κλπ. Επεξεργασία απο την ΑΑΔΑΕ των περιπτώσεων που έχουν φορολογικό ενδιαφέρον.
  • Θεσμοθέτηση με νόμο του διαχωρισμού μεταξύ της φοροδιαφυγής και της μίζας δηλαδή στην πρώτη περίπτωση θα επιβαρύνεται με τις νόμιμες προσαυξήσεις, στην δεύτερη να δεσμεύονται τα περουσιακά στοιχεία του υπόλογου.
  • Επεξεργασία των δηλώσεων Ε9, για τις υποθέσεις που παρουσιάζουν φορολογικό ενδιαφέρον, μεγάλη ακίνητη περιουσία που δεν προέρχεται απο κληρονομιά κλπ.
  • Αναζήτηση των λογαριασμών καταθέσεων και επενδεδυμένων χαρτοφυλάκιων όλων των Ελλήνων πολιτών σε Ελλάδα και εξωτερικό.Οι χώρες είναι πολύ συγκεκριμμένες π.χ. Κύπρος, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία.

Σύμφωνα με διαφορετικές μελέτες, όσο και διαχρονικά, το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα έχει εκτιμηθεί περίπου σε 20%-30% του ΑΕΠ και είναι από τα μεγαλύτερα σε επίπεδο ανεπτυγμένων οικονομιών. Οι μετρήσεις αυτές βασίζονται ως επί το πλείστον σε οικονομετρικές μελέτες, και όχι σε μετρήσεις από τη μη παρατηρούμενη οικονομία στους εθνικούς λογαριασμούς. Για τη χρονική περίοδο 1999-2010, υπολογίζεται ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα άγγιζε το 27% του ΑΕΠ, σε σύγκριση με το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ, που έφτανε το 20,2%. Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατων μελετών, το μέγεθος της παραοικονομίας της Ελλάδας το 2015 υπολογίζεται ότι ανήλθε περίπου στο 22,4%του ΑΕΠ, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε περίπου €40 δισ.

Η διαφυγούσα φορολογητέα ύλη ανέρχεται σε:

  • Απο 2003-2012 σε 499.246 δις. ευρώ και εάν προσθέσουμε απο το 2013 έως 2018 άλλα περίπου 40 δις. επί 6 έτη= 240 δις. ευρώ ήτοι σύνολο 499.246+240.000=739.246 δις. ευρώ.
  • Εαν υποθέσουμε δε ότι καταφέρουμε να συλλάβουμε το 30% της φορολογητέας ύλης που έχει διαφύγει και φορολογώντας την με 40%, έχουμε καταφέρει να εισπράξουμε (799.246+ Χ30% Χ40%) περίπου 96 δις. ευρώ.

Αλλωστε με τον νέο νόμο η φοροδιαφυγή υπόκειται σε 20ετή παραγραφή.

Που κολλάει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «υποβοηθούμενης» ή «τεχνητής» αναπνοής και όχι μόνο.

  • 1ο) Δεν έχει την πολιτική βούληση να χτυπήσει το σάπιο καθεστώς της οικονομικής εξάρτησης της πατρίδας μας. Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά και η υποθήκευση των φορολογικών Εσόδων για 99 χρόνια είναι το ισχυρότερο αποδεικτικό στοιχείο.
  • 2ο ) Κρύβεται και βολεύεται η κυβέρνηση πίσω απο την «απόφαση» της παραγραφής της πενατετίας του Συμβουλίου της Επικταρείας. Ο λόγος απλός. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος και κοινωνικής δικαιοσύνης επιβάλλεται δημοφήφισμα για τις σωτήριες αποφάσεις των ανώτερων δικαστηρίων για το πολιτικό σύστημα της χώρας.
  • 3ο ) Το μοντέλο ανάπυξης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση: 334 δις ευρώ ενέκρινε ο κ. Δραγασάκης για τέσσερα επενδυτικά έργα (19/02/2019):

Οι δικαστικές αποφάσεις καθίστανται ανίσχυρες. Πρέπει να υπάρξει χείρα βοηθείας για να επανέλθει η διακαιοσύνη στον δρόμο της.

Συγκεκριμένα τα επενδυτικά έργα που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:

  • 1. «The Mykonos Project» της εταιρείας «AGC Equity Partners Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ανώνυμη Εταιρεία», συνολικού κόστους 50,85 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει 2 ξενοδοχειακές μονάδες με τουριστικό καταφύγιο σκαφών αθλητικές εγκαταστάσεις, κλπ., ενώ αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 200 εποχικές και μόνιμες θέσεις εργασίας.
  • 2. «CAPE THOLOS LUXURY RESORT (Σύνθετο Κέντρο Τουρισμού-Παραθερισμού στην περιοχή Θόλος Καβουσίου, στο Λασίθι)» της Ανώνυμης Εταιρείας Τουριστικών Επιχειρήσεων –Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε με το διακριτικό τίτλο «Maris Hotels S.A.» συνολικού κόστους 149,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός Παραθεριστικού-Τουριστικού Χωριού, ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και 2 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 216 θέσεις πλήρους και εποχικής εργασίας.
  • 3. «PANITA LTD: Επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης Εμπορικού Κέντρου και Κέντρου Αναψυχής στην Μεταμόρφωση Αττικής», συνολικού κόστους 93.422.600 ευρώ. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει ένα σύνθετο εμπορικό κέντρο με εστιατόρια/καφέ καταστήματα λιανικού εμπορίου, υπηρεσίες διαγνωστικού κέντρου κ.α., ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 722 νέες θέσεις εργασίας.
  • 4. «Μαρίνα Μονόλιθου Σαντορίνης» με φορέα το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας», συνολικού κόστους 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο επενδυτικό σχέδιο δημόσιας στρατηγικής επένδυσης και αφορά στη δημιουργία μαρίνας 350 θέσεων, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 120 άμεσες εποχικές θέσεις εργασίας.

«Εάν έχουμε νεοφιλελευθερη λύση στην Ελλάδα πορευόμενοι προς το 92 και μετά τοτε η ελληνικη οικονομια θα υποστεί πραγματικά μια βαρβαρότατη επίθεση από γίγαντες εαν οι νόμοι της αγοράς και μόνον αυτοί ισχύσουν, σε ξενα συμφέροντα και πράγματι η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε ενα ξενοδοχείο της Ευρώπης... (Α. Παπανδρέου-1989).

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο πασοκοποιηθεί ή έχει μετεξελιχθεί σε νεοφιλελεύθερο κόμμα, ιδού η απορία;

  • 5ο ) Είναι τόσο κολλημένοι στην καρέκλα τους που νομίζεις μερικές φορές ότι έχουν κολλήσει με σιδηρόκολλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραγραφή λόγω πενταετίας 90 εκατ. € πρόσθετων φόρων για τις αδήλωτες καταθέσεις του κ. Κοντομηνά (17/11/2018). Δεν αισθάνθηκε κανείς την ευαισθησία ή το φιλότιμο να παραιτηθεί, υπουργός, υφυπουργός διοικητής της ΑΑΔΕ. Συγνώμη λησμόνησα ότι ο τελευταίος δίνει λόγω στην ΤΡΟΙΚΑ.

Επείγεται η κατάληξη μιας κυβέρνησης «κοινωνικής σωτηρίας» ή όπως αλλιώς ονομάστε την, πάνω σε πέντε βασικά σημεία, για να «ανασάνει» η πατρίδα μας και ο λαός μας.

Με τον όρο καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, γνωστή και ως καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ή εν συντομία ΚΑΡ.Π.Α., εννοούμε τη χορήγηση θωρακικών συμπιέσεων και αναπνοών διάσωσης σε ένα θύμα που έχει καταρρεύσει και δεν αναπνέει.

Πηγή: sxedio-b.gr



Γιάννης Περάκης: Σχετικά με το Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου