Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών Δήλωση του Γ. Αγγέλου για την “απόβαση” των Αμερικανών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Γιάννης Αγγέλου


Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Από τις 24 του Φλεβάρη είναι σε εξέλιξη η αλλαγή φρουράς των αμερικανικών μονάδων που παίρνουν θέσεις στα σύνορα με την Ρωσία. Είναι η επιχείρηση «Atlantic Resolve» των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα της διοίκησης του στρατού ξηράς των ΗΠΑ που έχει στην ευθύνη της Ευρώπη και Αφρική (US Army Europe and Africa).

Στο πλαίσιο της επιχείρησης διεξάγεται η άσκηση “DefenderΕurope 2021” που θα εξελιχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, στη συνοριογραμμή της Ρωσίας. Όπως έδειξε και η πρόσφατη σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, Ρωσία και Κίνα μπήκαν στο στόχαστρό του, στο πλαίσιο της έντονης όξυνσης σε επίπεδο ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Εξελίσσεται μια νέα μορφή «ψυχρού πολέμου»

Επί ένα εξάμηνο, από Φλεβάρη μέχρι και Αύγουστο, η χώρα μας και ιδιαίτερα η περιοχή της Θράκης και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα βιώσουν σε όλη τη μεγαλοπρέπειά της, την ανανεωμένη και αναβαθμισμένη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, που έγινε με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Όλο αυτό το διάστημα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πρόκειται να αποβιβαστεί μεγάλος όγκος των αμερικανικών δυνάμεων, που θα προωθηθούν προς Ορεστιάδα, Ορμένιο, Σβίλενγκραντ/Βουλγαρία και από εκεί για Βάρνα, Μπουργκάς στη Βουλγαρία και Κωστάντζα/Ρουμανία. Είναι ο μεγαλύτερος όγκος στρατιωτικού υλικού που έχει μετακινηθεί ποτέ, στα πλαίσια της άσκησης “Defender Europe 2021”.

Τονίζεται ότι το νέο ενοποιημένο στρατηγείο των Αμερικανικών Δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική, έχει συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς της άσκησης για πρώτη φορά τη Θράκη. Αυτό γίνεται, μετά την ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ με την υπογραφή της νέας συμφωνίας. Μιας συμφωνίας που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανανέωσε η ΝΔ και δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης και χρησιμοποίησης αμερικανικών δυνάμεων σε όλες τις μονάδες του ελληνικού στρατού, με πολλαπλές συνέπειες στον ρόλο και τον προσανατολισμό τους, ως οργανικού τμήματος του ΝΑΤΟϊκού στρατού.

Όλη αυτή η κατάσταση, εγκυμονεί νέους, τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό, καθώς μεγαλώνει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, ενώ τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών θα πληρώσουν ο λαός μας, όπως και οι άλλοι λαοί, αφού καθίστανται στόχοι.Είναι γνωστή η προειδοποίηση από Ρωσία και Ιράν ότι σε περίπτωση που μπει σε κίνδυνο η ασφάλειά τους από αμερικανικές βάσεις θα τις χτυπήσουν με πυραύλους.

Ήδη η χώρα έχει γίνει μια τεράστια αμερικανο-νατοϊκή βάση. Πλέον των γνωστών Σούδας, Λάρισας, Στεφανοβίκειου, Αλεξανδρούπολης, Άκτιου, Άραξου, ο αστικός πολιτικός κόσμος ετοιμάζεται να εκχωρήσει ακόμη πάνω από 20 περιοχές της χώρας, για την δημιουργία ή εγκατάσταση νέων βάσεων.

Επιβάλλεται να ενταθεί η λαϊκή επαγρύπνηση. Ο ελληνικός λαός, αλλά και οι γειτονικοί λαοί, δεν αντέχουν να δώσει άλλο αίμα σε μια συμμαχία που μόνο δεινά επιφέρει.

Είναι απαίτηση

Η άμεση αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η Αλεξανδρούπολη να γίνει λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία.

Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου.

Να αποχωρήσουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από την ψυχροπολεμική άσκηση.

Κανένας Έλληνας φαντάρος ή στρατιωτικός σε οποιαδήποτε αποστολή για την υλοποίηση σχεδίων των φονιάδων των λαών.

Κι επιτέλους,

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.


Γιάννης Αγγέλου
Σχης (ΜΧ)
MBA, Ms’c

Πηγή:www.alt.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου