Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Κόντρα στις μπόρες των καιρών, Κόντρα στην επιδημία του κορωνοϊού!

Του Κωστή Μουδάτσου


Έξυπνος άνθρωπος είναι εκείνος που οργανώνεται όμορφα για να κερδίζει τις μάχες, χωρίς απώλειες. Γι αυτό φροντίζομε να εξασφαλίζομε ώστε να βγαίνομε νικητές στις μάχες της ζωής, εκ των προτέρων, κοπιάζοντας επιμελώς. Διαφορετικά θα ματαιοπονούμε ματαίως στο ύστερον.

Σε τούτους τους δύσκολους καιρούς, του εγκλεισμού λόγω της επιδημίας, ας φροντίζομε να τρεφόμαστε καλά και υγιεινά, χωρίς να στερούμαστε χρήσιμες τροφές, φρούτα, βότανα και μικροαπολαύσεις. Ήρεμα και συγκρατημένα αλλά και με επιμελημένη διαχείριση της χρήσιμης και απολαυστικής τροφής ώστε να έχομε καλή υγεία, ευεξία και ψυχολογία. Ο σκοπός είναι να βοηθήσομε το σώμα και το νου ώστε να βγούμε, στο τέλος της επιδημίας, ασφαλείς και υγιείς, σωματικά και πνευματικά. Αυτά τα δυο άλογα τραβούν το κάρο της ζωής.


Η αμυντική θωράκιση του εαυτού μας εξασφαλίζει αντοχές στις ασθένειες και διατήρηση των δυνάμεων. Γι αυτό αποχτούν ιδιαίτερη αξία οι συνθήκες υγιεινής, διατροφής και η καλή ψυχολογία με το διαβολικό μυαλό. Ο οξύνους νους έχει ανάγκη από χρήσιμα βιβλία, μουσική και επιλογές αξιόπιστης πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Έτσι θα κάνομε εκτιμήσεις με φαντασία και σχέδια για το μέλλον πατώντας στο παρόν και αξιοποιώντας το παρελθόν.

Από το κορμί και το νου απαιτούμε ότι και όσο αντέχει. Γι αυτό επιλέγομε κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις, για κάθε κατάσταση, με συνδυασμό πολλών ενεργειών. Καλοπερνούμε χωρίς να καταπονούμαστε υπερβολικά. Διατηρούμε δυνάμεις και αποθηκεύομε ενέργεια. Φτιάχνομε καλή διάθεση σε όμορφο περιβάλλον, στο σπίτι μας. Χωρίς δεισιδαιμονίες και με εμπιστοσύνη στις συμβουλές των ειδικών και της επιστήμης και όχι στο κάθε κατεργάρη η κομπογιαννίτη.

Έτσι δεν φοβόμαστε τη καταστροφή! Με θάρρος και ορθή κρίση. Ακόμη και τις αδυναμίες μας, ας τις μετατρέψομε σε προτερήματα. Ας κάνομε έρωτα και ας αποφεύγομε τους οικογενειακούς τσακωσμούς! Ας συζητάμε με τα κοπέλια αφιερώνοντας χρόνο. Ας παίζομε και ας φροντίζομε τα ζώα, κατοικίδια και αδέσποτα! Από το πώς φερόμαστε στα ζώα δείχνομε εάν είμαστε πολιτισμένοι η βάρβαροι! Αυτοί είναι μερικοί από τους θεμελιώδεις κανόνες της ανθρώπινης φύσης.


  • Ακόμη και ο σεβασμός στο φόβο απαιτεί θάρρος και προσοχή!
  • Η αντιμετώπιση των αδυναμιών απαιτεί δύναμη και γρήγορο νου!
  • Ακόμη και η προσποίηση της αταξίας και χαλάρωσης απαιτούν τάξη και πειθαρχία!

Γι αυτό επιλέγομε τα ισχυρά σημεία, τις κατάλληλες επιλογές και αποφεύγομε τα αδύνατα αλλά και ότι δημιουργεί διάφορα προβλήματα και δυσκολίες. Μεθοδικά και πειθαρχημένα μετρούμε, με ορθή λογική, τις πιθανότητες!

Πως μπορεί να χάσομε στη μάχη που δίνομε;

  • Εάν δεν υπολογίζομε σωστά τους κινδύνους!
  • Εάν μας διακατέχει το σύνδρομο της αλαζονείας, του εγωισμού και του ξερόλα!
  • Η ελλιπής πληροφόρηση, η παραπληροφόρηση και η πίστη στις δεισιδαιμονίες!


Η απειθαρχία και τα ξεσπάσματα φόβου και πανικού, που οδηγούς σε κακές ταχτικές και επιλογές!
Ας προσέχομε έτσι ώστε να βοηθήσομε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να αντέξει! Αυτό είναι το δικό μας γήπεδο που θα δώσει τη νίκη. Ας προσέξομε γιατί ο απελπισμένος άνθρωπος παλεύει να σωθεί χωρίς ελπίδες. Κατά τύχη και άμα τύχει! Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αποτελεί το καταφύγιο και τη διαφυγή από το κίνδυνο της επιδημίας!

Με τολμηρό πνεύμα στη πυρκαγιά ας φροντίσομε να βρισκόμαστε στη μεριά που ξεκινά ο αέρας και όχι κόντρα στους ανέμους! Με σύνεση και προσοχή ας τηρούμε τις προφυλάξεις!



Κωστής Μουδάτσος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου