Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Με δυο λόγια «διαλέγεις και παίρνεις»...



Στα φάρμακα; «Αυξάνονται οι τιμές για να μην αποσυρθούν από την ελληνική αγορά», είναι το προκλητικό και εκβιαστικό δίλημμα που βάζει η κυβέρνηση στους ασθενείς για να εκτοξεύσει έως και 450% (!) τις τιμές 1.000 και πλέον σκευασμάτων, κατά παραγγελία των φαρμακοβιομηχάνων. 

Στα ναύλα των πλοίων; Ο υπουργός λέει πως φταίει που «σε όλους τους διαγωνισμούς δεν προσέρχονται ξένες εταιρείες (...) λόγω μικρών περιθωρίων για κέρδος», κι ούτε που συζητά ο άνθρωπος να αγγίξει τα κέρδη των ακτοοπλόων εφοπλιστών, αφού «έζησε τι σημαίνει σοβιετικό μοντέλο και υπαρκτός σοσιαλισμός» και «αν περάσουμε σε μια τέτοια λογική (...) θα καταλήξουμε να ελέγχουμε την αισχροκέρδεια αλλά να μην έχουμε προϊόντα. Κι εγώ ως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δεν θέλω ποτέ να δω νησιά να μην έχουν διασυνδεσιμότητα ούτε με την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά ούτε και με τα άλλα νησιά»

Στο ρεύμα; `Η επιδοτούμε από την άλλη τσέπη του λαού τους ομίλους της Ενέργειας ή το «μπλακάουτ» για τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκεται προ των πυλών... 

Με δυο λόγια «διαλέγεις και παίρνεις»: `Η δίνεις... ένα νεφρό για Υγεία, Παιδεία, διακοπές και αναγκαία αγαθά, όπως το ρεύμα και το νερό, ή χαιρέτα τα. Αυτές είναι οι «επιλογές» που δίνει ο καπιταλισμός, όπου μονά - ζυγά κερδίζουν οι όμιλοι σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Γι' αυτό το πραγματικό δίλημμα για τον λαό είναι άλλο: 
`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές και οι ανάγκες μας.

Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου