Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Πολάκης και Πολακισμός.

Στέφανος Πρίντσιος  
 

Είναι πλέον γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα και κυβέρνηση αλλά και οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί, στην αντιπαλότητά τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, βρήκαν στο πρόσωπο του Πολάκη έναν ιδανικό στα ατοπήματα εκπρόσωπό του. Ο Πολάκης βέβαια με την συμπεριφορά του, τις πράξεις του και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες αλλά δείχνει να απολαμβάνει το θόρυβο και την δημοσιότητα, προκαλώντας και αναδεικνύοντας τις περισσότερες φορές ο ίδιος τα τερτίπια του!

 Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να αναδειχθεί ,να χαρακτηρισθεί και να εγκαθιδρυθεί ως μία σοβαρή, υπεύθυνη, με αρχές και ιδανικά πολιτική δύναμη, έχει απομονώσει και αποδοκιμάσει αρκετές φορές μέχρι τώρα, στελέχη του που με δηλώσεις τους επιδόθηκαν σε πεζοδρομιακού επιπέδου αντιπολίτευση. Με τον Πολάκη για πολλούς και διάφορους λόγους δεν συνέβη το ίδιο.

 Μέχρι εδώ όλα αυτά δεν θα ήταν άξια σχολιασμού και ο Πολάκης θα ήταν και αυτός μία νιφάδα χιονιού μιας χειμωνιάτικης μέρας. Κάποιοι όμως επιδόθηκαν και τελικά κατάφεραν αυτή τη νιφάδα χιονιού να την ξεχωρίσουν, να την απομονώσουν και να την αναδείξουν ως κυρίαρχη δύναμης μιας χιονοθύελλας! Έτσι αυτή η δυσδιάκριτη αρχική νιφάδα μετατράπηκε σύντομα σε μία μικρή χιονόμπαλα που παίρνοντας τον κατήφορο γιγαντώθηκε ισοπεδώνοντας στο πέρασμά της τα πάντα με τη μορφή χιονοστιβάδας! 

Το πρόβλημα πλέον δεν είναι η νιφάδα Πολάκης αλλά η χιονοστιβάδα Πολακισμός! Τον Πολακισμό δεν τον δημιούργησε ο Πολάκης αλλά οι αμέτρητοι χειροκροτητές του. Τον Αυριανισμό δεν τον δημιούργησε η Αυριανή αλλά οι εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές της! Υπήρχαν και υπάρχουν δεκάδες έντυπα χειρότερα της Αυριανής π.χ. Μακελειό κ.λ.π. χωρίς όμως ποτέ να καταφέρουν να δημιουργήσουν σχολή, γιατί απλούστατα απομονώθηκαν από τον κόσμο παραμένοντας στην γραφικότητά τους! Οι χιλιάδες λοιπόν υμνολόγοι των πράξεων και της συμπεριφοράς του Πολάκη είναι το πρόβλημα και όχι ο Πολάκης! 

Το χειρότερο όμως και το πιο επικίνδυνο είναι ότι τον Πολακισμό δεν τον δυναμώνουν μόνο οι οπαδοί του αλλά κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τον γιγαντώσουν και οι φερόμενοι ως αντίπαλοί του. Έτσι ανερυθρίαστα βάζοντας στο στόχαστρό τους στην ουσία τον ΣΥΡΙΖΑ πυροβολούν ακατάπαυστα τον Πολάκη είτε άοπλο είτε οπλισμένο. Φυσικό και λογικό είναι, βλέποντας οι Συριζαίοι και όχι μόνο, τα ανελέητα χτυπήματα κάτω από τη μέση, να υποστηρίζουν άκριτα πλέον τον Πολάκη, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις δικές του προκλήσεις! 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα χτυπήματος κάτω από τη μέση είναι η φερόμενη χωρίς μάσκα πρόσφατη επίσκεψη του Πολάκη σε νοσοκομείο της Αττικής. Ολομερής οι επιστρατευμένοι «δημοσιογράφοι» και οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατακρεούργησαν. Τι έγκλημα έκανε ο άνθρωπος; Έβγαλε τη μάσκα του για να κάνει εξ αποστάσεως δηλώσεις! Αυτοί βέβαια που τον σταυρώνουν από τα τηλεοπτικά παράθυρα, δεν φορούν μάσκα! 

Με αυτά και αυτά άντε μετά να μην προσχωρήσει κανείς στον Πολακισμό!



Στέφανος Πρίντσιος: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου