Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ Πληρώνουν μια ζωή και πάντα χρωστάνε!

Ελλάδα
΄

Με μια ληστρική ρύθμιση του στεγαστικού της δανείου, η εταιρεία «Cepal» οδηγεί μια ακόμα οικογένεια, αυτήν τη φορά στη Μάνδρα, σε αδιέξοδο. Η δανειολήπτρια, πρώην αυτοαπασχολούμενη που ζει στις εργατικές κατοικίες Μάνδρας, προχώρησε σε ρύθμιση του στεγαστικού δανείου που είχε λάβει για την πρώτη και μόνη κατοικία της το 2021.

Είχε προηγηθεί το κλείσιμο του εμπορικού καταστήματος που διατηρούσε λόγω οικονομικής αδυναμίας. Εκτοτε παραμένει άνεργη, καθώς έχει επωμιστεί τη φροντίδα της ανοϊκής μητέρας της στο σπίτι, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στο κόστος μιας κατάλληλης δομής και με δεδομένη την ανυπαρξία δημόσιων υποδομών Πρόνοιας.

Το μόνο εισόδημα της οικογένειας προέρχεται από τον σύζυγό της, ο οποίος είναι αυτοαπασχολούμενος, ενώ οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών έφεραν νέο πλήγμα στο εισόδημά τους. Η οικογένεια καλείται να καταβάλει αυξημένη φορολογία, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε νέα αδυναμία πληρωμής των δόσεων.

Η ρύθμιση που έχει επιβάλει η «Cepal» περιλαμβάνει μηνιαία δόση 216,35 ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 13,72 ευρώ αποτελούν κεφάλαιο, ενώ τα 202,63 αφορούν τόκους. Με τον τρόπο αυτό, η οικογένεια παραμένει όμηρος, με το χρέος της να διατηρείται σχεδόν αμείωτο, παρά το «χαράτσι» που είναι αναγκασμένη να πληρώνει κάθε μήνα από το λεηλατημένο εισόδημά της.

Τα σωματεία και οι φορείς της Ελευσίνας και της Μάνδρας διεκδικούν η εταιρεία να προχωρήσει άμεσα σε νέα ρύθμιση με ευνοϊκούς για την οικογένεια όρους, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή του δανείου. Για το θέμα αυτό έχουν αποστείλει σχετική επιστολή στην εταιρεία, η οποία όμως δεν έχει δώσει καμία απάντηση στο αίτημά τους.

Τους ξεσπιτώνουν για επενδύσεις στον τουρισμό!

Παρέμβαση στην εταιρεία «ΠΑΝΑΝΤΑ ΕΕ», την τουριστική επενδυτική επιχείρηση στην ιδιοκτησία της οποίας έχει περάσει μετά από πλειστηριασμό η κατοικία οικογένειας στην Πετρούπολη, στην οδό Ναϊάδων, έκανε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Το Συνδικάτο κάλεσε την εταιρεία να αποσυρθεί από τη διαδικασία και ξεκαθάρισε πως κάθε προσπάθεια έξωσης της οικογένειας από το σπίτι της θα βρει απέναντί της, όπως έγινε ήδη τις προηγούμενες μέρες, τα σωματεία, τους φορείς, τους κατοίκους της γειτονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «do Value» ζητούσε 35.000 ευρώ για να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός. Ενώ η οικογένεια κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρώσει το ποσό των 29.000 ευρώ, δεν «πάγωσε» τη διαδικασία, αλλά έβγαλε το σπίτι «στο σφυρί» για μια διαφορά 6.000 ευρώ, για να περάσει στα χέρια της τουριστικής εταιρείας.

«Να ποιους τελικά εξυπηρετούν οι νόμοι όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής σχετικά με την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Τις μεγάλες εταιρείες και τα funds. Είναι προκλητικό αυτοί που στον τουρισμό θησαυρίζουν από τα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων, από την εξαντλητική δουλειά με χαμηλούς μισθούς, να παίρνουν και τα σπίτια και να ξεσπιτώνουν εργατικές οικογένειες!», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί όλους τους εργαζόμενους να υψώσουν τείχος προστασίας και αλληλεγγύης για τη συγκεκριμένη και κάθε οικογένεια.

Υπερασπίζονται την πρώτη και μοναδική κατοικία

Ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών του πρώην οδηγού ταξί που σήμερα είναι άνεργος, διεκδικεί από την εταιρεία «do Value» το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ). Οι οφειλές αφορούν δάνειο που είχε λάβει ο εργαζόμενος και εξαιτίας της κρίσης δεν κατάφερε να αποπληρώσει.

«Ο πρώην συνάδελφος έχει κάθε διάθεση να ρυθμίσει και να αποπληρώσει το δάνειο. Ομως αυτή η προσπάθειά του πέφτει πάνω στις απαράδεκτες αξιώσεις των κορακιών. Οι απαιτήσεις τους είναι ανεδαφικές, καθώς ζητάνε προκαταβολή περίπου 1/3 του δανείου και υψηλή μηνιαία δόση, πράγμα που είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει η οικογένεια», αναφέρει.

Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι της οικογένειας στην Πετρούπολη. «Η "do Value" να κρατήσει τα χέρια της μακριά από τη μία και μοναδική κατοικία», απαιτεί το Συνδικάτο, «σε διαφορετική περίπτωση θα βρει όλο τον κλάδο απέναντί της».
 


Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου