Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τι περικόπτεται σήμερα;

Στάθης


Πριν από τις γερμανικές εκλογές. Μετά από τις γερμανικές εκλογές. Τι επιτρέπεται να συζητηθεί πριν από τις γερμανικές εκλογές - ποιο ευρωπαϊκό θέμα επιτρέπεται, ποιο απαγορεύεται; Τι δεν μπορεί η κυρία Μέρκελ να πει τώρα, απ’ όσα θα κάνει μετά;

Αυτή είναι η δημοκρατία έτσι όπως εξελίσσεται στις χώρες της Ενωσης - τι κρύβουμε πριν από τις εκλογές, τι φανερώνεται μετά. Αυτό, βεβαίως, είναι ένα παλιό σύμπτωμα της αστικής δημοκρατίας σε εθνική βάση - τώρα όμως εμπλουτίζεται από τη Γερμανική Επικυριαρχία.

Η Γαλλία παραπατάει, η Ιταλία κλονίζεται, η Ελλάδα πνίγεται, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται στο τέμπο των γερμανικών εκλογών. Οσο για τον κοσμάκη; αυτός πρέπει να βαδίζει στην οδό της μετανοίας για τις αμαρτίες του - φέρ’ ειπείν για το κατηραμένο χρέος! Μπορεί το χρέος της Κίνας να αγγίζει το 257% του ΑΕΠ της αχανούς χώρας, μπορεί το χρέος των ΗΠΑ να ’ναι περίπου παραπλήσιο, μπορεί το χρέος που κυκλοφορεί στον πλανήτη να ’ναι της τάξεως των 220 τρισ. (!!!), αλλά αν δεν κόψουν τη σύνταξη του γέροντα και τον μισθό του εργαζομένου ο κ. Σαμαράς και ο Τσίπρας, θα πέσει ο τρούλος του Ράιχσταγκ να το πλακώσει. Σαν τ’ αρνιά μάς πάνε στον επόμενο πόλεμο και ώσπου να φθάσουμε, καθ’ οδόν, θα μας σφάζουν.

Για να ’χετε μια τάξη μεγέθους: οι τελευταίες περικοπές στις συντάξεις έγιναν για 250 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Το ΤΑΙΠΕΔ (καθώς κατηγορούνται μέλη του Δ.Σ.) εκποίησε προ τριετίας 28 ακίνητα με ζημία για το Δημόσιο (καθώς η Δικαιοσύνη υπολογίζει) γύρω στα 570 εκατομμύρια ευρώ! (Σιγά με τον καφέ, θα μου πνιγείτε…)

Πού οδηγούν όλα αυτά; Στα συνήθη. Στην προσπάθεια, φέρ’ ειπείν, του Τσίπρα να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς. Η προσπάθειά του να «φάει» τον χώρο του οποίου ηγείται (;) η κυρία Γεννηματά είναι παραπάνω από εμφανής. Το επόμενο διάστημα, τώρα που ο βάλτος, όστις προέκυψε από το τέλος των διαπραγματεύσεων, σταθεροποιείται, η προσπάθεια του Τσίπρα να κυβερνήσει, θα εκφρασθεί κυρίως (ποια ανασυγκρότηση της παραγωγής;) με πολιτικές κινήσεις - ή, για να είμαι δίκαιος, με πολιτικάντικες. Η άμυνα που κρατάει η κυρία Γεννηματά («μας βάλατε τη θηλιά στον λαιμό») είναι ενδεικτική όσον και η ετοιμότητα Τσίπρα: «κι εσείς μας βάλατε στα μνημόνια» - τα οποία ο ίδιος (εξ)υπηρετεί καλύτερα παντός άλλου! Μύλος.

Ομως, ο βάλτος στον οποίον έχουμε παγιδευθεί έχει πολλή λάσπη ακόμα να βγάλει στον αφρό. Ανεξαρτήτως των… γερμανικών εκλογών.

ΥΓ.: Με ανατολίτικη «αφέλεια» δήλωνε ο Γιλντιρίμ-αγάς: «Οι πηγές ενέργειας είναι πανανθρώπινη (!) κληρονομιά (!!)». Κιχ ο δικός μας. «Ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα», απτόητος ο Γιλντιρίμ-εφέντ, κιχ ο δικός μας. «Οι παραβιάσεις γίνονται εκατέρωθεν», διακήρυττε ο Τούρκος πρωθυπουργός - παρ’ ολίγον να φορέσει γραβάτα ο δικός μας...

Πηγή: enikos.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου