Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ζητούν και ιατρική γνωμάτευση ότι νόσησες για την αναρρωτική άδεια – Δεν θεωρείται αρκετό το rapid ή το PCR!




«Το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στον ANT1. «Ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες», είπε. Συμπλήρωσε, δε, πως δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής, καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Καταλαβαίνετε τι λένε; Η κυβέρνηση βάζει σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και μια διαδικασία επικίνδυνη όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, διαδικασία επικίνδυνη και για τη δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα όσοι εργαζόμενοι νόσησαν ή θα νοσήσουν από κορωνοϊό για να αποζημιωθούν τις αναρρωτικές άδειες τους δεν αρκεί το θετικό rapid ή PCR τεστ (που το πληρώνουν από την τσέπη τους), αλλά θα πρέπει να εξεταστούν και από γιατρό και να προσκομίσουν σχετική γνωμάτευση! Να αποδείξουν δηλαδή και με τη βούλα ότι αρρώστησαν!

Εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση, υπουργείο Εργασίας και ΕΦΚΑ προκειμένου να χορηγήσουν την αυτονόητη αποζημίωση αναρρωτικής άδειας απαιτούν από τους εργαζόμενους – ασθενείς να στηθούν σε νέες ουρές για να αποδείξουν και με τη βούλα ότι αρρώστησαν!

Οι κυβερνώντες ακόμα και για τις αποζημιώσεις πετούν το μπαλάκι στον εργαζόμενο λαό. «Ατομική ευθύνη» και εδώ! Όποιος θέλει να πληρωθεί για να βγάλει το μήνα θα στηθεί σε μια ακόμα ουρά. Θα ψάξει ο ίδιος να βρει γιατρό. Θα προσκομίσει ο ίδιος τη σχετική βεβαίωση!

— Αλήθεια, ποιος «νοσηρός» νους επέβαλε την συγκεκριμένη διαδικασία; Ποιος θα τους εξετάσει; Θα στήνονται χιλιάδες φορείς του ιού στις ουρές για να περάσουν από Επιτροπή του ΕΦΚΑ;

— Αλήθεια, ποιος «άριστος» κυβερνητικός παράγοντας απαίτησε να ισχύει η διαδικασία που ισχύει για τις υπόλοιπες αναρρωτικές άδειες που χορηγούν τα ταμεία και για τους νοσούντες εργαζομένους από κορωνοϊό;


Δεν περιμένουμε απάντηση. Με την συγκεκριμένη κίνηση οι κυβερνώντες ουσιαστικά σπρώχνουν τους ασθενείς εργαζόμενους να πάνε πιο γρήγορα στις δουλειές τους χωρίς να πληρωθούν από κανένα κρατικό φορέα. Εξάλλου οι πέντε μέρες καραντίνας (με τη λογική της αγοράς και αυτές) που δίνουν είναι ελάχιστες και όπως λένε οι γιατροί δεν αποτελούν ικανό χρόνο για την πλήρη ίαση. Τώρα με την επικίνδυνη και χρονοβόρα διαδικασία της εξέτασης από γιατρό για να …αποδειχτεί η νόσηση η κυβέρνηση βάζει ένα πρόσθετο εμπόδιο.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την ανοσία της αγέλης αδιαφορώντας για τη υγεία και την ασφάλεια του εργαζόμενου λαού.

Όμως αυτή τη φορά δεν πρέπει να τους περάσει. Οι εργαζόμενοι, το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, πολιτικά κόμματα, φορείς και συλλογικότητες πρέπει να απαιτήσουν αυτή η απαράδεκτη διαδικασία να σταματήσει τώρα. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! 


Πηγή:imerodromos



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου