Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Ρητορικές μίσους

Κώστας Γκιώνης


Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός αγώνα επικράτησης πού γίνετε στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και πού όπως φαίνεται κυρίαρχο λόγο έχει η ομάδα των ακραιφνών ακροδεξιών, οι οποίοι συναγωνίζονται μεταξύ τους σε σκληρότητα δηλώσεων, ξετσιπωσιάς και φαυλότητας!

Γεωργιάδης και Μπογδάνος καθημερινά με τις δηλώσεις τους προσπαθούν να αποδείξουν ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής του μισανθρωπισμού και της σκατοψυχιάς, ο βιβλιοπωλητής είναι αυτός πού μας είπε ότι αρκούν 200 € να μπορείς να επιβιώσεις, δηλαδή με αυτά τα λεφτά να πληρώσεις το ενοίκιό σου, το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, τα κοινόχρηστα, το σούπερ μάρκετ, την ένδυση και τις οποιοσδήποτε φθορές μπορεί να προκύψουν στο σπίτι σου και ότι περισσέψει να τα δώσεις να αγοράσεις παραισθησιογόνα χάπια LSD να τα παίρνεις για να νομίζεις ότι έχεις τα προηγούμενα!


Είναι ο ίδιος πού δήλωσε πριν λίγες μέρες: «και φυσικά το τονίζω, πλαίσιο απόλυτης προστασίας της κατοικίας όπως υπήρχε δεν θα υπάρχει μετά τις 30 Απριλίου, εγώ το λέω από σήμερα γιατί δεν θέλω να χαλάμε τις καρδιές μας μετά τις 30 Απριλίου». Έτσι είναι άμα ο άλλος στο λέει εκ των προτέρων ότι θα σου πάρει το σπίτι τότε δεν μπορείς εσύ να έρχεσαι και να του χαλάς τη καρδιά του με τις γκρίνιες σου, έλεος!


Ο βαθύς ουμανισμός του κορυφώνεται όταν πνίγονται οι 12 μετανάστες στους Παξούς: «Σκεφτείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι (σ.σ. οι πρόσφυγες που πνίγονταν) πού γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112 και πήραν τηλέφωνο. Έχουμε πέσει θύματα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας αλλά θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση!», αλήθεια τι εννοεί ο ποιητής, θα πνίξει τους επιζήσαντες;

Ο άλλος ο καραφλοφιλόσοφος με το πτυχίο της αναλυτικής φιλοσοφίας συλλογίζεται περδευόμενος: «ένα συλλογισμό θα κάνω εγώ, μπορεί να είναι και λάθος ο συλλογισμός, αλλά να σας πω το συλλογισμό. Είναι όλοι οι αριστεροί σύντροφοι; ναι, είναι οι συγκεκριμένοι τρομοκράτες ακροαριστεροί; ναι, οι ακροαριστεροί έχουν υπάρξει αριστεροί; ναι, άρα είναι πρώην σύντροφοι με όλους τους αριστερούς, ναι, είναι ο Αλέξης Τσίπρας αριστερός; Ο ίδιος τουλάχιστον λέει πως ναι, άρα είναι ο Αλέξης Τσίπρας πρώην σύντροφος με τους ακροαριστερούς που πήραν το δρόμο της ένοπλης βίας, ναι ρε παιδιά».


Ο ορισμός της ανάλυσης, τρομάζω στο γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος αλλά και ο προηγούμενος, αλλά και δεκάδες άλλοι με αυτές τις ανατριχιαστικές απόψεις, έχουν κυριαρχήσει στο κυβερνών κόμμα και πού δεν διαφέρουν καθόλου από τις ρητορικές μίσους του Όρμπαν, Λεπέν, Σαλβίνι η από τα καλόπαιδα του ναζιστικού γερμανικού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία)



Κώστας Γκιώνης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου