Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Υπερωρίες



Μπορεί μπροστά στο ασταμάτητο τρίτο κύμα της πανδημίας, με τα κρούσματα να παραμένουν στα ύψη, η κυβέρνηση να αναβάλλει όπως φαίνεται την όποια χαλάρωση των περιορισμών, όμως την ίδια στιγμή οι διαβουλεύσεις για το άνοιγμα του Τουρισμού εντείνονται. 
Ετσι, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times», η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει το «πράσινο φως» σε Βρετανούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί και θα έχουν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, για να έρθουν στη χώρα μας, και μάλιστα από τον ερχόμενο Μάη. 

Πρόκειται για τη γνωστή συζήτηση γύρω από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο πλασάρεται ως «πανάκεια» για το άνοιγμα του Τουρισμού, δίχως όρους και προϋποθέσεις, αν και δεν έχει αποδειχτεί ότι ο εμβολιασμένος δεν μεταδίδει κιόλας τον ιό. 

Θυμίζουμε ότι - πάλι με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων - η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως «εκτός από υγειονομικούς θα υπεισέλθουν και οικονομικοί παράγοντες» στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών, ιεραρχώντας ψηλά τον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού, για ευνόητους λόγους. 

Ο Φλεβάρης «φλεβίζει» λοιπόν και η κυβέρνηση εργάζεται ...υπερωρίες για τη θωράκιση του τουριστικού κεφαλαίου, κάτι που έχουν πληρώσει πανάκριβα οι εργαζόμενοι, τόσο με το φούντωμα της πανδημίας λόγω του ανοίγματος του Τουρισμού με τα πρωτόκολλα - λάστιχο πέρυσι το καλοκαίρι, όσο και με την εργασιακή ζούγκλα στον κλάδο, που φέτος προμηνύεται ακόμα πιο άγρια.


Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου