Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ουδέν πρόβλημα



Δεν συνεργάζεται - είπε ο Βελόπουλος - με τη ΝΔ που εφαρμόζει «πολιτική ακραίου νεοφιλελευθερισμού», ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, επειδή διαφωνεί μαζί τους. Δεν εξήγησε ωστόσο τι ακριβώς τον χωρίζει με όλους αυτούς... 

Για παράδειγμα, ο Βελόπουλος υπήρξε πρώην στέλεχος της ΝΔ και στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζουν κατά 54% τα ίδια. Αντίστοιχα στη Βουλή έχει υπερψηφίσει ή τοποθετηθεί με «παρών» τουλάχιστον στις μισές προτάσεις νόμων της κυβέρνησης. 

Απογειώνοντας την κοροϊδία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα (άκουσον άκουσον!) των καπιταλιστών. 

Πάει πολύ όμως να το παίζει ο Βελόπουλος ...αντικαπιταλιστής, όταν ο ίδιος διαφημίζει ως δυνατό του σημείο ότι ξέρει από επιχειρηματικότητα και θα βοηθήσει τους ελληνικούς ομίλους να αναπτυχθούν, ενώ στις Ερωτήσεις και στις παρεμβάσεις του αποτυπώνεται πάντα η έγνοιά του για τα πιο «δυναμικά» τμήματα της αστικής τάξης και τη στήριξη της κερδοφορίας τους. 

Θυμίζουμε, επίσης, για την ιστορία, ότι η Ελληνική Λύση στην Ευρωβουλή ψήφισε, μαζί με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, το σκανδαλώδες ψήφισμα που αναγνωρίζει ως «ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» την παρέμβαση των γιάπηδων από τα λόμπι των ομίλων για να επηρεάζουν τις αποφάσεις της ΕΕ. 

Τέλος, προσπάθησε ο Βελόπουλος να πείσει ότι σπαράζει η καρδιά του που η κυβέρνηση «έκλεισε τους λιγνίτες», με συνέπειες στο κόστος παραγωγής για αγρότες και κτηνοτρόφους. Οταν όμως ψήφιζε, μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, την ΚΑΠ και κάθε της αναθεώρηση, που σφίγγει όλο και περισσότερο τη θηλιά στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, τότε «ουδέν πρόβλημα» για τον δήθεν αντισυστημικό βαστάζο της πολιτικής της ΕΕ

Πηγή: rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου