Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Τα «κουρέλια» των οπαδών και η κουρελού του Μαξίμου

Από atexnos.gr


Έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο αθλιότητας. Κάθε του εμφάνιση και μια πρόκληση. Κάθε του κουβέντα και εμετός. Δεν υπάρχει μέρα που να μην επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουν: Πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας άθλιος «παπαγάλος» της κυβέρνησης σε εντεταλμένη υπηρεσία.

Ο λόγος – για ποιον άλλο; — για τον Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος από το στασίδι του στον ΣΚΑΪ έχει πάει την δουλοπρέπεια προς την κυβέρνηση και τα αφεντικά του σε άλλα επίπεδα.

Με το που έγινε το δυστύχημα-έγκλημα στα Τέμπη, ο βόθρος που έχει για στόμα έβαλε μπρος τις μηχανές προκειμένου να φύγει από το κάδρο των ευθυνών ο κύριος υπεύθυνος της τραγωδίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην αρχή κατηγόρησε τον… «κρατισμό» και τον «συνδικαλισμό» στον ΟΣΕ. Αργότερα, απογειώνοντας την ξεδιαντροπιά και την προσβολή απέναντι στις οικογένειες που έθαβαν τους νεκρούς τους, είπε ότι τα θύματα των Τεμπών ήταν… «θυσία» για να βελτιωθεί το κράτος!

Σήμερα, το κυβερνητικό φερέφωνο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Τα «έβαλε» με τους οπαδούς που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους κρεμώντας πανό με πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα στην «Αγιά Σοφία», κατά την διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Τι είπε ο Πορτοσάλτε; «Δεν έπρεπε να αρχίσει ο αγώνας […] Λέω ότι, σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν σφυρίζει ο διαιτητής, αν δεν κατέβουν τα κουρέλια».

Σαν «λαγός» της κυβέρνησης, ο Πορτοσάλτε βάζει ουσιαστικά στο τραπέζι την ενδεχόμενη ποινικοποίηση των πανό και των συνθημάτων, όταν αυτά δεν συμφέρουν την εξουσία. Μήπως να περνάνε και από επιτροπή λογοκρισίας πριν αναρτηθούν, κύριε παπαγάλε του ΣΚΑΪ;

Όσο για τα… «κουρέλια», όπως χαρακτήρησε τα πανό των οπαδών το φερέφωνο του Μαξίμου, μόνο αυτό μπορούμε να πούμε δανειζόμενοι τον τίτλο της γνωστής ταινίας του Ν. Νικολαϊδη: Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμη. Και θα συνεχίσουν να τραγουδάνε, σε πείσμα των χαμερπών «Πορτοσάλτε» του σάπιου συστήματος.


Πηγή:atexnos.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου