Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Κατεδάφιση με γδούπο

Ισίδωρος Νερούτσος


Λυπάμαι για την κατάντια της λεγόμενης αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την ίδρυσή του, δεν ήταν ποτέ Σοσιαδημοκρατική αριστερά. Ήταν Κομουνιστική δημοκρατική αριστερά.

Κοίτα όμως που κατάντησε.

Εφάρμοσε καλλίτερα από την δεξιά, τους μνημονιακούς νόμους. παρά την τεράστια δύναμη, που του έδωσε απλόχερα και με επίγνωση ο Ελληνικός λαός με 62%. Αυτό κατάστρεψε όλα τα όνειρα και την ελπίδα, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά πολύ περισσότερο των λαών όλου του πλανήτη.

Δυσφήμισε όλη την κομουνιστική αριστερά την ταύτισε με τους μεταλλαγμένους και ενίσχυσε τους δεξιούς και ακροδεξιούς. Συνεργάσθηκε προκειμένου να διατηρηθεί στην καρέκλα, με κάθε καρυδιάς καρύδι, “κλέβοντας” με ανταλλάγματα, βουλευτές από άλλα κόμματα.

Διατήρησε τις προηγούμενες περικοπές συντάξεων και επέβαλε και νέες.

Αύξησε την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές και διατήρησε εις βάρος των φτωχών και απόρων υπερηλίκων, τα θανατηφόρα τεκμαρτά εισοδήματα.

Υπέγραψε ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, χωρίς να προηγηθεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, χωρίς δημοψήφισμα και χωρίς την έγκριση 180 βουλευτών.

Παραμονές εκλογών μέσα στον Μάη, δίδει στους συνταξιούχους ένα μικρό ποσό, που ονόμασε 13η σύνταξη.

Οι πολίτες όμως που τον στήριξαν με 62%, ούτε δωροδοκούνται, ούτε εκβιάζονται. Φαίνεται πως νόμιζε ότι είχε να κάνει με τους “παλιοχωριαταραίους” του Μαυρογιαλούρου.

Πέταξε έξω τα πιο έντιμα στοιχεία της αριστεράς και στράφηκε στους αποτυχημένους του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και όσους απέβαλε η Ν.Δ.

Ο Αρχηγός μαζί με την ηγετική ομάδα και ιδιαίτερα τον ”λαγό” Δραγασακη, κατάστρωναν και εκτελούσαν τα νεοφιλελεύθερα σχέδιά τους, ερήμην των μελών.

Η δε συμπεριφορά του αρχηγού, τελείως αλαζονική.

Επόμενο είναι το εκλογικό αποτέλεσμα να έρθει μόνο του. Ένα αποτέλεσμα που παρέσυρε στον εκλογικό κατήφορο και την συνεπή αριστερά.

Η αριστερά θα κάνει πολλά χρόνια δυστυχώς να ορθώσει ανάστημα.

Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν από τις καλύτερες για την συνεπή αριστερά, αλλά περισσότερο και για την δήθεν αριστερά.



Ισίδωρος Νερούτσος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου