Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025

Οι Ιταλοί στους δρόμους: Σήμερα η γενική απεργία ενάντια στη γενοκτονία στη Γαζα και την πολεμική οικονομία

Από Ημεροδρόμο



Σε 24ωρη γενική απεργία, με σύνθημα «Blocchiamo tutto» («Σταματάμε τα πάντα»), κατεβαίνουν σήμερα Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην Ιταλία.

Η απεργία, που κήρυξε η Ένωση Συνδικάτων Βάσης (Unione Sindacale di Base-USB), μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις CUB, ADL και SGB, αφορά όλους τους κλάδους, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι σε σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, αλλά και σε λιμάνια, τρένα ταξί και πλοία.

Στόχος είναι να σταματήσει άμεσα κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, να διακοπεί το εμπόριο και η πώληση όπλων καθώς και να εκφραστεί η στήριξη στην αποστολή Global Sumud Flotilla που μεταφέρει βοήθεια στη Γάζα. «Στέλνουμε μήνυμα στους Παλαιστίνιους ότι δεν μένουμε απαθείς», δηλώνει η USB σε ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι «η Ιταλία πρέπει να αντιδράσει στην αδιαμφισβήτητη γενοκτονία», κατηγορώντας κυβέρνηση και ΕΕ για συνενοχή.

Τα συνδικάτα δηλώνουν επίσης «όχι στην οικονομία του πολέμου και στις εξοπλιστικές δαπάνες, ναι σε επενδύσεις για δικαιώματα και ειρήνη».

Στο πλαίσιο της απεργίας διοργανώνονται κινητοποιήσεις σε πάνω από 60 πόλεις της Ιταλίας. Στη Ρώμη, το πλήθος θα συγκεντρωθεί για να «παραλύσει» την πρωτεύουσα στο Palazzo Chigi, ενώ συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί ακόμη στο Τορίνο, στη Γένοβα, στο Μιλάνο, το Μπάρι, την Κατάνια κ.α.

Την αλληλεγγύη του στη σημερινή κινητοποίηση έχει εκφράσει και το ΠΑΜΕ. 



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου