Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Να παραιτηθούν οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. του Τ.Ε.Ε. & του Ο.Ε.αν δεν διαθέτουν το σθένος να αντισταθούν

Γιάννης Περάκης



Με τροπολογία που ψηφίστηκε, «κατά πλειοψηφία», στη Βουλή, υποχρεώνει:


Α. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων, προκειμένου να ασκούν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού.

Β.Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων για να ασκούν το επάγγελμα του Οικονομολόγου και του Λογιστή Φοροτεχνικού.

Τα δικαιώματα άσκησης των παραπάνω επαγγελμάτων θα είναι τα ίδια με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων. Η τροπολογία:

Άρθρο 10: ε) Οι επαγγελματικές οργανώσεις που έχουν συσταθεί ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου υποχρεούνται να ενημερώσουν ατομικά με κάθε πρόσφορο μέσο τους ενδιαφερόμενους της περ. α ́ για τις προβλέψει της ίδιας περίπτωσης.

Είστε παράνομοι. Ο «νόμος» σας παραβιάζει με αισχρό τρόπο το Σύνταγμα. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παρανομεί. Παράνομος είναι δε και ο ψηφισθείς νόμος.Το Σύνταγμα που έχετε ψηφίσει οι ίδιοι αναφέρει:( https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-16/)

Άρθρο 16. Mέρος Δεύτερο. Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Παιδεία, τέχνη, επιστήμη:


1. H τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Kράτους….

2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
3.Tα έτη υποχρεωτικής φοίτησης δεν μπορεί να είναι λιγότερα από εννέα.

4.Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Tο Kράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους. 

5.H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Tα ιδρύματα αυτά τελούν υπό την εποπτεία του Kράτους, έχουν δικαίωμα να ενισχύονται οικονομικά από αυτό και λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν τους οργανισμούς τους…..

Eιδικός νόμος ορίζει όσα αφορούν τους φοιτητικούς συλλόγους και τη συμμετοχή των σπουδαστών σ' αυτούς.

6.
Oι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι λειτουργοί. Tο υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό τους επιτελεί επίσης δημόσιο λειτούργημα, με τις προϋποθέσεις που νόμος ορίζει....

7.H επαγγελματική και κάθε άλλη ειδική εκπαίδευση παρέχεται από το Kράτος και με σχολές ανώτερης βαθμίδας για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από τρία χρόνια, όπως προβλέπεται ειδικότερα από το νόμο, που ορίζει και τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων αποφοιτούν από τις σχολές αυτές.

8. Nόμος ορίζει τις προϋποθέσεις και τους όρους χορήγησης άδειας για την ίδρυση και λειτουργία εκπαιδευτηρίων που δεν ανήκουν στο Kράτος, τα σχετικά με την εποπτεία που ασκείται πάνω σ' αυτά, καθώς και την υπηρεσιακή κατάσταση του διδακτικού προσωπικού τους.

H σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται.

Βρήκατε τις κατάλληλες συνθήκες σαν τους «μπουκαδόρους» με την πανδημία αλλά και με την δικαιοσύνη που «νοσηλεύεται» εδώ και χρόνια στην εντατική, να περάσετε αυτό τον «νόμο».

Εμείς απλά δεν θα παρανομήσουμε νομιμοποιώντας αυτή την καραμπινάτη παρανομία.

Αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως κυβέρνηση πειρατών και δουλεμπόρων. Πειρατές γιατί κούρσεψαν την εξουσία με το λαμβάνοντας το 23% των ψήφων και δουλέμποροι διότι θέλουν να μετατρέψουν τους μηχανικούς και οικονομολόγους σε δούλους και όχι μόνο αυτούς.

Άλλωστε εκπροσωπούν το 0,91% των πολιτών αυτής της χώρας. Απλά γιατί αυτούς και μόνο αυτούς εξυπηρετεί η ρύθμιση αυτή.

 

Φορολογικό Έτος 2018: Αριθμός Φορολογουμένων στο Σύνολο της Χώρας και Ποσοστό Συμμετοχής
Δηλωθέν Εισόδημα σε ευρώε Αριθμός ΦορολογουμένωνΠοσοστό Συμμετοχής
Από 0 έως 10.0004.239.316 65,53%
Από 10.000 εως 20.0001.622.689 25,08%
Από 20.000 εως 30.000404.8246,3%
Από 30.000 εως 50.000143.5712,2%
Σύνολο (1) από 0 έως 50.000 6.410.40099,1%
Από 50.000 εως 100.00044.7460,7%
Από 100.000 και άνω13.898 0,21%
Σύνολο (2) από 50.000 έως 100.00058.644 0,91%
Γενικό Σύνολο (1+2)6.469.044 100,00%

Δεν θα γίνουν τα Επιμελητήρια μας ξέφραγκο αμπέλι στα χέρια του κάθε τυχοδιώκτη πολιτικού


Τα επιμελητήρια μας υπάρχουν και συντηρούνται λόγω της δράσης μας και των συνδρομών μας. Οι διοικήσεις τουΤ.Ε.Ε. & του Ο.Ε. καθώς και οι πρόεδροι τους αντίστοιχα, κ. Γ. Στατσινός και κ. Κ. Κόλλιας να αφήσουν τις άσφαιρες δηλώσεις και να δηλώσουν εάν έχουν το σθένος να μην εγγράψουν κανέναν πτυχιούχο ιδιωτικού κολλεγίου στα επιμελητήρια μας. Εάν δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτό στη πλάτη τους ή αν δεν θέλουν να τα «χαλάσουν» με τα κόμματα που τους εξέλεξαν, τότε να παραιτηθούν.

Να αναλάβουν άλλοι αντάξιοι λόγω των έκτακτων συνθηκών που επέβαλλε η κυβέρνηση της τραγικής μειοψηφίας του 23% των ψηφισάντων. Υπό τον όρο μόλις λήξουν οι έκτακτες συνθήκες να παραιτηθούν και να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Επίσης να πάρουν θέση οι όλες οι παρατάξεις που δραστηριοποιούνται στα επιμελητήρια μας στο ζήτημα αυτό.

Όχι όμως στην καταδίκη (άλλοθι) της τροπολογίας και την τυχόν προσφυγής στην «δικαιοσύνη» (για το «νόμο»)αλλά σ’ αυτό της μη εγγραφής των αποφοίτων των ιδιωτικών κολλεγίων στα επιμελητήρια μας.

Ας το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους και οι άλλοι κλάδοι των εργαζομένων. Τα πρώτα θύματα είμαστε εμείς, αλλά θα έρθει και η σειρά των:

· Δικηγόρων,

· Ιατρών,

· Γεωτεχνικών, κ.λ.π.


Θα προσπαθήσουν να απαξιώσουν όλα τα Δημόσια Πανεπιστήμια.Τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια κτίστηκαν από τους προγόνους μας μετά το 1821, με αίμα και ιδρώτα. Δεν θα τους τα χαρίσουμε. Σ’αυτά φοίτησαν οι παππούδες μας, οι πατεράδες μας, εμείς και θα φοιτήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας σε μεγαλύτερη ανεργία. Μας φτύνουν κατάμουτρα τους κόπους μας και το διάβασμα της εισαγωγής μας στο Πανεπιστήμιο που επιλέξαμε.

Ας απαλλάξουμε την πολιτική ζωή από το παρελθόν της. Ας θάψουμε βαθιά το παρελθόν των κακοφορμισμένων πολιτικών.

Ο λόγος στις φοιτητικές παρατάξεις του ΚΚΕ και της Αριστεράς αλλά και των συνδικαλιστικών παρατάξεων των επιμελητηρίων. Εάν χρησιμοποιήσετε βία τότε θα κάνουμε χρήση της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος. 'Αρθρο 120:


1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Aναθεωρητική Bουλή των Ελλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»


Γιάννης Περάκης

Οικονομολόγος, Μέλος του Οικονομικού Επιμεληρίου

Φοροτέχνης Ά Τάξης




Γιάννης Περάκης: Σχετικά με το Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου