Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: Με τον «Μουτζούρη» στο χέρι!

Στέφανος Πρίντσιος


Για να μη μείνουμε με το «Μουτζούρη» στο χέρι, η κυβέρνηση υποχρεούται να δει ως αποκλειστικά Ευρωπαϊκό ζήτημα το Μεταναστευτικό και όχι μόνο Ελληνικό! Η Ελλάδα εν σχέσει με ένα άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. διαφέρει στο ότι χωρίζεται σε ηπειρωτική και νησιώτικη χώρα, με τα νησιά μας αποκλειστικά και μόνο λόγω γεωγραφικής θέσεως, να αποτελούν την πύλη εισόδου των προσφυγικών ροών από την Τουρκία.

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα όσον αφορά των απεγκλωβισμό των νησιών; Απλούστατα, να γίνει επί της ουσίας ισότιμο μέλος των χωρών της Ε.Ε. και όχι μόνο στα χαρτιά. Έχει και δικαιώματα η χώρα μας και όχι μόνο υποχρεώσεις απέναντι στην Ε.Ε.!

Η ηπειρωτική Ελλάδα δεν διαφέρει σε τίποτα από την ηπειρωτική Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία κ.λ.π. Με ποια λογική λοιπόν δημιουργούνται Χοτ Σποτ στην ηπειρωτική Ελλάδα και δεν δημιουργούνται αντίστοιχα σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες; Γιατί χρησιμοποιούνται πλοία για τη μεταφορά των ανθρώπων στον Πειραιά και δεν χρησιμοποιούνται αεροπλάνα για την προώθηση αυτών των ανθρώπων κατ’ευθείαν στα Χοτ Σποτ των Ευρωπαικών χωρών, την ίδια ημέρα, χωρίς χρονοτριβές και εγκλωβισμούς; Μήπως δεν έχουν επαρκή αεροδρόμια τα νησιά μας; Ας χρησιμοποιηθούν τότε τα αεροδρόμια της ηπειρωτικής χώρας!

Από τη στιγμή που ο πρόσφυγας-μετανάστης πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, ταυτόχρονα το πατάει στο έδαφος της Ε.Ε. η οποία και αναλαμβάνει την προώθησή του στην ηπειρωτική Ευρώπη, όπου θα κριθεί το μέλλον του, αν δηλαδή παραμείνει εκεί ή αν απελαθεί! Για ποιο λόγο να εγκατασταθεί σε ένα Χοτ Σπότ της Λέσβου ή της Πελοποννήσου αφού σε λίγες ώρες μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα Χοτ Σποτ της Ρηνανίας;

Εφόσον η Ελλάδα είναι ενταγμένη στην Ε.Ε. το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί καθαρά Ευρωπαϊκό πρόβλημα και φυσικά όσο αναλογεί Ελληνικό. Στην Ε.Ε. να επικεντρώσει τις κινήσεις της η Ελληνική Κυβέρνηση και όχι αποκλειστικά στους κατά τόπο Μουτζούρηδες!



Στέφανος Πρίντσιος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου