Ελλάδα
Μετά το έγκλημα στα Τέμπη, κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός έριξαν την ευθύνη στην «αβλεψία του σταθμάρχη», αναγγέλλοντας την «εξυγίανση του Δημοσίου» από «χρόνιες παθογένειες».
Μετά το έγκλημα στα Τέμπη, κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός έριξαν την ευθύνη στην «αβλεψία του σταθμάρχη», αναγγέλλοντας την «εξυγίανση του Δημοσίου» από «χρόνιες παθογένειες».
Κάτι σαν τη Μάνδρα δηλαδή, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «ανθρώπων έργα» και εμφανιζόταν ως εκείνη που θα διορθώσει τα στραβά στη λειτουργία του κράτους, πρώτα απ' όλα στις ...πολεοδομίες.
Οταν καιγόταν το σύμπαν στη Μαγνησία και τα βλήματα από την αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο έσκαγαν μερικά χιλιόμετρα από τα σπίτια ανθρώπων, η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός έριξαν την ευθύνη στην «αβλεψία» όσων δεν φρόντισαν για αποψίλωση.
Στη συνέχεια, υποσχέθηκαν παρεμβάσεις για να υπάρχει «μεγαλύτερη υπευθυνότητα». Κάτι σαν το Μάτι δηλαδή, που η προηγούμενη κυβέρνηση απέδιδε ευθύνες σε όσους έφτιαξαν τα ρυμοτομικά σχέδια και εμφανιζόταν ως εκείνη που θα διορθώσει και πάλι τις «παθογένειες» στο κράτος.
Τώρα, που οι Κροάτες ναζί διέσχισαν όλη τη χώρα και έφτασαν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια για να δολοφονήσουν έναν άνθρωπο, η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός περιορίζουν την απόδοση ευθυνών στην ...«οπαδική βία» και σε «επιχειρησιακές παραλείψεις», οι οποίες ωστόσο εκμηδενίζονται όταν ο κρατικός μηχανισμός καλείται να προστατέψει τα συμφέροντα του κεφαλαίου από τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του λαού.
Το «δεν υπάρχει κράτος», λοιπόν, που ακούγεται όλο και πιο συχνά με αγανάκτηση από τον λαό, αντανακλά στην πραγματικότητα το εντελώς αντίθετο: Ακριβώς επειδή το κράτος υπάρχει για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είναι εχθρικό προς τα λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες. Αλλο κράτος έχει ανάγκη ο λαός, και θα το χτίσει γκρεμίζοντας από τα θεμέλια το σημερινό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου