Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ Για να καταργηθούν οι άδικοι φόροι, πρέπει να χάσουν οι όμιλοι που έχουν 300% κέρδη! (VIDEO)

Ελλάδα


Για να καταργηθούν οι άδικοι φόροι, πρέπει κάποιος να χάσει, πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν 300% αυξημένα κέρδη, που είχαν μεγάλη κερδοφορία πριν στην κρίση και τώρα σε εποχή ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο «MEGA». Χαρακτήρισε αντιλαϊκά τα προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από την κοστολόγησή τους.

Ειδικά για τη φορολεηλασία του λαού, υπογράμμισε πως ξαφνικά έχουν ξεχάσει τα κόμματα που κυβέρνησαν τους φόρους που επέβαλαν και αύξησαν σε βάρος του λαού. Θύμισε τον ΕΝΦΙΑ, που επιβλήθηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και μονιμοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αύξησε τους έμμεσους φόρους που πλήττουν τους φτωχούς και για τους εφοπλιστές νομοθέτησε ...εθελοντική φορολόγηση! Υπενθύμισε μάλιστα πως στην πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση δεν έγινε δεκτή πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί το σχετικό άρθρο του Συντάγματος για τη φοροασυλία στους εφοπλιστές.

Μπροστά στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, επιλέγουμε τις ζωές μας, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας και πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμα του ΚΚΕ υπάρχει η κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγεται έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Σημείωσε ότι το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης, όπου υποτίθεται πως όλοι θα είναι κερδισμένοι, είναι αυτό που μας έφερε εδώ, στη φτώχεια, στην ακρίβεια, στα δυστυχήματα στους χώρους δουλειάς και στα εγκλήματα όπως στα Τέμπη.

Κάλεσε σε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις νέες εκλογές, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που θα εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική των ματωμένων πλεονασμάτων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας με την οποία τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν. 

 

Πηγή:902.gr




Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου