Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Σιγουράκια



Συμβουλές στην κυβέρνηση για το πού να τζογάρει τα χρήματα των ασφαλισμένων έδωσε ο Αλ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζοντας ως μια «καλή» επένδυση τον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, που πουλήθηκε πρόσφατα σε αυστραλιανό όμιλο με τίμημα 2 δισ. ευρώ. 

Οπως είπε, ο ΔΕΔΔΗΕ «έχει μια αξία που υπερβαίνει τα 10 δισ. και εγγυημένη απόδοση 5% με 6% ετησίως (...) Οταν έχεις ένα Δημόσιο το οποίο αποδίδει 5% με 6% και θέλεις να το ιδιωτικοποιήσεις, γιατί δεν πας να ακουμπήσεις εκεί τα χρήματα των Ελλήνων ασφαλισμένων; Τα χρήματα του ΕΦΚΑ, για να έχουν μια απόδοση που θα έχει μια ανταποδοτικότητα στην ελληνική κοινωνία και έρχονται οι ασφαλισμένοι από την Αυστραλία για να επενδύσουν εκεί τα χρήματά τους; 

Και την ίδια στιγμή τα χρήματα των Ελλήνων ασφαλισμένων τα δίνεις για να τα διαχειρίζονται ιδιωτικά funds για να κερδοσκοπήσουν;». Ως άλλος ...σύμβουλος επενδύσεων, ο Αλ. Τσίπρας απευθύνει συστάσεις για αποδοτικό τζογάρισμα των εισφορών των ασφαλισμένων, ενώ πριν από λίγες βδομάδες «έβγαζε σπίθες» για τον νόμο που παραδίδει την επικουρική ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα μέσω του τζόγου του χρηματιστηρίου. 

Στην πραγματικότητα, υπερασπίζεται ό,τι και η κυβέρνηση, την αντιμετώπιση δηλαδή των ασφαλισμένων ως επενδυτών και των ασφαλιστικών τους εισφορών ως «κομποδέματος» για τον τζόγο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προβάλλει ως «φάρμακο» για τις ασφαλιστικές εισφορές τις υψηλές αποδόσεις του ΔΕΔΔΗΕ, τις οποίες όμως εγγυάται η κερδοφορία του εξαιτίας των υψηλών τιμών του ρεύματος! Δηλαδή από τη μια τσέπη μπαίνουν, από την άλλη βγαίνουν τα «σιγουράκια» που μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ασφαλισμένους.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου