Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Ο Λαμπρούλης του ΚΚΕ πήγε ως εθελοντής στο νοσοκομείο αλλά δεν μπόρεσαν να τον δεχτούν…

Protagon Team 


Σε αχρησία το κύμα εθελοντισμού των βουλευτών-γιατρών, καθώς δεν υπάρχει νομικό καθεστώς που να διέπει τις υπηρεσίες τους. Τώρα, το υπουργείο Υγείας βιάζεται να καταθέσει ειδική τροπολογία.
 
 Ο Γιώργος Λαμπρούλης είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ που ξεκίνησε το κίνημα εθελοντισμού για να πάνε οι γιατροί να συνδράμουν το ΕΣΥ σε αυτές τις δραματικές στιγμές που ζει η χώρα, με την πανδημία του κορονοϊού να σκοτώνει σχεδόν 100 συμπολίτες μας κάθε μέρα. 
Ακολούθησαν και άλλοι βουλευτές-γιατροί, αλλά ο πνευμονολόγος από τη Λάρισα, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, ήταν ο πρώτος που ζήτησε και άδεια από την Εθνική Αντιπροσωπεία. 

Πήγε μάλιστα την Πέμπτη και παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όμως έφυγε άπραγος! Ο λόγος ήταν ότι ενώ έχουν άμεση ανάγκη από γιατρούς και βεβαίως πνευμονολόγους –η Λάρισα περιγράφεται επιδημιολογικά ως μια νέα Θεσσαλονίκη με τις υποδομές του ΕΣΥ να έχουν φτάσει στα όριά τους– το νομικό καθεστώς που διέπει τους εθελοντές-γιατρούς είναι ασαφές και έτσι η προσφορά τους πρέπει να… περιμένει! 

Την περιπέτεια του κ. Λαμπρούλη την περιέγραψε, κάπως πιο παραστατικά, ο «Βηματοδότης» για tovima.gr:
 «Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στο γραφείο του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το πρωί της Πέμπτης: “Χαίρετε, ήρθα εθελοντής”, είπε ο πνευμονολόγος Γιώργος Λαμπρούλης, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρώτος βουλευτής που δήλωσε εθελοντής στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ο διοικητής και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τον βουλευτή-πνευμονολόγο, λέγοντάς του πόσο ανάγκη τον έχουν στα δύσκολα περιστατικά νοσηλείας αλλά και διασωλήνωσης ασθενών με Covid. Ο κ. Λαμπρούλης και αυτός έδειξε τη χαρά του, αφού ζήτησε να ανασταλούν τα καθήκοντά του ως βουλευτή για να πιάσει αμέσως δουλειά στο νοσοκομείο: “Εντάξει λοιπόν”, τους είπε. “Αύριο φοράω ποδιά και έρχομαι στο νοσοκομείο”. 

Εδώ ακριβώς συνέβη το εξής περίεργο: “Ένα λεπτό”, του λένε από το νοσοκομείο, “θα πρέπει πρώτα να δούμε το καθεστώς που διέπει τους εθελοντές”. Και ξέρετε γιατί; Για την αστική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τα έχασε και τους ρώτησε: “Δεν έχετε ανάγκη από πνευμονολόγους; Γι’ αυτό ήρθα”. Οι άλλοι τον κοίταζαν έκπληκτοι: “Και η αστική ευθύνη; Πρέπει να δούμε το θέμα”. 

Έτσι έφυγε άπραγος και έως τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ουδείς από τους 17 εθελοντές γιατρούς έπιασε δουλειά. Το ίδιο συνέβη και με τον γαλάζιο βουλευτή Χρήστο Κέλλα (αναισθησιολόγο- εντατικολόγο) που εμφανίστηκε και στα τρία νοσοκομεία της Θεσσαλίας αλλά του είπαν και αυτού να περιμένει έως ότου ρυθμιστεί το θέμα του εθελοντισμού. Ο κ. Κέλλας πήρε αμέσως τηλέφωνο το υπουργείο Υγείας όπου του υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν λίαν συντόμως τροπολογία στη Βουλή που θα ρυθμίζει οριστικά το ζήτημα. 

Έως ότου όμως συμβεί αυτό δεν θα μπορούν να προσφέρουν ούτε εθελοντικά τις υπηρεσίες τους»… 

Πηγή:www.protagon.gr


Η Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου