Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Καθηγητές Ιατρικής Αθήνας: Δεν νοσηλεύουμε πια ασθενείς με covid

Από N.

«Μπαϊράκι» από τους καθηγητές Ιατρικής που αποφάσισαν να μην νοσηλεύουν ασθενείς με covid
 

Σε μία απίστευτη απόφαση φαίνεται ότι προχώρησαν οι καθηγητές ιατρικής της Αθήνας αφού εν μέσω πανδημίας και φόβων για αύξηση νοσηλειών στα νοσοκομεία, κοινοποίησαν με έγγραφο την απόφασή τους ότι οι πανεπιστημιακές κλινικές δεν θα νοσηλεύουν πια ασθενείς με covid οι οποίοι θα μεταφέρονται μόνο στις κλινικές του ΕΣΥ.

Όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), την περασμένη εβδομάδα, 13 – 17 Σεπτεμβρίου 2021, κοινοποιήθηκε σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής έγγραφο από την Ιατρική́ Σχολή Αθήνας το οποίο – ούτε λίγο ούτε πολύ- αναφέρει πως «δεν θα γίνονται δεκτοί από εδώ και πέρα ασθενείς πάσχοντες από Covid 19 στις πανεπιστημιακές κλινικές και πως θα διοχετεύονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ».

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ το αρχικό έγγραφο παρουσιάζεται ως ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης της ιατρικής σχολής με ημερομηνία 31/08/21 και είχε κοινοποιηθεί ως «εξαιρετικά επείγον» στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και στους διοικητές της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠε).

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των καθηγητών Ιατρικής της Αθήνας, το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών είναι να εκπαιδεύουν νέους γιατρούς. Ωστόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί αντεπιτίθενται λέγοντας πως το 75% των ειδικευόμενων γιατρών εκπαιδεύεται σε τμήματα του ΕΣΥ.

«Θράσος και αλαζονεία»

Η ΕΙΝΑΠ μιλά για «επίδειξη θράσους και αλαζονείας το αφήγημα πως οι Κύριοι Καθηγηταί θα δώσουν «οδηγίες» στους γιατρούς του ΕΣΥ σχετικά με την περίθαλψη ασθενών Covid» τονίζοντας πως όταν οι γιατροί του ΕΣΥ έδιναν μάχη επί 18 μήνες για τους ασθενείς με covid «δεν έχουν ανάγκη καμίας καθοδήγησης υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι καθηγητές «σιώπησαν όταν επιφανείς εκπρόσωποί τους δήλωναν δημοσίως ότι ο ιός δήθεν δεν μεταδίδεται με τη μετάληψη γιατί επισυμβαίνει κάποιο υπερφυσικό θαύμα.

Δεν έχουν καμία ανάγκη να λάβουν ιατρικές οδηγίες από συναδέλφους που σιώπησαν όταν άλλοι επιφανείς εκπρόσωποί τους εδώ και 18 μήνες εφευρίσκουν τις πιο αστείες αντιεπιστημονικές δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν εκ των υστέρων προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις»
σημειώνει η ΕΙΝΑΠ.

Άγνωστο παραμένει πάντως εάν το σύνολο των καθηγητών Ιατρικής της Αθήνας συμφωνεί με την απόφαση αυτή κάτι για το οποίο αναρωτιούνται και οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Να σημειωθεί ότι για τον αποκλεισμό ασθενών από πανεπιστημιακές κλινικές η απόφαση πρέπει να ληφθεί από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας γι αυτό και οι νοσοκομειακοί ιατροί αναφέρουν: «Προειδοποιούμε του υπουργούς, τους Διοικητές της 1ης και 2ης Υ.Πε. αλλά και τη διοίκηση ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ πως όποιος συναινέσει στον αποκλεισμό ασθενών Covid 19 από δημόσιες πανεπιστημιακές κλινικές θα είναι υπόλογος για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο».

Πάντως το ζήτημα είναι ότι η απόφαση- ανακοίνωση από τους καθηγητές Ιατρικής έρχεται τη στιγμή που αυξάνονται ραγδαία οι νοσηλείες κυρίως ασθενών με covid που δεν έχουν εμβολιασθεί αλλά και την ώρα που το υπουργείο υγείας ετοιμάζεται να μετατρέψει κι άλλες κλίνες σε covid για να καλυφθούν οι ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα αναζητείται και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας για παν ενδεχόμενο.


Πηγή:nostimonimar.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου