Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Συριζαίε, μην κλαις! Ο Τσίπρας εθριάμβευσε!

Του Κώστα Γιαννιώτη


Ως μαυρομαντιλούσες παρθένες οι... Συριζαίοι, προσπαθούν να καταλάβουν από πού τους ήρθε η κατραπακιά!

Άλλοι σιχτιρίζουν τον ελληνικό λαό –αυτό το μόνιμο θύμα- άλλοι καταριούνται τη στιγμή που συνεργάστηκαν με τον Καμμένο άλλοι το ένα κι άλλοι το άλλο!

Κανένας τους όμως δεν βάλλει κατά του όμορφου Alexis, ούτε τον στραβοκοιτάζει.

Αντίθετα, τον συμπονούν και ταυτόχρονα κρέμονται από τα χείλη του να ακούσουν κάποιο λόγο παρηγορίας και –γιατί όχι- κάποιο λόγο που θα αναπτερώσει τις ελπίδες τους!

Το κουρασμένο και πονεμένο παλικάρι έκανε δηλώσεις και δήλωσε «παρών»! Δήλωσε γενναίος και έτοιμος να ξαναριχτεί στη μάχη των  επερχόμενων εθνικών εκλογών!

Κανένας τους όμως δεν έβαλε το ρημάδι του να καταλάβει τι έγινε!

Δεν μπορεί να φανταστεί ότι το έργο του δημοψηφίσματος του `15 ξαναπαίζεται μπροστά στα μάτια του!

Ναι, μιλάω για τις μέρες εκείνες που όλοι πίστευαν ότι το «παλικάρι» ιδρωκοπούσε για την επικράτηση του ΟΧΙ χωρίς να περνά από το μυαλό κανενός ότι κάθε βράδυ παρακαλούσε τις επουράνιες –και γιατί όχι και τις επίγειες- δυνάμεις να καταβαραθρωθεί το ΟΧΙ και να μεσουρανήσει το ΝΑΙ!

Και το βράδυ των αποτελεσμάτων τού ήρθε νταμπλάς το ΟΧΙ, με 63%!

Από τη βραδιά εκείνη και μετά, πάλευε με νύχια και με δόντια να κατακρεουργήσει το... «αριστερό» προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζοντας πολιτικές που δεν θα τολμούσε ούτε να σκεφτεί η ΝΔ!

Στο τέλος της τετραετίας, αφού είχε ολοκληρώσει το έργο που... του ανέθεσαν, αλυσοδένοντας τη χώρα για για 100 χρόνια και έτοιμη για διαμελισμό, ξεχύθηκε στη «μάχη» των ευροεκλογών!

«Μάχη», που οι συριζαίοι δεν πήραν χαμπάρι ότι ήταν «μάχη» χαρακωμάτων  και ηττοπάθειας!!

«Μάχη» που είχε όλα τα χαρακτηριστικά της «μάχης» του δημοψηφίσματος.

Έφτασε στο σημείο να μοιράζει πουρμπουάρ μια βδομάδα πριν τις εκλογές, σαν να φώναζε... «βοηθάτε γιατί χανόμαστε» και να στρατολογεί μπουλούκια τσιγγάνων για τις συγκεντρώσεις του!

Το ήξερε, άραγε, ότι θα το καταλάβει ο κόσμος και θα το αξιολογήσει σαν ηττοπάθεια;

Ναι! Το ήξερε και το επεδίωκε!

Όπως ήξερε και το γεγονός ότι ο κόσμος της ΝΔ, που τον είχε ψηφίσει, βλέποντας τη δεξιά πολιτική να εφαρμόζεται από... «αριστερούς» και αλμπάνηδες, θα ξαναγύριζε στη... βάση του και στον γνήσιο εκφραστή αυτής της πολιτικής!

Όχι μόνο τα ήξερε και τα έβλεπε όλα αυτά, αλλά, για να είναι σίγουρος, έλυσε και τον... Πολάκη να... «ξεσπαθώσει» κατά του Κυμπουρόπουλου, για να είναι σίγουρος ότι τα αντανακλαστικά της κοινωνίας θα εκδικηθούν, δίνοντας δυσθεώρητα ποσοστά στον Κυμπουρόπουλο (όπως και έγινε) και φτερά στα ποσοστά του Μητσοτάκη, που του τρέχουν τα σάλια για... εξουσία με οποιοδήποτε κόστος!

Φιλαράκια Συριζαίοι... ακούστε τα μαντάτα!

Άλλα εσείς πιστεύετε και άλλα ο θεός (Alexis) πρεσβεύει!

Ο Τσίπρας σας, τέλειωσε την αποστολή που του ανετέθη και αποσύρεται, ευτυχής, προς την αντιπολίτευση!

Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις να εφαρμόσει πολιτικές που δεν θα μπορούσε η ΝΔ και τώρα της παραδίδει το πεδίο ελεύθερο, να ισοπεδώσει ό,τι απόμεινε όρθιο σ` αυτόν τον τόπο.

Μόνο που το έργο πρέπει να παιχτεί σωστά!

Να παιχτεί με τέτοιον τρόπο που να δίνει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ στο Μητσοτάκη.

Έτσι ώστε και η ΝΔ να κάνει το υπόλοιπο έργο και ο ΣΥΡΙΖΑ να εξακολουθεί να είναι στο κόλπο του διπολισμού, παραμένοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, παίζοντας το ρόλο του επαναστάτη που θα «αφρίζει» για τα απάνθρωπα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ και θα ξαναράβει κοστούμια επιστροφής, ως αναβαπτισμένος σωτήρας.

Έτσι ώστε το περιπετειώδες έργο να ανακυκλώνεται και ο διπολισμός... «καλά να κρατεί»!

Άλλωστε το ψιλοφανέρωσε, με τις δηλώσεις του, μετά τα πρώτα αποτελέσματα, λέγοντας ότι παραμένουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα του δικομματικού παιγνιδιού!!

Το σενάριο που φοβίζει τον Τσίπρα –και τα αφεντικά- είναι να νικήσει η ΝΔ, αλλά χωρίς αυτοδυναμία και δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης!

Αυτό θα αποτελεί... μαύρο μαντάτο για τον Τσίπρα.

Γιατί θα τον αναγκάσουν να στηρίξει και –γιατί όχι- να συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη για τη δημιουργία κυβέρνησης, μπροστά στους... «εθνικούς κινδύνους» που τα αφεντικά θα φροντίσουν να... γίνουν υπαρκτοί!

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως το αστέρι του θα σβήσει εν μια νυκτί, γιατί ακόμα και το πιο τυφλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει τις πλάτες και το όνειρο του «επαναστάτη» αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει παρελθόν!

Για το λόγο αυτό και στην προεκλογική «μάχη», που θα αρχίσει οσονούπω, θα δώσει τον «καλύτερο» -και πιο πονηρό- εαυτό του ώστε η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ της ΝΔ να είναι σίγουρη, και ο ίδιος να μπορεί να παίξει –ξανά- το ρόλο του επαναστάτη!

Για το λόγο αυτό, φίλε Συριζαίε, εσύ μπορεί να κλαις, να οδύρεσαι, αλλά ο Αλέξης σου μέχρι στιγμής επιτυγχάνει το στόχο του!

Θριαμβεύει!

Πηγή: dromosanoixtos.gr



Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου