Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Περίεργες συμπτώσεις...αναζητούν Κλουζό




Ηταν Φλεβάρης του 2022, λίγες μέρες πριν την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν ο νεοεκλεγείς καγκελάριος της Γερμανίας συναντιόταν με τον Τζo Μπάιντεν στις ΗΠΑ. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι «αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, τότε δεν θα υπάρχει πλέον "Nord Stream 2". Εμείς θα δώσουμε ένα τέλος σε αυτό». Η δήλωση αυτή προκάλεσε εντύπωση στους δημοσιογράφους, που αναρωτήθηκαν πώς μπορεί να γίνει αυτό, από τη στιγμή που το έργο βρίσκεται υπό γερμανικό έλεγχο. Η απάντηση του Μπάιντεν ήταν αφοπλιστική: «Σας υπόσχομαι, θα μπορέσουμε να το κάνουμε»

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά καθώς φουντώνουν τα σενάρια και οι ενδείξεις για δολιοφθορά στο δίκτυο «Nord Stream» των αγωγών που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία και αποτελούν το ενεργειακό «μήλον της Εριδος» ανάμεσα στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς να πιέζουν για πλήρη απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Οι ειδικοί συγκλίνουν πλέον ότι αν δεν υπάρξει άμεση επισκευή των αγωγών, αυτοί θα καταστούν άχρηστοι σε σύντομο διάστημα, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν ποτέ. Το παζλ συμπληρώνει η «παράξενη» αντίδραση ενός Πολωνού πρώην υπουργού Αμυνας και αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος σχολίασε στο Twitter σχετικά με τις σοβαρές ζημιές στο δίκτυο του «Nord Stream»: «Σας ευχαριστώ, ΗΠΑ». 

Και μια λεπτομέρεια: Την ίδια μέρα που φούντωναν τα σενάρια για δολιοφθορά στον ρωσο-γερμανικό αγωγό, οι κυβερνήσεις Πολωνίας, Νορβηγίας και Δανίας εγκαινίαζαν τον αγωγό «Baltic Pipe», που θα αποτελέσει τη βασική διαδρομή για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Νορβηγία μέσω της Δανίας στην Πολωνία και από εκεί στις γειτονικές χώρες (όπως η Γερμανία), αναβαθμίζοντας έναν ένθερμο σύμμαχο των ΗΠΑ σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο της περιοχής. Ε, μετά απ' όλα αυτά, μόνο ένας ...Κλουζό θα μας σώσει, για να διαλευκάνει τι ακριβώς συνέβη στα βάθη της Βαλτικής με το δίκτυο του «Nord Stream».

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου