Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ Υπερασπίστηκε την «σωτήρια απόφαση» της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ!

Ελλάδα


Να βγάλει έξω από το κάδρο των ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη την πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων επιχείρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, για ...ευνόητους λόγους, αφού αυτή η εγκληματική πολιτική φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του κόμματος του και μάλιστα θα συνεχίσει να την εφαρμόζει πιστά εάν αναλάβει εκ νέου την κυβέρνηση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Mega», επέρριψε τις ευθύνες για το έγκλημα στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε μόνο 4 χρόνια, ενώ σκιαγράφησε μια ιδανική εικόνα μέχρι το 2019 σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του σιδηροδρόμου, διαχέοντας τη συζήτηση σε λεπτομέρειες για το πώς διαχειρίστηκε η κυβέρνησή του τη σύμβαση 717.

Στο ερώτημα αν μετανιώνει για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και αν πρόκειται να αναιρέσει αυτήν την επιλογή αν αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, υποστήριξε ότι ήταν εξαναγκασμός (στο πλαίσιο της γνωστής ρητορικής περί μνημονίων που τάχα υπογράφηκαν με το πιστόλι στον κρόταφο). Την υπερασπίστηκε, ωστόσο, σαν «σωτήρια απόφαση», αφού όπως είπε έσβησε τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και προανήγγειλε τη διατήρησή της, δηλώνοντας ότι το μόνο που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ξανακυβερνήσει είναι να επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση με τους Ιταλούς για την υλοποίηση επενδύσεων!

Στο φόντο της διακηρυγμένης του προσήλωσης στις πραγματικές αιτίες που προκάλεσαν την τραγωδία των Τεμπών, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε ουσιαστικά τον λαό να ακουμπήσει τις ελπίδες του για δικαίωση στη Δικαιοσύνη, μην αποκλείοντας να στηθεί και στη Βουλή μία ακόμα Εξεταστική, αν το απαιτήσουν οι ανάγκες του δικομματικού σκυλοκαβγά για τη χειραγώγηση του λαού.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το Μάτι, οχυρώθηκε πίσω από τη δικαιολογία ότι εκεί επρόκειτο για ...φυσική καταστροφή, ενώ τα Τέμπη ήταν αποτέλεσμα ανθρωπογενούς δράσης (!), συγκαλύπτοντας με μία φράση την εγκληματική για τον λαό σύμπλευση των κομμάτων της αστικής διαχείρισης σε μια στρατηγική που περιφρονεί επιδεικτικά τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη θωράκισή της απέναντι σε κάθε απειλή.

Τέλος, μίλησε ξανά για κυβέρνηση προγραμματικής σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ, ενώ διαβεβαίωσε για πολλοστή φορά το κεφάλαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έρχεται να καταστρέψει αλλά να δημιουργήσει» προς όφελός του, απαντώντας σε ερώτηση για τα λεγόμενα του Π. Πολάκη.


Πηγή:902.gr




Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου