Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους για να κρύψει τις ευθύνες της



Μετά τη λογική της ανταπόδοσης και του ...χαρτζιλικώματος των νέων, η κυβέρνηση καταφεύγει τώρα και στους διαχωρισμούς, έχοντας αρχίσει ήδη να στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους για τυχόν αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» και για το ενδεχόμενο λήψης περιοριστικών μέτρων με οικονομικές επιπτώσεις. Είναι η εξέλιξη της απαράδεκτης λογικής της «ατομικής ευθύνης» που κυριαρχεί από την έναρξη κιόλας της πανδημίας το Μάρτη του 2020 και συνεχίζεται.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, που εκτός από επικίνδυνη είναι και ανορθολογική, κινείται η κυβέρνηση, την ώρα που - όπως παραδέχεται - η μετάλλαξη «Δέλτα» χτυπάει την πόρτα, προκαλώντας εύλογο φόβο στον λαό που βλέπει να μη λαμβάνονται μέτρα προστασίας και ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας, ενώ τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου με τα οποία έγινε το άνοιγμα του Τουρισμού αποτελούν πρόσθετη πηγή ανησυχίας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Ακη Σκέρτσου, ο οποίος ανέφερε χτες ότι «η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια». Πρόσθεσε πως «τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη».

Αυτά λέγονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις ευθύνες της για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τη μη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως στους χώρους εργασίας, με βασική προτεραιότητά της τα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο, καταπώς ικανοποιούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες του Τουρισμού.

Διόλου τυχαία, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, καλούμενη χτες να εξηγήσει την αντίφαση πώς από τη μια η κυβέρνηση ορίζει επαγγελματικούς χώρους όπου οι πελάτες θα είναι αμιγώς εμβολιασμένοι, ενώ οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς όχι, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, παραπέμποντας στην ...καλή διάθεση των επιχειρηματιών να προστατέψουν τους εργαζομένους τους: «Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι το «πλαίσιο» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση «αφορά κανόνες δημόσιας υγείας υπηρεσιών ψυχαγωγίας, είναι συνεπώς δραστηριότητες μη ουσιώδεις». «Ο εμβολιασμένος πελάτης στους αμιγείς χώρους είναι πελάτης, ο εργαζόμενος είναι εργαζόμενος, δεν είναι εκεί για διασκέδαση και για τον εργαζόμενο η εργασία του είναι προφανώς ουσιώδης δραστηριότητα επιβίωσης, άρα είναι μια βασική διάκριση αυτή», πρόσθεσε, για να καταλήξει ότι «προφανώς όλες οι επιχειρήσεις έχουν ευθύνη να τηρούν τους κανόνες δημόσιας υγείας και να προφυλάξουν και να προστατέψουν τους εργαζομένους τους τηρώντας όλα τα μέτρα δημόσιας υγείας, και θα φορούν μάσκες στους κλειστούς χώρους». Εβαλε κι αυτό ως διασφάλιση τάχα της υγείας τους. 

Πηγή:rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου