Τρίτη 30 Μαΐου 2023

O αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, Αντ. Καργόπουλος στον Ν. Μπογιόπουλο: “Η Τράπεζα Θεμάτων έχει τη γενική κατακραυγή εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών”




Η κατάσταση με την Τράπεζα Θεμάτων επιβαρύνει τους μαθητές, ιδιαίτερα της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι μέσα σε δύο ημέρες πρέπει να ετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και είναι ενδεικτική για το πώς το υπουργείο Παιδείας θεωρεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ως πειραματόζωα, σημείωσε ο Αντρέας Καργόπουλος, αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και τον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο.

Σημείωσε ότι η Τράπεζα Θεμάτων έχει καταδικαστεί εξαρχής από το σύνολο της μαθητικής κοινότητας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, «έχει τη γενική κατακραυγή», καθώς δημιουργεί εμπόδια και ταξικούς φραγμούς στους μαθητές και είναι το εργαλείο μετατροπής του λυκείου σε εξεταστικό κέντρο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο φορέας που διαχειρίζεται την Τράπεζα Θεμάτων, ελέγχει και τους επίδοξους αξιολογητές των εκπαιδευτικών. Τόνισε ότι αυτοί που καλούνται να αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς, μόλις έβαλαν το χέρι τους στις εξετάσεις που εδώ και 15 χρόνια γίνονταν χωρίς πρόβλημα, έγινε ότι έγινε.

Τόνισε ότι τα παιδιά της πανδημίας, του λοκντάουν και της τηλεκπαίδευσης, που έφτασαν να δώσουν εξετάσεις με πολλούς αγώνες και θυσίες, δεν πρέπει να περνάνε αυτή την κατάσταση.



Πηγή:imerodromos.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου