Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς - Εντατικοί βομβαρδισμοί από τον ουκρανικό στρατό



- Από σήμερα το πρωί η κατάσταση στο Ντονμπάς επιδεινώθηκε ραγδαία, αφού οι ουκρανικές ένοπλες επί τουλάχιστόν 2 ώρες σφυροκοπούσαν ανελέητα με το πυροβολικό τους 9 (εννέα), συνολικά, χωριά και κωμοπόλεις των ΛΔ του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ που βρίσκονται κοντά στη γραμμή διαχωρισμού. 

Φυσικά οι ενέργειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προκάλεσαν απαντητικά πυρά από την πλευρά του Λαϊκού Στρατού του Ντονμπάς. Σημειώνεται ότι οι βομβαρδισμοί έλαβαν χώρα από τις 05:32 έως 07:42 το πρωί τοπικής ώρας (1 ώρα μπροστά από τη δική μας). Στην πληγείσα ζώνη βρέθηκαν τα χωριά Κομιντέρνοβο, Οκτιάμπρ, Νοβολάσπα και Πετρόβσκογε στην ΛΔ Ντονιέτσκ και τα χωριά Βεσιόλενκογε, Ντονιέτσκι, Ζολοτόγε-5, Νίζνεγιε Λοζοβόγε και Σοκόλνικι στη ΛΔ Λουγκάνσκ. 

Χρησιμοποιήθηκαν πυροβόλα διαμετρήματος 120 mm και 82 mm (συνολικά 67 βλήματα), βομβιδοβόλα διαφόρων τύπων (συνολικά 90 βλήματα) και πολυβόλα διαφόρων τύπων, μεταξύ αυτών και μεγάλου διαμετρήματος. ΟΛΑ τα προαναφερθέντα όπλα είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ στη χρήση τους στη γραμμή διαχωρισμού των δύο πλευρών, με βάση τις Συμφωνίες του Μινσκ.

- Οι «πονηρίδηδες» του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) στη σημερινή αναφορά τους μιλούν απλώς για «όξυνση της κατάστασης» και για «χρήση πυροβόλων όπλων»μ χωρίς να υποδεικνύουν πουθενά, ούτε ΠΟΙΟΣ άνοιξε πρώτος πυρ, ούτε ΠΟΙΑ χωριά χτυπήθηκαν, ούτε ο ΤΥΠΟΣ των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν (τα οποία, όπως είπαμε, είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ από τις Συνθήκες του Μινσκ).

- Τα πουλημένα δυτικά ΜΜΕ και τα ντόπια παπαγαλάκια τους στην Ουκρανία διέδιδαν από το πρωί ότι ΡΩΣΙΚΑ πυροβόλα όπλα χτύπησαν παιδικό σταθμό στο χωριό Λουγκάσκαγια, που βρίσκεται στο τμήμα της Περιφέρειας του Λουγκάνσκ που ελέγχεται από το Κίεβο ενώ υπήρξαν, δήθεν, και 4 (τέσσερις) τραυματίες από την επίθεση. 

Οι ΛΔ έχουν διαψεύσει επίσημα το συγκεκριμένο fake, αλλά θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι οι «επίσημες» ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν συστηματικά εδώ και 8 χρόνια παρόμοιου είδους επιθέσεις προς την πλευρά των ΛΔ, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες (χώρια οι υλικές ζημιές), χωρίς κανένας στη «δημοκρατική» Δύση να έχει ευαισθητοποιηθεί ποτέ... Αντίθετα, βγαίνουν στο προσκήνιο δηλώσεις όπως αυτή του ανεκδιήγητου εκπροσώπου Τύπου του Υπ.Εξ, των ΗΠΑ Ne(r)d Price, που ισχυρίζεται ανερυθρίαστα ότι «οι ΗΠΑ δεν έχουν παρατηρήσει κανενός είδους γενοκτονία στο Ντονμπάς».

- Για μερικά πράγματα η οργή που προκαλούν δεν μπορεί, πραγματικά, να περιγραφεί (μόνο) με λόγια...




Βασίλης Μακρίδης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου