Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Βρήκε τον φταίχτη

Ελλάδα



«Η απόφαση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία θα δικαιωθεί μόνο στον βαθμό που δάσκαλοι, γονείς και μαθητές συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα διαρκούς ελέγχου. Θα δικαιωθεί μόνο αν η εκπαιδευτική λειτουργία περιφρουρηθεί από όλους ως ζωτική κοινωνική ανάγκη, που δεν επιδέχεται μεμψιμοιρίες ή εμπόριο καταγγελίας». 

Η άποψη αυτή, όπως καταγράφεται στο κύριο άρθρο μεγάλης εφημερίδας, συμπυκνώνει την πολιτική της κυβέρνησης μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα: «Σκάσε και κολύμπα». Αν δηλαδή απογειωθεί η διασπορά στους μαθητές δεν θα φταίει το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν αθωράκιστα μέσα στην πανδημία, αλλά οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που δεν εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα της συγκάλυψης και της διασποράς! 

Τελικά, όλοι έχουν ευθύνη να «περιφρουρήσουν» την εκπαιδευτική λειτουργία εκτός από την κυβέρνηση, που είναι στην πραγματικότητα η αποκλειστική υπεύθυνη να εξασφαλίσει όρους ασφαλούς επανέναρξης των μαθημάτων. 

Κι αν όλα ήταν «καταπληκτικά», όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Παιδείας, δεν θα είχε γιγαντωθεί η ανησυχία γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Γιατί δεν είναι «μεμψιμοιρία» και «εμπόριο καταγγελίας» η ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών και η διεκδίκηση μέτρων προστασίας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, αλλά γνήσια αγωνία, από εκείνους που ζουν καθημερινά την κατάσταση στην Εκπαίδευση και έχουν πολλάκις βάλει το χέρι στην τσέπη για τα «δωρεάν» rapid test και τα άλλα μέσα αυτοπροστασίας που συνιστά το υπουργείο Παιδείας...


Πηγή:rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου