Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

«Πρωτοφανές»...δούλεμα





Τον ...ξαφνιασμένο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την «επ' αόριστον» επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις που ανακοίνωσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ. Χαρακτηρίζει μάλιστα «πρωτοφανές ξεπούλημα στους Αμερικάνους» (!) τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, την οποία και ο ίδιος ως κυβέρνηση ανανέωνε, ενώ με τη «στρατηγική συνεργασία» που διαπραγματεύτηκε είχε καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του πλαισίου που τώρα αξιοποιείται για την επέκτασή της. 

Ποιος ξεχνάει αλήθεια ότι ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν προλάβαινε να μοιράζει συγχαρητήρια για την «πρωτοφανή» αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, για την αξιοποίηση ακόμα περισσότερων υποδομών ως αμερικανοΝΑΤΟικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της περιβόητης «γεωπολιτικής αναβάθμισης» της άρχουσας τάξης; Ποιος ξεχνάει το «πρωτοφανές» ξύλο που έριξε η δική του κυβέρνηση σε φοιτητές για να προστατευτεί το άγαλμα του Τρούμαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης; Ποιος ξεχνάει τις φιλοφρονήσεις του Αλ. Τσίπρα για τον «διαβολικά καλό» Τραμπ τη μέρα που έπεφταν οι τζίφρες για τη «στρατηγική συνεργασία», αυτή που σήμερα περνάει στην επόμενη φάση της από την κυβέρνηση της ΝΔ;

Δεν είναι όμως μόνο το «πρωτοφανές» ξέπλυμα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ όλα αυτά τα χρόνια. Το «πρόβλημα» που βλέπει και τώρα στη Συμφωνία δεν είναι οι στρατιωτικές βάσεις που ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, βυθίζοντας τον λαό στη δίνη νέων κινδύνων. Αυτό που τον κάνει να ...βγαίνει από τα ρούχα του είναι η «επ' αόριστον» ανανέωση της Συμφωνίας, την οποία ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, για να διευκρινίσει στη συνέχεια η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τον ντόρο, ότι πέτυχε «το κάτι καλύτερο» με την πενταετή ανανέωση. Το «καλύτερο» βέβαια δεν αφορά τον λαό, αλλά τα μονοπώλια, που καρπώνονται τα όποια «ανταλλάγματα» κάθε φορά που ανανεώνεται η Συμφωνία. 

Καθόλου δεν ξαφνιάστηκαν λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, όπως και ο ίδιος λέει, «το κράτος έχει συνέχεια», ειδικά σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της βαθιάς ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, για την οποία κανείς δεν έχει δεύτερη κουβέντα.

Πηγή:rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου