Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Παιδονόμοι και παιδοκτόνοι

Στάθης



Τι γίνεται λοιπόν; μηρυκάζουμε τα ίδια τριάντα χρόνια τώρα –σαν να μην ενέσκηψαν μνημόνια, σαν να μην έχασε ο λαός εισόδημα, σαν να μην κινδυνεύει η χώρα στα συμφέροντά της– σαν οι μπίζνες να συνεχίζονται as usual;!

Αίφνης (που αίφνης δεν είναι), η Λίστα Πέτσα!

  • Χρήμα στους ημέτερους
  • στους (κρατικοδίαιτους) νεοφιλελεύθερους,
  • στους «αριστερούς» που διαμαρτύρονται διότι λιγουρεύονταν περισσότερα
  • χρήμα στους ευνοημένους
  • στους αδικημένους

χρήμα κατά το δοκούν, όπως μοιράζει ο Θεός, άδικα, επί δικαίους και αδίκους…

………………………………………

Θεσμοί; κανόνες; ελάτε τώρα! Ενίσχυση του Τύπου; σας παρακαλώ! Απλώς και ως συνήθως εκμαυλισμός, εξαγορές, περάστε κόσμε, θα σας τρελάνει το αφεντικό, μαζί θα τα φάτε…

Κι από κάτω τρολ, οπαδοί και κοπαδίτες ερίζουν, βρίζουν, σκοτώνονται ποιανού το αφεντικό είναι χειρότερο!

……………………………………..

Για μιαν ακόμα φορά εκατομμύρια πεταμένα στον αέρα. Αντί, σε δύσκολους καιρούς, να πιάσουν κάπου τόπο (στην υγεία, την άμυνα) – για μια ακόμα φορά η ίδια παθολογία, όλο και πιο σάπιο το βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Κι από την άλλη πλευρά οι Διόσκουροι Τσίπρας-Παππάς. Σκάει ο Μιωνή, σκάει ο Καλογρίτσας, κάτι ψελλίζει ο Τσίπρας «δεν είμαι παιδονόμος», πάει κάτι –σαν– να πάρει αποστάσεις, κάποιο όνειρο όμως (ως φαίνεται) τον επισκέφθηκε και αίφνης (που αίφνης δεν είναι) παίρνει υπό την αιγίδα του τον Παππά και τη γίδα στην πλάτη του, κι αμολάει τον ΣΥΡΙΖΑ να βόσκει στα βοσκοτόπια με τα γίδια του Καλογρίτσα.

βελάζοντας για «δολοφονίες χαρακτήρων» κι άλλα ευτράπελα.

………………………………….

Η τραγωδία μας προσλαμβάνει παιδαριώδεις διαστάσεις πλέον – αν και ο τραγέλαφος έχει πάρει τα ηνία αρκετόν καιρό τώρα. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν κακομαθημένα παιδάκια του δημοτικού, προβάλλουν πάνω στους άλλους, αυτά που κάνουν και είναι οι ίδιοι.


Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει με το χρόνο. Κερδίζει καιρό δια των εντυπώσεων και κάνει «σταυροφορίες χωρίς σταυρό» όπως αυτή για τον τουρισμό. Όμως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς – μπορούμε να κοιτάξουμε τον καθρέφτη ή δεν αντέχουμε αυτό που βλέπουμε;

………………………………………

Κανένας επανασχεδιασμός, του παραγωγικού μοντέλου, καμιά αξιοποίηση της δυναμικής και των δυνατοτήτων του λαού, παρά μόνον διαμοιρασμός ιματίων, διασπάθιση πόρων, διανομή χρημάτων σε ημέτερους, τριάντα χρόνια η ίδια παθολογία, τα ίδια κόλπα, οι ίδιες κουτοπονηριές – σοφιστείες απ’ την «Αριστερά» μπίζνες as usual απ’ τη Δεξιά που «εκσυγχρονίζεται» διαρκώς κι όλο Μαυρογιαλούρος μένει. Που μας αλλάζει τα φώτα στη μεταρρύθμιση ήτις δεν είναι τίποτα άλλο από απορρύθμιση της καθημερινής ζωής των εργαζόμενων, των μικροαστών, της μεσαίας τάξης και των αγροτών.

Έτσι λοιπόν, ενώ η κυβέρνηση θωρακίζει τον αυταρχισμό εν όψει χειμώνος, ταυτοχρόνων φροντίζει να διαφημίζουμε ο ένας στον άλλον τον τουρισμό μας, να αυτοπαραμυθιαζόμαστε δηλαδή, τη στιγμή που η πανδημία δείχνει να φουντώνει ξανά…

Το μόνον που πάει καλά είναι η λάσπη. Με τόση χρήση, ανεβαίνει η τιμή της…

Πηγή: edromos.gr



Στάθης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου