Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΪ» «Μπάζωσε» την αλήθεια για το έγκλημα στα Τέμπη



Ντράπηκε και η ντροπή με όσα είπε χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών, σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ».

Η ύβρις στους νεκρούς και η προσβολή των συγγενών τους έφτασαν σε τέτοιο σημείο, που με ψέματα παραποίησε ακόμα και πραγματικά γεγονότα τα οποία ακόμα ζητούν απαντήσεις. Στόχος του η συγκάλυψη των προσωπικών πολιτικών του ευθυνών, αλλά και των ποινικών ευθυνών υπουργών του και κυβερνητικών στελεχών. Και, βέβαια, συνέχισε το ρεσιτάλ της συγκάλυψης των διαχρονικών πολιτικών του ευθυνών για την υλοποίηση της πολιτικής της «απελευθέρωσης» των Μεταφορών, των ιδιωτικοποιήσεων και της υποστελέχωσης των σιδηροδρόμων, που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «εμείς κάναμε την καλύτερη δουλειά που πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε», κάτι που προκαλεί οργή και αγανάκτηση. Στη συνέχεια, για να δικαιολογήσει το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος, έφτασε στο σημείο να πει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτό έγινε ...ώστε να ψάξουν για αγνοούμενους! Μπάζωσαν δηλαδή τον χώρο για να ψάξουν. Είπε: «Τις επόμενες μέρες (σ.σ. από το δυστύχημα) έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί, να βρούμε αν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι μέσα στα συντρίμμια».

Ακολούθως ανέφερε μια σειρά γεγονότων που δεν προκύπτουν από κανένα επίσημο στοιχείο εκείνων των ημερών: «Αυτό το οποίο έγινε δεν ήταν τίποτε άλλο από τη σταδιακή αφαίρεση των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Δεν μιλάω για την εμπορική, για την οποία γίνεται η όλη συζήτηση. Τότε ψάχναμε ακόμα σορούς». Μόνο που κι αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα, διότι εκείνες τις μέρες υπήρχαν δριμύτατες αντιδράσεις για την απομάκρυνση των συντριμμιών, ακριβώς γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί καν η διαδικασία διερεύνησης για αγνοούμενους. Υπήρχε δηλαδή αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος, και είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ενώ μια επιβάτης, η 23χρονη Εριέτα Μόλχο, αγνοείται και δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ταυτοποίησης στους συγγενείς των θυμάτων, δίνεται η εντολή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, αφού έχει προηγηθεί η σύσκεψη με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τριαντόπουλο, να απομακρυνθούν τα συντρίμμια και τα βαγόνια!

Και μετά, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί καν η έρευνα από τους πραγματογνώμονες που διερευνούν το δυστύχημα, και χωρίς να υπάρχει εισαγγελική εντολή, αρχίζει η απομάκρυνση του επιφανειακού χώματος μέχρι βάθος 1 περίπου μέτρου. Για όλα αυτά ο πρωθυπουργός τι λέει; Οτι «η δουλειά έγινε από τους επιχειρησιακούς παράγοντες όσο καλύτερα μπορούσε να γίνει». Και έχει το θράσος να λέει ότι τιμά τις οικογένειες των θυμάτων...

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι αυτήν τη στιγμή ο σιδηρόδρομος είναι ασφαλής ...«τόσο - όσο», προσπαθώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του και της ΕΕ, αφού είναι γνωστό ότι ακόμα και σήμερα τα τρένα κυκλοφορούν με προδιαγραφές ασφαλείας προ 30 ετών, με την έγκριση των αρμόδιων φορέων της ΕΕ, προκειμένου να μη χάνονται έσοδα από τους επιχειρηματικούς ομίλους, με κίνδυνο της ασφάλειας των επιβατών.

Ο εμπαιγμός του λαού συνεχίζεται

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, επανέλαβε τα μέτρα - καπαμά που παίρνει η κυβέρνηση, τα «καλάθια» της κοροϊδίας και τις αυξήσεις - ψίχουλα του κατώτατου μισθού, που εξανεμίζονται μέχρι τις 15 του μήνα. Ούτε «κιχ» για την άρνηση κατάργησης του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα, που θα μπορούσε να ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά. Για το ενδεχόμενο να δώσει κάποιο επίδομα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην υλοποίηση του προϋπολογισμού, δηλαδή ενός προϋπολογισμού που ξεζουμίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, με πάνω από 60 δισ. φόρους το 2024 ενώ χαρίζει δισ. στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για το «νόμιμο» φακελάκι των απογευματινών χειρουργείων, ο πρωθυπουργός είπε ότι «αυτοί οι οποίοι θα πρέπει να παραπονιούνται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι οι κλινικάρχες, είναι ο ιδιωτικός τομέας, διότι ουσιαστικά τους στερούμε δουλειά η οποία θα κατευθυνόταν σε αυτούς». Λες και δεν είναι η κυβέρνηση που μπούκωσε με χρήμα, την περίοδο της πανδημίας αλλά και τώρα, τους επιχειρηματίες της Υγείας. Λες και δεν είναι η κυβέρνηση που αρνείται να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που προκαλεί τις τεράστιες καθυστερήσεις στα χειρουργεία.

Στην πραγματικότητα, με αυτά που λέει προσπαθεί να προσπεράσει τις σοβαρές αντιδράσεις εργαζομένων και ασθενών που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν για το αυτονόητο δικαίωμά τους να χειρουργηθούν. Και αν δεν έχουν χρήματα, θα συνεχίσουν να περιμένουν στην ουρά... Οσο για το σημαντικό ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης που λέει η κυβέρνηση ότι θα δοθεί ώστε να γίνουν δωρεάν χειρουργεία, πραγματικά είναι για γέλια και το παρουσιάζουν σαν να κάνουν χάρη σε ανθρώπους που ήδη έχουν χρυσοπληρώσει τόσα χρόνια για να έχουν περίθαλψη.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός δήλωσε ...στεναχωρημένος που «δεν οικοδομήθηκαν γέφυρες συναίνεσης» με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βέβαια συμφωνεί με τον νόμο αλλά εκφράζει τις ενστάσεις του για το ότι δεν προηγήθηκε η αναθεώρηση του άρθρου 16. Χαρακτήρισε δε ο Κυρ. Μητσοτάκης «ελεύθερη επιλογή» και «επιλογή ελευθερίας» τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ετσι αντιλαμβάνεται την ελευθερία, το να έχει κάποιος χρήματα και να πληρώνει για να πάρει πτυχίο... Και πρόσθεσε ότι «θα προχωρήσουμε και την αλλαγή στο άρθρο 16».

Πηγή: rizospastis.gr


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου